A CIVIL Biztonsági Szolgálat ezúttal is a Pro-Tectum Partnert választotta alvállalkozónak a feladatra.

Pintér Sándor volt cége jól muzsikál: megint ők őrizhetik a Terror Házát

Ismét a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt. őrizheti a Terror Házát, olvasható az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményében. A következő 3 évre szóló munkát Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa hirdette meg, és keretében nemcsak a Terror Háza épületére, de az előtte lévő két műtárgyra, a vasfüggöny emlékműre és a berlini fal darabjára is vigyázni kell majd a biztonsági őröknek. A szolgálat 24 órás, és a portás-posztra is vonatkozik, a szerződést október elsején kötötték meg.

A feladat nyílt eljáráson talált gazdára, ennek ellenére a Civilen kívül más pályázója nem volt. Pénzről a megrendelés feladásakor még nem is volt szó, a felek végül a 2336 forintos órabérben állapodtak meg.

Az uniós hirdetményből nem, azonban a Közbeszerzési Hatóság oldalán található összefoglalóbólmár az is kiderül, hogy a munkához a civilesek alvállalkozót vonnak be, a Pro-Tectum Partner Kft.-t. A Pro-Tectum Sári Szabolcs tulajdonában áll, 2018-ban 1 milliárd forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az adózott eredmény pedig 67 millió.

A céget 2014-ben alapították, és minden évben előre tudtak lépni: öt éve 58 milliós árbevétel és 2,8 milliós nyereség olvasható ki a céges beszámolóból, 2015-ben 262 millió és 8,6 millió, egy évvel később pedig 674 millió és 11 millió voltak az értékek. 2017 aztán félig-meddig törést hozott: akkor is már 1 milliárd forint volt a nettó árbevétel, ám abban az évben 10 milliót bukott a cég. Ennek konkrét okait nem részletezi az éves céges beszámoló kiegészítése, de az kiderül belőle, hogy 2016-ról '17-re 444 millióról 326 millióra csökkentek az anyagjellegű ráfordítások, a személyi jellegűek viszont azonos, 223 fős dolgozói látszámnál 203 millióról 676 millióra nőttek. Az egyéb ráfordítások 6 millióról 23 millióra ugrottak.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: mfor.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Csak Czeglédi Csaba nem kaphat megbízást tényleges munkára!
Csizmás Kond
Gyurcsány cége se húzott falsot a zuniónak, ha Klárát választották karmesternek...
..mert ugye lehet cégezni meg stb...de ha belegondolunk mindenki ugyanabból a közös fazékból markol, csak utána másra mutogat.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Dobrev Klára az ilyen tárgyú rágalom-pereket megnyerte.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..az is lehet rokona a zügyvéd...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.