A kormány azt tervezi, hogy törvénybe iktatja, mire fordíthatja egy önkormányzat a helyi iparűzési adóbevételeit. A javaslatra Karácsony Gergely főpolgármester élesen reagált az ATV műsorában. A Portfolio is beszámolt arról a kormányzati tervről, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalja a kormány. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára azt is mondta, hogy ha Tarlós István tudta finanszírozni a főváros tömegközlekedését, akkor Karácsony Gergelynek is kell tudni. Itt jegyezzük meg, hogy az előző főpolgármester idején is méretes mínusszal futott a fővárosi tömegközlekedés, az állami támogatással tudták működtetni.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kezdodik a harc. Ennyit O1G tamogatasarol a Budapestieknek amit igert.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Komolyan azt hitte, hogy Orbán nem fogja még csak a látszatát is kerülni annak, hogy korrekt??? =))
Madácsi Pali
Ártunk és qurmányunk még mindig azt hiszi, hogy őket nem lehet elkergetni és felelősségre vonni.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Még jó hogy nem a szex-hajókázásból csinálnak divatot

azért lennének munkajogi kérdéseim némely fura szokások kapcsán

Most, hogy nagy számban, bár még többen lennének – a kormány-média szavaival éljek -: bizonyultak alkalmatlannak és bukottak lettek ártunk pribékjei nagy divattá vált a hír, hogy a milliós végkielégítések mellé (már ez is véleményes) szabadságmegváltás címén újabb milliókat kaszálnak. Mindezen közben ártunk és qurmányunk médiája és sajnos a magát nem annak hirdetők többsége is szabályos közhisztériát uszítnak, hogy a gaz újak több helyettest akarnak (azok, akik méh mínuszost sem engedtek el arról, hogy pl. Tarlóséknak megduplázták a fizuját és, hogy a miniszteriális NER-társak fizetése és létszáma is megduplázódott néhány év alatt), sőt többen még CT-re is átszámolták.
No, de hagyjuk beszéljenek a tények:
ezek a posztok egyértelműen meghatározott idejű munkaviszonyt jelentenek; amiknél a lelépési pénz csak igen spéci esetekben értelmezhető, hogy a polgik esetén ezt alkalmazzák az a durva jogtiprás
a dolgozók esetében a szabadság átvitelér/megváltásra egyébként is csak igen korlátozottan van mód
meglehetősen pikáns az is, hogy mikor van szabin egy polgi
etc.
és végül emlékezetnék arra, hogy néhány éve az államigazgatásban több évtizedes érdemi munkájuk után százaktól vették el a pénzüket, pontosabban erkölcstelenség/pofátlanság –nak minősítették és emiatt 75%-át adóban elvették!! =))
reagens
Nagyon jól teszik. Nem engedik ostobaságokra elszórni a pénzt!
RonaGyuri
@reagens: csak rátok szaros románokra??? =))
reagens
@RonaGyuri: Koszos matyarkodó migráncs!
Jozefina
orbán ki akarja véreztetni a településeket!!! Szerintem teljesen törvénytelen amire készülnek, De ha harc, akkor legyen harc!!!??
Sanding
A kormány a helyi adóbevételek felhasználását korlátozhatja és meghatározhatja. Ezzel nincs mit kezdeni. Ott mihez kezdenek ezzel a pénzzel, ahol magas a bevétel, de a közösségi közlekedés szinte nulla?
Ez nagyon olyannak látszik, amit megint nem gondoltak át, senkivel nem egyeztettek, csak erőből átnyomnak.
szegfue
@Sanding: Vélelmezem, hogy ez nem általában az önkormányzatokra vonatkozik majd, hanem csak Bp-re. Legalábbis a cikk szerint Tuzson ezt mondta: "ha Tarlós István tudta finanszírozni a főváros tömegközlekedését, akkor Karácsony Gergelynek is kell tudni.". Azért nem annyira ütődöttek, hogy ne tudnák a települések közösségi közlekedését! Volt már olyan törvényünk, ahol meghatározták a nagykövetek életkorát (vagyis x éves korig lehet betölteni), de kivéve 1 embert, aki ezt meghaladhatta. Szerintem ezt a törvényt kimondottan Budapestre hozzák.
Nyírfa
Karácsonynak nagyon a sarkára kell állnia, mert az ő békejobbos , normális politikai/emberi hozzáállása nem fog fogadtatásra találni Orbán köreiben. Igazi kihívás az emberi méltóságunkat megőrizve érvényesíteni az érdekeinket.
Ha Tarlósban maradt valami csekélyke kis tisztelhető, akkor szembe fordul Orbánnal, és nem engedi, hogy a kormány felhasználja őt a főváros ellen.
Nessy
Karácsonynak meg kell tanulnia a sok ezer éves igazságot , : " Ha Rómában jársz, viselkedj úgy, mint a rómaiak!" Ha elvtelen, tudatosan valótlant álító, ígéreteit letagadó partnerrel tárgyal, nem lehet úriember!
Sanding
@szegfue: Nekem ez igen neccesnek látszik! Olyan jogszabályt összehozni, hogy csak Budapestre vonatkozzon? Kíváncsi vagyok!
solidedge
A Fidesz nevű rákos daganatot el kell távolítani Magyarország testéről. Minden felelősséggel gondolkodó embernek legfőbb feladatává kell tenni.
szegfue
@Sanding: 11:04 Persze, hogy az! Nem vagyok jogász, de valami olyasmit tudok elképzelni: pl. a törvényben meghatározzák "X" fő lakosság alatt nem, e felettikre pedig vonatkozik... valahogy igy lesz csak bp-i.
Sanding
@szegfue: Igen. Ezt el tudom képzelni!
Yoda69
Kezdodik a harc. Ennyit O1G tamogatasarol a Budapestieknek amit igert.
Aki Én
@szegfue: Ilyen-olyan indokkal a fideszes városokat lehet támogatni majd.
szegfue
@Aki Én: Ja! Az ellenzéki vezetésü városokat meg "kivéreztetik"... pontosan ugy, ahogy most kezdik Bp-tel.
Az egészben az a dühitő, hogy ennek az adónak a neve is ugy kezdődik "HELYI" adó, tehát ugy kellene felhasználniuk a településeknek , ahogy akarják!
nevemnick
Nem tudom, hogy mire számított országszerte az ellenzék?
A rats társasága nem változott, ugyanolyan maradt mint amilyen volt 2002 óta, magát a legnagyobbtól a legkisebbig a nemzet uralkodóinak, jótevőinek képzeli, miközben más nem folyik mint az örökös hazudozás és legfőképp a rablás.
A jelenlegi események folytatódni fognak, olyan diktatórikus törvényeket, megszigorításokat tesznek a közeljövőben, amely a többségi, nem rájuk szavazó magyarok ellehetetlenítéséről, kordában tartásáról fog szólni.

,,A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti, ami azt fejezi ki, hogy a hatalommal felruházott emberek sem állnak a jog felett."
szegfue
@Aki Én: Egyre azon törtem a fejem: vajon miért esett vissza kevesebb, mint a felére a főváros bevétele? De most már értem! Elvett a fővárostól olyan "feladatokat", ami szépen jövedelmezett, mint pl. a Főgáz (és akkor még nem volt rezsicsökkentés). Azért ez tényleg baromi sok pénz!! Hiszen 2010-ben a főváros össz bevétele 503 milliárd, mig 2018-ban már csak 245 milliárd Ft. Na most még az iparüzési adót is "szabályozza", amely nyilván Bp-en a legtöbb, hát bizony végképpen ellehetetleniti pénzügyileg!! A kisgörények!!!
Aki Én
@szegfue: ...nem, nagyok. De a fideszes örül, mintha ez őt nem érintené. Mert ennek nem Karácsony a károsultja, hanem a MAGYAREMBEREK, MAGYARCSALÁDOK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.