Őrzi előnyét a Fidesz-KDNP az önkormányzati választás után, a leadott szavaztok 52 százalékát szereznék meg a kormánypártok egy most vasárnap tartott választáson – közölte októberi közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a Momentum Mozgalomra 13, a Demokratikus Koalícióra (DK) 11, a Jobbikra – augusztushoz képest egy százalékponttal több – 9 százalék szavazna.

Az MSZP-Párbeszédnek (MSZP-P) 6 százalékos a támogatottsága, tehát egy most vasárnapi választáson sem lépnék át a közös listaállítás esetén bejutást jelentő 10 százalékos küszöböt. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Lehet Más a Politika 3, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 2 százalékon áll, azaz önerőből ezek a pártok nem jutnának parlamenti képviselethez – tették hozzá.

A közvélemény-kutatás alapján a budapesti biztos szavazók körében 39 százalékos támogatottsággal a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb párt. A legerősebb ellenzéki erő 20 százalékkal a Momentum lett, amelyet a DK követ 15 százalékkal. Az MSZP-P Budapesten jobban szerepel, 9 százalékon áll – ismertették az adatokat.

Budapesten kívül a kormánypártok eredménye és az ellenzéki pártokkal szembeni előnye is nagyobb. A Fidesz-KDNP-re 55, a Momentumra 12, a DK-ra pedig 10 százalék szavazna. A fővárosban az összevont ellenzék pártjait 60, a lakosság többségét adó vidéken viszont mindössze 44 százalék támogatja – írták.

A közlemény szerint ahogy az önkormányzati választást megelőzően, úgy most is magas volt a politikailag aktív, de pártpreferenciával nem rendelkezők aránya országosan. A Nézőpont legutóbbi felmérésében a teljes népességen belül 17 százalék volt az aktívak aránya, 9 százalék pedig az inaktív megkérdezetteké.

Az intézet kutatása október 14. és október 27. között 2300 ember személyes megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 2300 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 2,1 százalék.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezek a pénzmosásra használt kamuintézetek is csak a propagandagépezet zsoldosai amikor ugyanazokat a sablon paneleket büfögik fel, mint valami kibaszott papagáj, amiket a fidesz agitprop osztálya a szájukba adott. Nulla munka van ezek a kamufelmérések mögött és százmilliókért a hasukra csapva próbálják befolyásolni a választókat egy újabb fronton.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/08/illib.png
Csak az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy amennyiben valaki ennyire komoly kihívásokkal küzd a gondolkodás és a megértés területén, az miért nyilatkozik, miért ír, miért szólal meg? Az illiberális jogállam valami önmegtermékenyítő csoda lehet. Talán át is lehetne nevezni önbeporzó jogállamra. A demokrácia liberálisok nélkül valami olyasmi lehet, mint a romák felzárkóztatása Farkas Flórián hatékony közreműködésével. A pénz eltűnt, a romáknak egy centivel sem lett jobb, de az, aki meglopta őket is, minket is, ma is a parlamentben ücsörög és annyit keres egy évben, amennyit egy keményen dolgozó ember tíz év alatt. Ezek után mi a túró csodálatos lehet abban, ha az ijesztgetett lakosság megijedt? Hát ez volt a cél, nem? Beszaratni a polgárokat. Most beszartak, erre jön a Nézőpont és kimutatja, hogy beszartak. Egyszerűen fantasztikus, de tényleg. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 99,9 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Hát már hogyne őrizné a Fidesz a marha nagy előnyét! Jászberényben például október 13-án 14 szavazattal nyert az ellenzéki jelölt, ami után november 10-én több mint 3000 szavazattal nyert az új szavazáson.
De a Fidesz ugye toronymagasan vezet még mindig...
Hazudnak, mint az állat...
luiz
őrzi, persz, tudjuk.Talán az 1000 fő alatti lelepüléseken...se!
Sámannus
Jó van tyerekek így tovább, csak egyre sűrűbben mossuk a padlót veletek.
Mehettek a kasszához megvan a mai hazudozás is.
Lepényleső
Őrzi előnyét,-a különböző fegyveres testületekkel,minden általa hozott önző törvénnyel,az igazság mellőzésével,
a káderek pozícióba helyezésével,a többség ellehetetlenítésével, s minden egyébbel ami szembe megy a néppel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok