A Demokratikus Koalíció (DK) írásban kérdezi az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklóst, hogy valóban létszámstopot rendeltek-e el a kórházakban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Népszava kedden írt arról, hogy az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) egy múlt heti levélben közölte a kórházak vezetőivel, hogy november 6-ika után, visszavonásig, csak megbízási szerződést köthetnek, de nem lehet új jogviszonyt létesíteni, így nem vehetnek fel orvosokat, nővéreket sem.

Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa budapesti sajtótájékoztatóján szokatlannak nevezte, hogy a döntés egy titkos kormányhatározatra hivatkozik. Hozzátette, nem értik a lépés okát, ugyanis szinte nincs olyan rendelőintézet Magyarországon, ahol "ne lenne méretes álláshirdetési rovat".

Kérdés hangzott el arról, hogy több ellenzéki párt is bírálta, hogy a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája világíthatja át a VII. és a XI. kerületi önkormányzatot. Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője azt felelte, hogy az LMP-s Ungár Péter és Demeter Márta kiállt Czeglédy Csaba mellett, az erzsébetvárosi egyeztetésen pedig Borbélyné Bárdi Zsuzsanna momentumos alpolgármester "semmilyen kifogást nem emelt" az ügyvéddel szemben. Hozzátette, Czeglédy Csaba már megkezdte a feltárást, sikeresen fogja elvégezni a munkát, és az után a DK megteszi a szükséges büntetőfeljelentéseket.

Újabb kérdésre azt felelte, hogy a VII. kerületet vezető Niedermüller Péterhez hasonlóan László Imre XI. kerületi polgármester is nyilvánosságra fogja hozni a Czeglédy Csaba irodájával kötött szerződéseket, ahogy nyilvánosságra fogják hozni a "fideszes mutyikat" is.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Nem csodálkoznák, ha lenne. Az orbán kormány a fizetős egészségügyi magánszolgáltatásokba tereli be az embereket.
azenpenzem.hu/cikkek/kukaba-kerul-az-allami-egeszsegugy/6304/
Kukába kerül az állami egészségügy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@Mirabilis: az utolsó mondatodra értettem én is.
Mirabilis
@Csizmás Kond: Ha én neveletlen vagyok, akkor te élősködő vagy a magyar emberek pénzén bocskor román csizmás.
Nem én vagyok az ocsmány, aki itthon Mo.-on él és dolgozik, fizeti az adót, hanem te vagy az ocsmány, aki elfogadja az én pénzemet, - amiért nem dolgoztál meg Mo,on.- ahelyett, hogy az itthoni, Mo,.on élő rászorulók kapnák.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Dehogy nem, olvass vissza és haakkor sem érted magyaráztasd el valakivel.
Amúgy ahogy te engem lerománozol én ugyanúgy tégedet lecigányozhatlak vagy bárminek nevezgethetlek, mert amíg nem ismerlek addig lehetsz akármi ugyanúgy mint én neked, viszont annyi a különbség kettőnk közöztt hogy én nem szeretek ilyen tudatlanul viselkedni.
...mindezt a modortalan cigánytempós hozzászólásaid alapján lehet megállapítani.
Mirabilis
@Csizmás Kond: Nem tagadtad, hogy te élősködő vagy a magyar emberek pénzén bocskor román csizmás. Na ez a lényeg. Cigányozz le nyugodtan, ez nem sértés! A Mo.-i cigányok nem kapnak annyi pénzt orbántól, mint ti külhoniak , nem cigányok. Megvett benneteket orbán a szavazataitokért. Na ezért szégyelljétek magatokat, de nagyon.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ..döntöttem...ökör elől kitérek ...
Mirabilis
@Csizmás Kond: Haha! Könnyű kitérés! Elfogyott a hazugsággyár?
Én ökör, te meg a magyarok pénzén élősködő román.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok