Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek.

A hétfői lapszámban megjelent interjúban Varga Mihály azt mondta, hogy a kormány már hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kidolgozásához, az új intézkedésekről a jövő év első felében születhet döntés.

Varga Mihály: Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári

Közölte: nem vetették el az egyszámjegyű személyi jövedelemadót (szja), a 700-800 milliárd forintos adócsökkentés – a költségvetési mozgásteret szem előtt tartva – legkorábban 2021 táján kerülhet napirendre.

A miniszter úgy fogalmazott: "az elmúlt években megszokhattuk, hogy akadnak ellendrukkereink, a gazdasági folyamatok alakulását azonban nem kívánságok (...) határozzák meg".

Az idei harmadik negyedévben az 5 százalékos bővülésével a magyar gazdaság növekedett a legnagyobb mértékben az egész Európai Unióban (EU), tehát nem tekinthető tárgyilagosnak az olyan kijelentés, amely kudarcosnak nevezi a kormány gazdaságpolitikáját – hangoztatta.

Varga Mihály örömteli ténynek nevezte, hogy a magyar gazdaság fejlődésében érdemi szerepet játszottak a megfelelően felhasznált uniós források. Volt olyan időszak, amikor az EU-tól érkező összegek nagyjából 10 százaléka került csak a gazdaságba. Ők azonban változtattak az arányokon, és úgy határoztak, hogy az uniós támogatások 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére fordítják. Ez helyes döntésnek bizonyult – mondta a tárcavezető.

A német-magyar gazdasági kapcsolatokról úgy vélekedett, hogy a viszony jó, nincs fennakadás.

Az első gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései közül sok már megvalósult, a fennmaradók január elsején indulnak. Közben a kormány hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kialakításához is, a munka több tárca bevonásával zajlik – közölte Varga Mihály.

