Az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalják – közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánynak remek ötletei vannak, hogy osszák be az önkormányzatok a pénzüket

Tuzson Bence elmondta: a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának a helyi tömegközlekedés finanszírozását tartja, és a meglévő jogszabályok is az önkormányzatok feladataként jelölik meg a tömegközlekedés biztosítását.

"Szeretnénk egyértelműsíteni" ezt a feladatot, ezért "törvénybe fogjuk foglalni, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítani", és csak ha ez biztosítva van, azután lehet az adóból fennmaradó összeget másra költeni – mondta.

"Ha Tarlós István tudta finanszírozni a főváros tömegközlekedését, akkor Karácsony Gergelynek is kell tudni" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kormány betart mindent megállapodást, amelyet a fővárossal kötött még Tarlós István főpolgármestersége idején.

(Kép: MTI/Soós Lajos)

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csökkenő EU-s pénzek miatt innen is kivonnak pénzeket, hogy tudjanak lopni! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csökkenő EU-s pénzek miatt innen is kivonnak pénzeket, hogy tudjanak lopni! =))
kissé felnőttem
okosak lettetek? szerinted? nem kellene lenyulni a települések adobevételeit a közös kalapba itt fizetjük a sulyadót a vagyonosodási adót akkor mért a nagy kalapba megy? hogy ti éppen ti osszatok vissza alamizsnát. elég ha a mi pénzünkből 1,5 milliót megszavaztatok magatoknak ( A BUSÁS NYUGDIJATOK ÉRDEKE KIVÁNTA? ) csak éppen meg nem szolgáltátok, folytassam sajtó kitiltva a nép semmiről nem tudhat mindent titkositotok ki adott erre nektek felhatalmazást JA HOGY TI? RÖHÖGNÖM KELL
RonaGyuri
ja és mindeközben a határontúliaknak, meg az egyházaknak dézsával öntik a pénzünket! =))
nemkati
Van még valamihez joguk az önkormányzatoknak? Nem kéne inkább eltörölni az önkormányzatiságot, és kormányirányítás alá helyezni mindent az országban? De! És úgy, hogy minden szabályt, törvényt, kötelezettséget 0rbán fog engedélyezni.
CsipkeRózsa
Orbán nagyon ravasz, akkor módosítaná a törvényt, amikor felvetődött, hogy adja meg Budapestnek a ténylegesen járó összeget a tömegközlekedés támogatására. Csak nem arra akarja kényszeríteni Karácsonyt, hogy árat emeljen!
Béla333
Ma délután hallottam a Klubrádió híreiben, hogy több mint 500 milliárd Forintnak megfelelő Eurótól esik el az ország a szervezett, maffiaszerű Uniós pénz ellopása miatt.
Remek ötleteim nekem is vannak: akik ezt elkövették, attól bevasalni az ellopott pénzt, az elkövetőt büntető eljárás alá vonni!
Nem olyan ördöngősség ez!
justhpeter
Várható volt, hiszen Orbán már régen megmondta, hogy jön a visszavágás.
advocat
Ez a kormány miden aljasságra képes!
Szívattak Erdogánnal, szívatnak költségvetéssel. Ideje azon gondolkodni, hogy újra 5 % alatti párt legyenek. És 2022-ig sajnos még sok idő van. É még "kapnak" a nyuggerek is - Bajnai-féle - extra "jutalmat" És némelyik nincs tisztába azzal, hogy nem Viktor - személyes vagyonából - jön a pénz. Alzheimer et. sajnos dolgozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.