Miközben egyre nagyobb az orvos- és ápolóhiány, nem vehetnek fel új embereket az igazgatók a fenntartó utasítása alapján. A vezetők hitetlenkednek, az illetékesek hallgatnak.

Miközben egyre nagyobb az orvos- és ápolóhiány, a kormány létszámstopot rendelt el

Komoly izgalmat keltett a kórházigazgatók körében az állami fenntartó múlt pénteki, lapunkhoz is eljutott levele, amelyben arról értesítette őket, hogy gyakorlatilag létszámstop lépett életbe az egészségügyben.

A levél szerint november hatodika után visszavonásig csak megbízási szerződést köthetnek, de nem lehet új jogviszonyt létesíteni, így nem vehetnek fel orvosokat, nővéreket sem. Ez különösen azért rázta meg az intézményvezetőket mert a betegágyak mellett így is alig van ember.

A szakdolgozói kamara tavalyi felmérése szerint 15-20 százalékos nővér- és egyéb szakember hiánnyal küzdenek az ellátók. Az állami intézményekben gyógyító 17 ezer orvosból 4-5 ezren nyugdíj mellett dolgoznak. A kórházak honlapjain számtalan hirdetésben keresnek gyógyítókat, ápolókat, műszaki és gazdasági szakembereket.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Csak egyetlen egy hetet dolgozzon az ápoló(nő) ként,aki ezt az idióta stopot kitalálta.Majd gyorsan megtanulná milyen az,este 6-tól reggel 6-ig 40 betegre vigyázni,ápolni őket,miközben a legtöbb osztályra már beraknak elfekvő betegeket is,mert kevés a rehabilitációs ápolási hely.Belgyógyászatokon,szemészeteken,neurológián,pszichiátrián, fül-orr-gégészeten,tüdő és mellkasi betegségek kórházában a betegek legalább 50%-ban nem az adott osztályra valók lennének,hanem elfekvőbe. Ezek az emberek már demntáltak,Alz-Heimeresek, alkoholtól elbutultak,vagy csak egyszerűen végelgyengülésben szenvednek. Velük van a legtöbb gond,mert keverik a napszakokat és éjjel szökdösnek,tépkedik ki magukból a branült,a katétert,de az egy szem ápoló(nő) épp azt az egyetlen egy rezidens orvost keresi,aki a 3 emeletes kórházban ügyeletes,mert meg kéne állapítania két exitet. Próbálják ki és kapjanak érte annyi fizetést,amennyit az ápolók és a nővérek kapnak. Orvosoknál ugyan ez a gond,csak Ők megtehetik,hogy 3 kórházban is dolgozzanak,még a nővérek örülnek,ha egy 12 órás műszak után haza tudnak vánszorogni. Rohadjon meg aki kitalálta.Ők naponta keresnek annyit,mint azok a szerencsétlen egészségügyi dolgozók. Kevesebb stadion kéne,kevesebbet kéne lopni és akkor lenne pénz mindenre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eriksson: Ne mond, hogy a nyugdijas társadalmat inaktivnak tekinted- beleértve magadat is? Hiszen nem azok- legtöbbje, ha nem dolgozik munkahelyen vagy vállakozóként- akkor besegit a gyermekeinek( nyugdijából pénzzel is), sokan végeznek karitativ tevékenységet- spórolva ezzel az államnak( és szerintem ennek értéke pénzzel ki sem fejezhető). Ja és fogyaszt.
Eriksson
@kereső: Be kell lásd, a többség konkrét gazdasági hasznot nem hajt, legfeljebb mint fogyasztók jöhetnek szóba. Még az sem túlzásban, mert ugye az alacsony nyugdíj...
kereső
@RonaGyuri: dógozott éjjel-nappal, meg még azon túl is!. Nem kéne ezt felróni neki, összelapátolt pár milliárd ft hiányt Érdnek.
Eriksson
@RonaGyuri: Nincs mit tenni, ez a törvény. Feltételezem, hogy minden leköszönő polgármesternél ugyanez a helyzet, pártra való tekintet nélkül.
Lepényleső
Ugyan már,csak nem gondolta bárki,hogy azoknak adják a nyugdíjakat akik megdolgoztak érte? Az ő sorsuk
a betegségekkel le is zárul,a befizetett pénzük felszabadul az ukránoknak,románoknak,délvidékieknek,
akik soha egy fillért be nem fizettek,na nekik fizetnek,hogy szavazataikkal öljék halomra az ittenieket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.