Hajrá, magyarok! – üzente Karácsony Gergely főpolgármester, aki nem ment el Puskás Aréna péntek esti megnyitójára.

Az ellenzéki főpolgármester, aki a kampányban többször is keményen elutasította a stadionépítéseket, stadionavatásokat, közösségi oldalán pénteken azt írta:

Hajrá, magyarok!

A megújult Puskás-stadion nagyszabású épület, a közösből történt szintén nagyszabású ráfordítás teszi azzá. A megnyitóra ma nem mentem el, nem vagyok az a meccsjárós típus, a városvezetés és a BKV viszont igyekezett mindent megtenni, hogy az ünnepség a lehető legkisebb fennakadást okozza.

Hozzátette:

Budapestnek is, miként minden fővárosnak, szüksége van a nagy tömeget vonzó sportesemények befogadására alkalmas stadionra. A Puskás-stadion most leginkább focimeccsek befogadására lesz alkalmas, csak remélni tudom, hogy a focimeccsekhez lesznek majd tömegek is. Szurkolok annak, hogy minél több kulturális esemény és sok magyar focisiker helyszíne legyen.

De én a sikereket továbbra sem csak gólokban mérem. Nagy magyar siker lenne például, ha sikerülne megakadályozni, hogy évente több mint 30 ezer ember haljon meg megelőzhető betegségekben. Nagy magyar siker lenne az is, ha sikerülne növelni a zöldfelületek nagyságát és minőségét a városban, mert ezen múlik az élhető jövőnk. Nagy magyar siker lenne, ha sikerülne elérni, hogy a beruházások költségei átláthatóak legyenek, és ami épül a városban az hosszú távon is a közösség érdekét szolgálná.

Úgyhogy nem csak a stadionavatóra vonatkozik: hajrá magyarok!

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A foci már régen nem a nép szórakozása, hanem a diktátoré.
Kádár-időszakban még levegőt sem vett az ország egy fontos meccsnél,együtt szurkolt apraja-nagyja. Most meg a legtöbben utálják a focit. A stadionokat meg még jobban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szerencsi Irma
Bebizonyította, hogy mennyire idegentest a magyarok hazájában. Nem volt képes legyűrni az irigységét, hogy nem ő csinálta, hát nem is kiváncsi rá. Ha budapesti előljárónak képzeli magát - viselkedjen is úgy. Protokoll kell, hogy legyen együtt örülni a Főváros lakosságával. Ez egy nagyon unintelligens megnyilvánulás volt egy Főpolgármester részéről..mondhatni - kirekesztő! Szövegelhet - de azt is csak elostobáskodta.
görbetükör
A foci már régen nem a nép szórakozása, hanem a diktátoré.
Kádár-időszakban még levegőt sem vett az ország egy fontos meccsnél,együtt szurkolt apraja-nagyja. Most meg a legtöbben utálják a focit. A stadionokat meg még jobban.
görbetükör
@Szerencsi Irma: te vagy a magyargyűlölő! Tudod, aki másként gondolkozik, másként szereti a hazáját,az is magyar. Aki kiutálná innen a másik magyart, az az idegentest- azaz te!
Yoda69
@Szerencsi Irma: Budapest lakossága közel 2 millió ember. A stadionban 65 ezren voltak. Kell ezen még mit magyarázni?
silber13
@Pegero: Az állítülag létező " túró rudidat" kapja be egy vacogó krokodil! Áruld már el, mi a francért ugatsz bele mindenbe, amihez semmi közöd!
lampa laz
Legközelebb akkor lesznek ennyien a puccos stadionba ha a csuti maradonát ott ravatalozzák fel...
Donáld Tramp
BUDAPEST Polgármestere nem tisztelte meg a Nemzet Stadionját !!! Azzal hogy Megjelenjen !!! SZÉGYEN !!! ROHADÉKOK vagytok !!!
simmering73
Nyüszít a három illiberális veszett köcsögény. Mi van kurafik - ti ott vertétek a faszotokat a meccsen? Mert ha nem, mocskos hazaáruló patkányok vagytok (by donald trump).
Sziszifusz
@Shikari: 09:30
Foci nélkül semmit sem ér az élet . Aki a focit nem szereti az igaz magyar nem lehet . Aki nem jár meccsekre, az a magyar haza ellensége .
Az iróniát félretéve az, hogy Karácsony Gergely nem ment el az avatóra, jelzés értékű. Jelzi azt, hogy más a fontossági sorrend. A magyar embereknek nem az ilyen megalomán stadionok hiányoznak leginkább.
1000+1 fontosabb dolog van ettől.
Ez a dolog olyan mint amikor egy családban beteg a gyerek és gyógyszert kéne venni, vagy amikor beázik a tető és ki kéne javítani. Ennek ellenére, a családfő úgy dönt, hogy azt a kis pénzt ami van, inkább egy új TV vásárlására költi. Mert ő imád meccset nézni.
silber13
@Shikari: Összefüggéstelen kaparmány, és főként az elmezavarodottságodat bizonyítja a beírásod ami betudható egy nagy adag kocsmai vedelés következményének!:-)))
koszpeko
@Szerencsi Irma: Téged honnan szalajtottak?
Tàn csak nem új nick neve lett vergődőnek?
Basszus megint kaptunk egy sötét narancsködös barmot.
Hogy tudtok mind ilyen egysíkuan nem gondolkova csak a narancsködös faszsàgot harsogva lereagàlni dolgokat?
Cicamama55
Nem mindenki kedveli a focit, nincs ezzel baj. Én a jó, pörgős focit nagyon szeretem nézni. Tegnap a televízión néztük az avatót, s az első félidőt. Gyönyörű a stadion, ez kétségtelen. S hát Gera búcsúztatása méltó volt a rangos eseményhez,örök emlék martad ez számára. Nagyon régen a Népstadionban voltam, s igazán maradandó élményt jelentett! Tele volt a lelátó a Norvégia-Magyarország mérkőzésen! Azt a felemelő hangulatot!
kereső
Jézusom , már itt tartunk? Nagybetűvel kell irni: " a Nemzet Stadionja"?- holott ennek kéne lenni egy ország életében egy századrangú eseménynek.Bár elherdáltak rá az ORSZÁG!!!-és nem Budapest pénzéből 200 milliárdot- orbán hobbijára.
Tökéletesen egyet értek a Főpolgármester úrral.Engedtessék meg nekem nem Budapestiként ezt mondanom.
koszpeko
@kereső: Vagyis a szarra, amit labdarugàsnak csúfolnak elcsesztek 200 milliàrdot.
kereső
Ráadásul ez egy egyfunkciós stadion, szemben a volt Népstadionnal. Bár azt mondják, hogy majd esküvőket is lehet itt tartani. Micsoda felemelő ünnepi életérzés lesz az. Itt fogja megáldani az egyházfi a házasságot? Ez lesz a "nemzet temploma" is?
kereső
@koszpeko: Erre az egy létesitményre, a többit meg már össze sem lehet szedegetni, hogy mennyibe van az országnak orbán hobbija. Miért nem a madárlesbe szeretett bele anno? Sokkal jobban jártunk volna.
1magyar
Minden 2. villamosmegállóban egy stadion, Népliget, Hidegkúti Nándor stadion, Puskás F. stadion.
Nagyon kell???
Donáld Tramp
Elment Bicajozni a Gyurgeri, ahelyett hogy megtisztelte volna a Puskás Ferenc Stadiont ! Ja nem szogálati aútóval jár ! És az nem fér be 500-férőhelyes parkolóba, BKV kellett volna hasznlnia, de az neki derogál...
Donáld Tramp
SZÉGYEN amit tett az egész Nemzet számára... TI Hülyepestiek majd rájöttök. Egy éven belül Polgi válsztás lesz nálatok... Addigra bedől a költsgvetések, de hiába van ott gyurcsótány. demszki... IMF hitelt Város nem vehet fel. 1- év múlva találkozunk HEHE
Nyírfa
@Yoda69: Mi az a 65 ezer a tavalyi választások utáni tüntetés 100 ezréhez képest?
Nyírfa
@1magyar: Orbán nem miniszterelnök, ez a méltóság őt nem illeti meg. Csupán egy kis focidiktatúra stadionkirálya. Abban is vesztes.
Nyírfa
Ha a stílus az ember, milyen ember lehet pegero ?
Aki Én
Miért is kéne örülnie bárkinek is egy stadionépítésnek álcázott közpénzrabláshoz?
Mennyiről indult? Mennyi lett a vége? Kil jártak jól? Jó bármi másra?
Az a hazaáruló magyarellenes, aki ettől boldog, aki az ilyeneknek drukkol.
@Pegenyo: Te beteg buzi, megint itt kínálgatod nyilvánosan az ápolatlan koktélvirslidet? Nem először teszed, te mellőzött fasz.
Jozefina
Karácsonynak igaza van!!!
Szerintem is a stadion nagyon szép, impozáns, de nem a városba való. Városon kívüli területen sokkal jobb lenne és sokkat jobben ki lehetne használni a környékét is. (Lásd München Allians Arena) Nem beszélve a szűkös parkolási helyekről!!! Minden rendezvény előtt le lesz zárva a környéke??? Ez csak bosszantani fogja a budapestieket.
Donáld Tramp
elég zagyva, amiket összefirkált a bárgyú alak, össze-vissza hangoztat lózungokat...
- fogalma sincs, mitől él toivább egy ember ... nem attól, hogy mikor jut CT-hez (minden kórházban van),
- attól sem, ha nincsenek focimeccsek , sőt attól sem, ha több fa van a városban, viszont nem mindegy, hogy ki és mivel idegesíti fel,
Csak bemásolom DE TÉNY : - "nem meccsjárós típus..." hahaha viszont mintha Timmermans járós típus lenne, arra volt esze és ereje,
- az meg, hogy növelni kell a városban a zöldet, mert ezen múlik a jövőnk, az meg egy akkora nagy baromság, mint ide Brüsszel ...ha a Bérkocsis utcában ültetnek 3 fát, attól még nem érik meg a 100 évet az ottlakók..."
silber13
@Shikari: Miért szól a magyarokhoz? Nyugi kis náci, nem hozzád szólt hanem a magyarokhoz! Értve?? Másfelől meg majd ha te leszel a főpolgármester, akkor ugathatsz, de így sajna, kuss a neved!
Nyírfa
@Donáld Tramp: Trump minden idők legbutább elnöke. Hasonló a hasonlóval - jó avatart választottál. :)
silber13
@Shikari: Jujj!!.:-)))))))) Neked pedig ideje lenne megtanulnod normális hangnemben körmölni a kommentjeidet, nem pedig a fröcsögő gyűlölettől átitatott kaparmányaidat közzé tenni!
magyarbakancs
Egy ország tőbbet költ a SPORTRA mint az EGÉSZSÉGÜGYRE az magaa szegélységi bizonyitvány.
Oposit
Belátták, hogy a sorosozás már kezd nagyon uncsi lenni még a birkáiknak is. Új eszme kell. Magyarkodni. Egy vér és mittudomén még mik hangzottak el tegnap.
Okádék ez az egész. Folyamatosan csak a szar folyik a médiából.
Aztán meg jött a vereség.
Azért utána a VIP páholyban folyt a pezsgő, meg a kaviár. Vagy a csíkok fogytak, de biztos nagy buli volt. Egy "nagy ember" szájából idézve: univerzális balhé.
silber13
@Shikari: Bruhaha!!!:-))))))nézzétek, egy görlény illatról ugat!:-))))))) És milyen fennkölt a stílusa!:-)))) Mlyyen mékyen emberi és humánus és milyen jólnevelt!:-)))))))
advocat
@Shikari: Te egy igazi "dzsetlimen" vagy! Gratula.
Sziszifusz
@Shikari: 09:14
Az, hogy Budapest költségvetését esetlegesen ki dönti be számomra egyértelmű. Orbán Viktor már elkezdte az ellehetetlenítést. Pl. a tömegközlekedés finanszírozásának átalakítása.
Donáld Tramp
@Sziszifusz: Kár hogy a BKV-hoz ahogy a tömegközlekedéshez A Kormánynak semmi köze ! Az hogy a Városban mi tőrténik Az MOSTANTÓL GyurcsótányGeri dolga ! SZÍVJATOK !!!
Sziszifusz
@Donáld Tramp: 10:48
" Gyurcsótány Geri " ???
... Kiről van szó ? Csak nem a Varacskos Viktor ellenfeléről ?
Egyébként pedig a tömegközlekedést, minden európai országban, nagy részben állami (adófizetői) pénzből tartják fenn.
Magyarországon, október 13-a után, a fővárost a vezér bűnös várossá nyilvánította, ezért ott árt ahol tud.
Megjegyzem, nem Budapesten lakom. Sőt évente csupán 1-2 alkalommal jutok el oda.
kereső
Nagyon sajnálatos és galád dolog, hogy az ország miniszterelnöke háborút kezd/folytat? az ország / a nemzet! fővárosa ellen.Kénytelen vagyok ezek után azt gondolni, hogy orbán csak a fidess/fidesesek miniszterelnöke, nem az egész országé. Na, ha kivonul a közösségi közlekedésből a kormány, akkor ne tartson igényt a budapestiek- cégek, és magánszemélyek adójára sem. Az legyen teljes egészében a fővárosé- és ezzel együtt a budapestiek dönthessék el, hogy mire mennyit. A kormánynak meg kuss. Amilyen a mosdó ollan legyen a törülköző.
nevemnick
A górétoknak, illiberista társaság, talán honosítania kellene egy rakás idegenből ideszakad, szoláriumbarna focistát, hogy újra magyar fociról lehessen beszélgetni. Csak akkor ,,tud" a ,,magyar" foci valamit felmutatni, ha a tizenegy játékosból kettő ,,nemzeti" magyar születésű, adómentes százmilliókat kereső falábú sz@rok.
Addig meg legjobb ha a focilista miniszterelnök nem épít több stadion. (meg kisvasutat...)
Sziszifusz
@Shikari: 11:51
Hozzáértő, független szakemberek szerint, az tömegközlekedés költségeit, optimális esetben: 1/3 - 1/3 - 1/3 részben az önkormányzat, az állam, és a szolgáltatást igénybe vevők viselik.
Na de Magyarországon, 2010. óta, nem az optimális megoldások jelentik az elsődleges szempontot, hanem az uralkodó párt potentátjainak önös érdekei.
kereső
Érdeklődöm "tisztelettel", az itt tobzódó fidesses őshülyéktől, hogy mit szóltak volna egy ilyen húzáshoz 2006-2010 között a Gyurcsány/Bajnai kormány részéről- Tarlós polgármestersége idején?
kereső
@kereső: Tudom, hogy akkor nem ő volt- de,ha ő lett volna?
silber13
@Shikari: Baromi jókat röhögök az átkozódásodon kicsi náci!-)))))) Mellesleg anyám 1919-ben meghalt és nem volt liberális, sem más elmebeteg pártnak a tagja t mnt te!:-)
verőce21
Nagyon jól tette Karógeri, hogy nem ment el a stadionavatóra, nem a kompetenciája. Megérthető.
Egyébként is, csak egy nézőtéri statikus terheléspróba volt az egész. A pályán pedig egy laza, óvatos edzőmeccs folyt, mindkét részről.
Nem is baj, hogy nem egy parádés, sziporkázós játékot produkáltak a játékosok, mert egy hullámzó tömegű, dinamikus terheléstől esetleg összedőlhetett volna egy lelátórész. (Nem véletlenül ül a "B-közép" is, mindig egy rövidebb, stabilabb oldalra.) Így mindenkinek kifizethetik a jutalmakat, az elvégzett jó munkáért.
Málna
Elképesztően demagóg ez a Geri. Folyamatosan azt fújja, amit a hívei hallani akarnak. Ez lassan most már kevês lesz, tenni is kellene valamit végre.
Eriksson
@Málna: Csak ami a lényege. Bár a későbbiekben nehéz lesz mindenkinek tetszőt mondania ennyi támogatóval a háta mögött.
jesz
@Eriksson: Bezsnyew szónokol a Vörös téren... Egyszercsak golyók süvítenek el a feje mellett...épségben elviszik a testőrök, a tömegből merénylőt elkapják...kiderül, hogy egy ismert mesterlövész...a lojális kihallgató tiszt halkan megkérdezi tőle: -
-te Grísa! Te sohasem hibázol! Most mégis...mi történt?
-hát tudod célra tartottam, már húztam volna a ravaszt, erre elkezd lökdösni a tömeg, hogy lőőőjjj már...lőőőjjj már...hát ezért nem találtam el..
