A Demokratikus Koalíció (DK) írásban kérdezi az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklóst, hogy valóban létszámstopot rendeltek-e el a kórházakban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Népszava kedden írt arról, hogy az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) egy múlt heti levélben közölte a kórházak vezetőivel, hogy november 6-ika után, visszavonásig, csak megbízási szerződést köthetnek, de nem lehet új jogviszonyt létesíteni, így nem vehetnek fel orvosokat, nővéreket sem.

Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa budapesti sajtótájékoztatóján szokatlannak nevezte, hogy a döntés egy titkos kormányhatározatra hivatkozik. Hozzátette, nem értik a lépés okát, ugyanis szinte nincs olyan rendelőintézet Magyarországon, ahol "ne lenne méretes álláshirdetési rovat".

Kérdés hangzott el arról, hogy több ellenzéki párt is bírálta, hogy a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája világíthatja át a VII. és a XI. kerületi önkormányzatot. Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője azt felelte, hogy az LMP-s Ungár Péter és Demeter Márta kiállt Czeglédy Csaba mellett, az erzsébetvárosi egyeztetésen pedig Borbélyné Bárdi Zsuzsanna momentumos alpolgármester "semmilyen kifogást nem emelt" az ügyvéddel szemben. Hozzátette, Czeglédy Csaba már megkezdte a feltárást, sikeresen fogja elvégezni a munkát, és az után a DK megteszi a szükséges büntetőfeljelentéseket.

Újabb kérdésre azt felelte, hogy a VII. kerületet vezető Niedermüller Péterhez hasonlóan László Imre XI. kerületi polgármester is nyilvánosságra fogja hozni a Czeglédy Csaba irodájával kötött szerződéseket, ahogy nyilvánosságra fogják hozni a "fideszes mutyikat" is.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Mirabilis: A tákolmányba bele is írták, hogy az egészségügyi ellátás ugyanolyan, mint a nyugdíj. Adható.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Aki Én: ..ha húzz a retkes anyukádba hülye nyárikarácsonyfa.
Aki Én
@Csizmás Kond: ...na, erről beszélek retkes... Nincs valami román fórum, ahol vevők a butaságodra?
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...amíg ennyire bután, neveletlen megnyilvánulásokkal, nevezgetéssel és ocsmánykodással vallod magad magyarnak, adig ketten tényleg nem vagyunk egynemzetíségűek és nincs mit beszlnünk.
jesz
@Mirabilis: az utolsó mondatodra értettem én is.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Dehogy nem, olvass vissza és haakkor sem érted magyaráztasd el valakivel.
Amúgy ahogy te engem lerománozol én ugyanúgy tégedet lecigányozhatlak vagy bárminek nevezgethetlek, mert amíg nem ismerlek addig lehetsz akármi ugyanúgy mint én neked, viszont annyi a különbség kettőnk közöztt hogy én nem szeretek ilyen tudatlanul viselkedni.
...mindezt a modortalan cigánytempós hozzászólásaid alapján lehet megállapítani.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ..döntöttem...ökör elől kitérek ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.