Budai Lórántot, a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjét választották meg polgármesternek Jászberényben a vasárnapi megismételt választáson – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város jegyzője az MTI-vel.

Jászberényben a Fidesz kifogásai miatt rendeltek el új polgármester-választást, amely az ellenzéknek kedvezett. Budai Lóránt magas részvétel mellett nagy különbséggel nyert: 14 szavazatos előnyből lett 3758. És 62-34 százalékos győzelem – írja az Index.

A lap hozzáteszi: már napközben látható volt a szavazókörökből érkező adatokból, hogy nagyobb a részvétel, mint az októberi választáskor volt. 18:30-kor 60,22 százalékos volt a részvétel,

soha ennyien nem szavaztak még polgármesterre a városban, négy hete 43 %-nál állt meg a részvétel.

Gottdiener Lajos az MTI-nek elmondta:

Budai Lóránt 8327

Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) 4569

Magyar Levente (független) 257

Dobrosi Péter (Mi Hazánk) 86 szavazatot kapott.

A választói névjegyzékben 21 491-en szerepeltek, közülük 13 325-en jelentek meg és 13 321-en adták le szavazatukat, amelyekből 82 szavazat volt érvénytelen.

A választás megismétlésére azért volt szükség, mert Szabó Tamás fellebbezést nyújtott be a helyi választási bizottság eredménymegállapító döntése ellen, amely szerint a megválasztott polgármester Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) lett. A területi választási bizottság az indítványnak helyt adva megállapította, hogy olyan súlyos jogsértések történtek, amelyek a választópolgárok akaratát és a választás eredményét is befolyásolhatták. E döntés ellen Szabó Tamás és Budai Lóránt is felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, de ezeket a Szegedi Ítélőtábla elutasította.

Budai ma a Facebookon köszönte meg a bizalmat:

Forrás: MTI, Index, 24.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Igazi leégés a fidesznek :))) 14-ből 3758 lett. A Jászberényieknél is betelt a pohár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Afra
@Peller Anikó: Erre sajnálták a krumplit...A benzint főleg...
Eriksson
@Afra: Visszaköszöntem, hogy szintén jó reggelt. Bár már este van.
csak úgy....
@Eriksson: hozzád képest,néha még a durbincs is egy eszmei fölüdülés,-pedig az aztán egy, agyilag kazahsztán...
Yoda69
@tudode: Megneztem. Ez utotte meg a fulem:
"Orbán nem követte Gyurcsány beszédét, és szerinte hithű szocialista már csak kevés akad, és ők sem az MSZP-ben vannak már."
Ez igaz. Mind a fideSSben van :)
nezelodo
Sajnos nem csak az Electrolux "menekül", de igen kedvezőtlen gazdasági előrejelzéseket lengetnek be azok az autógyárak is, amelyek összeszerelő üzemeitől várja a kormányunk az állandó ütemes gazdasági növekedést. Természetesen ha saját nagyiparunk lenne, az sem lenne jobb, mert nálunk a politika hozzáértőnek hiszi magát, és beleavatkozik, erőszakos centralizációval, kormány (Orbán) közeli "szakembereknek" tulajdonszerzésével.
Az eddig húzóágazat, a mezőgazdaság pedig sajnos súlyos veszteséget fog elszenvedni az EU-s támogatások szűkítésével, mondván, hogy a remek gazdasági sikereink nem indokolják a korábbihoz hasonló nagyságú támogatást.
Hát úgy jártunk mint az állandóan dicsekvő ember, akinek a teljesítménye csak a sikerpropagandából érezhető, de abban szuper a teljesítménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.