A CIVIL Biztonsági Szolgálat ezúttal is a Pro-Tectum Partnert választotta alvállalkozónak a feladatra.

Pintér Sándor volt cége jól muzsikál: megint ők őrizhetik a Terror Házát

Ismét a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt. őrizheti a Terror Házát, olvasható az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményében. A következő 3 évre szóló munkát Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa hirdette meg, és keretében nemcsak a Terror Háza épületére, de az előtte lévő két műtárgyra, a vasfüggöny emlékműre és a berlini fal darabjára is vigyázni kell majd a biztonsági őröknek. A szolgálat 24 órás, és a portás-posztra is vonatkozik, a szerződést október elsején kötötték meg.

A feladat nyílt eljáráson talált gazdára, ennek ellenére a Civilen kívül más pályázója nem volt. Pénzről a megrendelés feladásakor még nem is volt szó, a felek végül a 2336 forintos órabérben állapodtak meg.

Az uniós hirdetményből nem, azonban a Közbeszerzési Hatóság oldalán található összefoglalóbólmár az is kiderül, hogy a munkához a civilesek alvállalkozót vonnak be, a Pro-Tectum Partner Kft.-t. A Pro-Tectum Sári Szabolcs tulajdonában áll, 2018-ban 1 milliárd forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az adózott eredmény pedig 67 millió.

A céget 2014-ben alapították, és minden évben előre tudtak lépni: öt éve 58 milliós árbevétel és 2,8 milliós nyereség olvasható ki a céges beszámolóból, 2015-ben 262 millió és 8,6 millió, egy évvel később pedig 674 millió és 11 millió voltak az értékek. 2017 aztán félig-meddig törést hozott: akkor is már 1 milliárd forint volt a nettó árbevétel, ám abban az évben 10 milliót bukott a cég. Ennek konkrét okait nem részletezi az éves céges beszámoló kiegészítése, de az kiderül belőle, hogy 2016-ról '17-re 444 millióról 326 millióra csökkentek az anyagjellegű ráfordítások, a személyi jellegűek viszont azonos, 223 fős dolgozói látszámnál 203 millióról 676 millióra nőttek. Az egyéb ráfordítások 6 millióról 23 millióra ugrottak.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: mfor.hu

Itthon - 2021. January 21., 14:58
Hamarosan megkezdik a lakosság oltását
Itthon - 2021. January 21., 11:38
Gulyás: Lesz védettséget igazoló kártya

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Csak Czeglédi Csaba nem kaphat megbízást tényleges munkára!
Csizmás Kond
Gyurcsány cége se húzott falsot a zuniónak, ha Klárát választották karmesternek...
..mert ugye lehet cégezni meg stb...de ha belegondolunk mindenki ugyanabból a közös fazékból markol, csak utána másra mutogat.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Dobrev Klára az ilyen tárgyú rágalom-pereket megnyerte.
Szeparepa2
Minden jogtalanul, illegitim hatalommal visszaélve elbitorolt bevétel VISSZA LESZ VÉVE HAJSZÁLPONTOSAN FILLÉRRE!!!
Hiába nyerészkedsz és harácsolsz hazaáruló náci patkány, tudom azt reméled, majd az örököseid élvezik... nagy lófaszt fogják kispofám, mert igazságot teszünk, földönfutók lesznek (minden a NER országkirablásából deriválódott vagyon vissza lesz tőlük is véve), és nulláról kezdhetnek... (persze ha ügyesek, hamar elérnek egy kellemes életszínvonalat.. de az urizálásnak vége lesz)...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..az is lehet rokona a zügyvéd...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok