TOTÁL FOGALOMZAVAR és/vagy PARASZTVAKÍTÁS Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény parlament előtt fekvő módosítása, amely lehetővé teszi állami támogatás nélküli intézmények létrehozását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hozzájárulás és változás

Ennyire nem értenek hozzá, vagy – s ez a valószínűbb – ennyire hülyének nézik a zembereket

„Változást akar a kormány”, „Csökkentheti az idősotthonok várólistáját”, „javaslat hozzájárulhat az idősek ellátásnak erősítéséhez, az idős ellátással foglalkozó otthonok férőhelybővítéséhez. ”, etc. –hasonló hangzatos dumákkal nyomult az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-n keresztül.
Túl azon az apróságon, hogy nem igazán érthető a feltételes mód (ők sem bíznak benne, hogy bármiféle javulás lesz a rendelkezéstől?) nem igazán értem mi ebben az új. Nekem nagyon úgy tűnik ilyen intézmények eddig is léteztek. Az általam ismert néhány árai alapján nem igazán úgy tűnt, hogy állami támogatást kaptak volna, de ha mégis ez a rendelkezés valójában azt mondja, hogy a továbbiakban már támogatott férőhely növekedés nem lehetséges!!! =))
Ami pedig a támogatásokat illeti a képet sokban befolyásolja, hogy az egyházi és a megfelelő civil intézmények is benne vannak. Ez utóbbiak persze akár magyarázatot is adhatnának arra, hogy állítólag 1 millával támogatnak mindenkit.
A közlemény másik szépsége az az megfogalmazás, hogy „Az Emmi kitért arra is, a kormány a jövő évben is átvállalja a minimálbér és garantált bérminimum emeléséből adódó többletkiadásokat az önkormányzati, egyházi és civil fenntartású szociális intézményektől. Az állam ezzel olyan támogatást nyújt az idősotthonok működtetéséhez, ami 48 százalékos támogatásemelkedést jelent.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.