Közös ellenzéki fellépést kezdeményez a Jobbik a Fidesz-KDNP által az országgyűlési törvény módosítására előterjesztett, a "véleménynyilvánítás szabadságát sárba tipró, az ellenzéki képviselők ellehetetlenítésére irányuló" javaslata miatt – közölte a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-vel.

Közös fellépést sürget a Jobbik az ellenzéki képviselők szívatása miatt

Lukács László György arra reagálva, hogy a Fidesz-KDNP által az országgyűlési törvény módosítására előterjesztett javaslat a parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok megsértésével járó szankciók szigorítását tartalmazza, közleményében azt írta: a Jobbik hétfőre összellenzéki egyeztetést kezdeményez.

Az ellenzéki párt értékelése szerint az országgyűlési törvényhez benyújtott fideszes indítvány

"minden bizonnyal alaptörvény-ellenes, elfogadhatatlan egy jogállamban, és a kemény diktatúrákat idézi."

Hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselők munkáját és véleménynyilvánítási jogát nem lehet korlátozni és gátolni, a parlamenttől való el- és kitiltás pedig szerinte ezt jelentené.

Lukács László György úgy fogalmazott:

"Orbán Viktor és a Fidesz nagyon megijedhetett az önkormányzati választások eredményétől, ezért most erővel és diktatórikus jogalkotással próbálja csorbítani a nem őket támogató képviselők jogait, és befogni nemcsak az ellenzéki honatyák száját, hanem rajtuk keresztül minden magyar emberét, akinek elege van Orbánék korrupt és diktatórikus rendszeréből."

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
@Pegero: ne európával példálózzál, amikor a csoffadt miniszterelnök úr a virágzó közép-ázsiai demokráciákra hivatkozik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Nyírfa: Nem állsz messze a valóságtól, amikor polgárháborút vizionálsz!
Annyi lenne csak a megjegyzésem, hogy nem Magyarország az első „kísérleti terep”, ahol kívülről avatkoznak be annak érdekében, hogy „potens ellenzéki pártok” hiányában letaszítsák a kormányról azokat, akik demokratikus választásokon jutottak oda. A Soros-féle, úgynevezett „civil” szervezetek összefogása valóban kiprovokálhat egy polgárháborút! Reméljük, hogy nem így fog történni!!!
Nyírfa
@Pegero: Ezzel a kormánypropaganda-szórólap szöveggel itt nem sokra mész. Azt nézd, Orbán hány állam belügyeibe avatkozik bele, feljelent, besúg, sunnyog, sündörög, hepciáskodik...nem csak a jelleme gusztustalan, az egész ember, úgy, ahogy van.
A békemenetes haverjaidnak, meg a kubatov-legényeknek fogd le a kezét, ha már annyira félted a békét. Ja: és mondd meg Orbánnak, hogy sűrűbben ellenőriztesse magát, nem szeretném, ha felgyújtatná Budapestet.
Madácsi Pali
Nincs értelme bemenni sem az orbángyűlésbe. Főleg ha korlátozzák a közintézményekbe a belépési lehetőségét a képviselőknek. Viktor Viktorovics Gecikov felszámolja a parlamentális demokráciát. Mért nincs még ellenzéki bojkott? A szavakból nem ért!
Rockxy
megtanulhatnák a viselkedést a képmutató képviselők oszt béke lehetne, de a balhé fontosabb, me az kő a firkászoknak meg a médiát bújó lumpenseregnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok