Két jelölt sorra hozza a szavazókat az Index szerint. 

A megismételt nyéstai választáson autókkal hordják a szavazókat a polgármesterjelöltek

Fotó: Google Maps

Az Index számolt be arról vasárnap délután, hogy igen nagy volt ma a forgalom a borsodi Nyéstán, ahol azért ismételték meg a szavazást, mert többször annyi ember szerepelt a névjegyzékben, mint amennyien ott laknak. 

Annyian jönnek, mint a búcsúba. Bármely falu megirigyelné ezt

– nyilatkozat az Indexnek Aranyosi István, falukutató, vidékfejlesztő, annak az alapítványnak a vezetője, amely Szabó Tamás nyéstai polgármesterjelöltet támogatja. Mint mondja, reggel óta hordják a szavazókat autóval.

Van olyan polgármesterjelölt, aki délig már háromszor fordult. 

Azt ígéri,

hétfőn feljelentést tesz választási csalás miatt.

Nyésta volt az egyetlen olyan település az országban, amelynek választási eredményeiről nem közöltek adatokat a Nemzeti Választási Iroda honlapján október 13-án, mert a Helyi Választási Bizottság (HVB) nem állapította meg azt. Ezt azzal indokolták, hogy "a választás kitűzése óta nagyarányú lakcím változások következtek be olyan személyek esetében, akik nem tartózkodnak a településen."

A májusi EP-választáson még 26 ember szerepelt a névjegyzékben, októberben hirtelen 98 választókorú lakosa lett a zsákfalunak, holott valójában húsznál is kevesebben, 13-15 ember él ott ténylegesen

- írja az Index.

A megismételt szavazáson már csak 91 fő szerepel a névjegyzékben, tudta meg a lap Fürjesné Jadlóczki Dórától, a Helyi Választási Iroda elnökétől, aki elmondta, október 13. óta hét név került le a listáról, mert a vizsgálat alapján kiderült, nincs érvényes magyarországi lakcímük. 

Hiába ismétlik meg tehát a szavazást a tömeges bejelentkezések miatt, szinte minden maradt ugyanúgy.

Az Index hozzáteszi: folyamatosan hordják az embereket szavazni a borsodi zsákfaluba a választás délutánján, óránként áll meg két visszatérő terepjáró a polgármesteri hivatal előtt. A lap hiába próbált meg többükkel beszélni, egyikük se akart nyilatkozni, de azt mindnyájan leszögezték, hogy Nyéstán laknak. Két perccel később azonban már ott se voltak a faluban.

Az Index hozzáteszi: Az egyik autót Fehér Gyula polgármesterjelölt vezeti, a másikban Gömöri Attila képviselőjelöltet látta a lap munkatársa. Az ő csatájuk valójában ez a választás, egyikük ökofalut, erdei iskolát szeretne, a másik üdülővel mentené meg a települést a teljes kihalástól.

Az Index hozzáteszi: hivatalosan négy jelölt indult a nyéstai választáson (egy azóta visszalépett), de valójában két erő versenyzett:

- a faluban telkeket, házakat vásárló Fehér Gyula és képviselőjelölt felesége, valamint,

- a környező földeket halmozó Gömöri Attila Mihály képviselő-, és Mikó Norbert polgármesterjelölt, akit Gömöri kért fel az indulásra.

Mindketten tömegével jelentették be a nyéstai házaikba rokonaikat, barátaikat, alkalmazottjaikat, azon versenyeztek, ki tud több embert maga mögött tudni -fogalmaz a lap. 

Forrás: Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez sem semmi. Jászberénya részvételi arány igen csak megugrott:
október 13: 42,58%
november 10: 60,22%
Nessy
Tehát ugyanúgy csalnak, mint egy hónapja! Csak most már minden rendben lesz! Kövér elvtárs! A maguk "politikai élete" már a Marianna árok fenekén van.
Jozefina
A bejelentkezőket és a nekik helyet adókat választási csalás miatt keményen kelleme megböntetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.