jesz
@Eriksson: bocs, ez az anekdota a támogatókról szólt volna...
Sziszifusz
Igazad van. Az, hogy az avatás alkalmával megtelt a Puskás Aréna, egyértelműen bizonyítja ,hogy a magyaroknak az ilyen megalomán stadionok hiányoznak leginkább .
Logikus, ...neeeeem ? NEM !
koszpeko
@Shikari: Igazad van!
Ne idegen orszàg àllampolgàrai szóljanak bele dolgainkba.
Tehàt vissza a szavazati jogot azoktól akik nem itt élnek.
silber13
@durbincs: Kuss buzeráns templomgyalázó!
silber13
@durbincs: Magának itt kuss, maga buzeráns templomromboló!
Rockxy
ezta hajrámagyarokat szépen átvette a zorbántól, csak van egy közös hang ami nem fals. :)
Eladott Ország
A Wembley stadionnál alkalmazott megoldás, ahol a régi stadiont teljesen elbontották, és a helyére egy korszerű, új stadion épült, ami természetesen teljes mértékben kielégíti a labdarúgás és a multifunkcionális arénák igényeit, sőt elvben lehetőség van álpadló beépítésével a pálya szintjének ideiglenes megemelésére és atlétikai pálya kialakítására is. Még az angolok sem engedték meg maguknak, hogy a Wembley stadionban ne lehessen rendezni atlétikai versenyeket, annak ellenére, hogy a Premier League mérkőzések telt házal zajlanak! Nekünk két stadion kell és még egy Mohács!
Eladott Ország
@durbincs: tegnap, 18:32; Az Echo tv Elios fényfüzérrel ünnepelte Advent harmadik vasárnapját, majd végleg elsötétült, mint az igazságszolgáltatás. További kérdés, de mikor volt ott valaha is világos?!
uploads.disquscdn.com/images/32a324b58482c2d570d74819538cb68858e37f51af3f864771a4609748dd62a7.jpg?w=600&h=354
Eladott Ország
@Pegero: Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány! Mert csak a fidesz, csak a nemzet, csak a pusztítás. Jönnek a fehérvári huszárok, a Dörnerek, a Nemcsákok, a Vidnyánszkyk és a haza fényre derül.
uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624
csak úgy....
@Shikari: dede-dade ,neked sosem gyün meg az eszöd...
csak úgy....
@Shikari: dede-dade ,neked sosem gyün meg az eszöd...
kokopelli
@görbetükör: ..azért van az máshol,hogy nem a főváros a sport (foci) központja,hanem eloszlik az a nagyvárosok
között! Kérdezzék meg a Dárdai Palit,a volt és igen szeretett Herta BSC edzőjét!
Sámannus
A puha pöcsűeknek egyszer meg kéne magyarázni, hogy a kötelet csak húzni lehet, tolni nem.
balos
Sajnos a fideSSes szavazók újra mohácsra gyűjtenek!
Eladott Ország
@Pegero: Valójában nem más ez a rezsim, mint egy kibaszottul nagy kupleráj. De nem egy normális kupleráj, hanem egy olyan, ahol a kurvák örök hűséget és szerelmet hazudnak a főmadámnak, a striciknek és egymásnak, élnek a saját mocskukban, szaporodnak egymás között és időnként kiordítanak a csukott ablakon és ettől úgy érzik, ők irányítják a világot. Közben ádázul, engesztelhetetlenül gyűlölik azokat, akik a kupin kívül, az utcákon, tereken szabadon sétálnak. Ezeken nem lehet segíteni. Rájuk kell zárni az ajtót, be is kell szögelni, ki ne másszanak a küszöb alatt, aztán hagyni kell, hadd falják fel egymást. Ha meggyengül a hatalom aktuális birtokosa, akkor máris keresnek egy nagyobb, erősebb segget maguknak, mert csak a legnagyobb valag szarszagú melegében érzik biztonságban magukat. Ezzel még nem is lenne semmi baj, bélféregnek is kell lenni, ha már ezt a leosztást kapta valaki. A gond abból van, amikor a bélféreg megpróbál az ő puha, gerinc nélküli kis féregtestével úgy tenni, mintha erkölcsi mérföldkő lenne, mintha a tisztaság, emberség, szellem és bölcsesség fénye lobogna az áttetsző, puha kis szervezetében. Holott nem lobog.
Eladott Ország
@Pegero: "A csillagokat lehozták, az összes tüzet ellopták
Rettenetes sötét, sötét van
Elfáradt a napsugár, szegény szentjánosbogár
Rettenetes sötét, sötét van
Te vagy a fény az éjszakában, gyere dolgozz a lámpagyárban"
P. Mobil - Lámpagyár
www.youtube.com/watch?v=EjTyKtOpHYs&feature=youtu.be

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.