A kormány azt tervezi, hogy törvénybe iktatja, mire fordíthatja egy önkormányzat a helyi iparűzési adóbevételeit. A javaslatra Karácsony Gergely főpolgármester élesen reagált az ATV műsorában. A Portfolio is beszámolt arról a kormányzati tervről, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalja a kormány. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára azt is mondta, hogy ha Tarlós István tudta finanszírozni a főváros tömegközlekedését, akkor Karácsony Gergelynek is kell tudni. Itt jegyezzük meg, hogy az előző főpolgármester idején is méretes mínusszal futott a fővárosi tömegközlekedés, az állami támogatással tudták működtetni.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kezdodik a harc. Ennyit O1G tamogatasarol a Budapestieknek amit igert.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@szegfue: Ilyen-olyan indokkal a fideszes városokat lehet támogatni majd.
szegfue
@Aki Én: Ja! Az ellenzéki vezetésü városokat meg "kivéreztetik"... pontosan ugy, ahogy most kezdik Bp-tel.
Az egészben az a dühitő, hogy ennek az adónak a neve is ugy kezdődik "HELYI" adó, tehát ugy kellene felhasználniuk a településeknek , ahogy akarják!
nevemnick
Nem tudom, hogy mire számított országszerte az ellenzék?
A rats társasága nem változott, ugyanolyan maradt mint amilyen volt 2002 óta, magát a legnagyobbtól a legkisebbig a nemzet uralkodóinak, jótevőinek képzeli, miközben más nem folyik mint az örökös hazudozás és legfőképp a rablás.
A jelenlegi események folytatódni fognak, olyan diktatórikus törvényeket, megszigorításokat tesznek a közeljövőben, amely a többségi, nem rájuk szavazó magyarok ellehetetlenítéséről, kordában tartásáról fog szólni.

,,A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti, ami azt fejezi ki, hogy a hatalommal felruházott emberek sem állnak a jog felett."
szegfue
@Aki Én: Egyre azon törtem a fejem: vajon miért esett vissza kevesebb, mint a felére a főváros bevétele? De most már értem! Elvett a fővárostól olyan "feladatokat", ami szépen jövedelmezett, mint pl. a Főgáz (és akkor még nem volt rezsicsökkentés). Azért ez tényleg baromi sok pénz!! Hiszen 2010-ben a főváros össz bevétele 503 milliárd, mig 2018-ban már csak 245 milliárd Ft. Na most még az iparüzési adót is "szabályozza", amely nyilván Bp-en a legtöbb, hát bizony végképpen ellehetetleniti pénzügyileg!! A kisgörények!!!
Aki Én
@szegfue: ...nem, nagyok. De a fideszes örül, mintha ez őt nem érintené. Mert ennek nem Karácsony a károsultja, hanem a MAGYAREMBEREK, MAGYARCSALÁDOK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.