Varga Mihály arról is beszélt: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK) azt tapasztalták, hogy bizonyos vállalkozói csoportok visszaélésszerűen alkalmazzák a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), ugyanis alkalmazottaikat nem munkavállalókként, hanem vállalkozókként foglalkoztatják. Az ügyben a kamara összetett javaslatot juttatott el a tárcához. Az MKIK felvetéseit áttekintik, és egyeztetnek más szakmai szervezetekkel, kamarákkal is – közölte a miniszter. A szabályok esetleges módosítása jövőre következhet – olvasható a Magyar Nemzetben.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Na miska!MÁR megint felszívtál vagy két csíkot???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Na miska!MÁR megint felszívtál vagy két csíkot???
Aki Én
Annyi előnyünk van, hogy mi vagyunk legalul...
verőce21
Érdemi szerepet játszottak a fejlődésben, a megfelelően felhasznált uniós források. Már 60%-a jut a gazdaságba!
kokopelli
@Aki Én: a 27 ország rangsorában a 23.hely! Onnan már lecsúszni is művészet!
"Mennek a dolgok felfelé!"-mormogta a papagáj a macska szájában,amikor a "Cirmi" a fán felfelé osont! (;-))
Jozefina
Ekkor felébredt és észre vette, hogy biliben lóg a keze!!!??
Aki Én
@verőce IQ 21: Megnevettettél :)
Nem gondoltam, hogy az ostoba szervilizmus mulatságos is tud lenni.
Klubtag
Ezért aztán én például inkább Király Júliát hallgatok, olvasok...
volvós
Misike !! Fél egykor szokás azt mondani, hogy egyre butább és ostobább leszel...:-)))
advocat
Igen! Fejlődünk, kb. annyit, hogy mondjuk 30 év múlva ott fogunk tartani, ahol a (nyugat)németek 1960-ban! Jó. '70-ben.
Borsodi
Az unió pénzén,elhiszem,hogy ők jól meggazdagodtak egymás között,lásd Mészáros,Matolcsi Tibolc Orbán Kósa Rogán Szíjártó Farkas F. Semjén Lázár,bukott polg.mesterek is .
verőce21
Ha nálunk 60%-a jut a gazdaságba az uniós forrásoknak, így is legmagasabb a fejlődésünk, akkor mekkora lehet a korrupció a többi eu-s országban? :)
kokopelli
@advocat: ...imádom az optimizmust! (;-))
Sámannus
Ezt azok is tudják akik a télen fognak saját lakásukban megfagyni?
silber13
Miisike! Ez a szöveged kisértetiesen emlékeztet Zénon 2. paradoxonjának szövegére. Hülyeségek vartyogása helyett inkább olvass!.-)))
Eladott Ország
Sikertörténet! Már csak Bulgáriát kell legyőznünk és akkor a magyar melós zsebében marad a legkevesebb pénz az Unióban. Lassan elfogynak az országok, amelyekhez még viszonyíthatjuk gyenge teljesítményünket.
public.flourish.studio/visualisation/575107/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/575107
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
Románia tehát újabb statisztikákban verte meg a nagyon erős és büszke magyar nemzetet. Ezt követően nincs kizárva az sem, hogy Bulgáriában is hasonlónak lehetünk majd szemtanúi. Már talán nem kell sokat várni arra sem, hogy Albánia, sőt, talán még Fehéroroszország is lekörözzön bennünket, hiszen a lehetetlen nem létezik, mint tudjuk. Ezen adatok a magyar kormányt nem érdeklik, hiszen mindig találnak olyat – vagy ha nem, majd gyártatnak valamelyik intézetükkel -, ami az ő szavukat támasztja alá és ami megmutatja, hogy a valóságban itthon minden a legnagyobb rendben van, sőt, már az osztrákokat is beérjük hamarosan. Elég csak megnézni az egészségügyben, vagy az oktatásban dolgozók helyzetét és rögtön kiderül, milyen jövő vár erre az országra, ha így haladunk. Ebből a mély gödörből már nem évek, hanem évtizedek kérdése lesz kikecmeregni, ami megpecsételheti gyermekeink, sőt, talán még unokáink jövőjét is. Minket már nem csak a Nyugat, de szinte teljes Európa elhagyott, magunkra maradtunk, itt, a kontinens kellős közepén.
justhpeter
Lazán kifizetjük az uniós büntit és még azután is az élen maradunk. Tényleg hozzánk fog járni Németország kölcsönért.
Sose fognak leszokni a hazudozásról.
Aki Én
@verőce IQ 21: ...jaaaaj, ne már, fáj a hasam a nevetéstől. Nem tudtam, hogy te alapjában egy vicces csávó vagy. Bírom az iróniád :)
kokopelli
@Aki Én: Az öcsémet lehetett szédíteni az ilyen %-számítással!100 Ft-ra az 5% több volt neki,mint 300-ra
nekem a 4%-al! ...el is hitte! (;-))...hatévesen! (;-))
tudode
Persze!.
.
Úgy aránylik Mo. fejlődése az EU-hoz képest, ahogy növekszik a bukszaminiszter kölökgólya testméretéhez képest gondnokság alá helyezetten őfőméltósága porhüvelye:
.
---- Jöhet Orbán Viktor álma, a rendeleti költségvetés
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/22/johet-orban-viktor-alma-a-rendeleti-koltsegvetes/
.
És megvalósult, amelynek következtében
.
""""Az eddigi eljárás az volt, hogy amennyiben nem állt rendelkezésre a pénz a költségvetésben – mert nem terveztek vele, de még a tartalékokból sem volt mozgósítható a szükséges forrás -, módosították a költségvetési törvényt, amihez megvolt a biztos parlamenti többség.
.
A jelek szerint a kormány a jövőben nem ezt az utat járná, hanem egyetlen határozattal “legalizálná” a fedezet nélküli pénzköltést."""""
.
Tehát MIsike dolga a NER-társak zsibizésének barbatrükkel való legalizálása!!!
Eladott Ország
@justhpeter: Merjünk nagyot hazudni. Márpedig egyszer vége lesz ennek a szarnak. Akkor is vége lesz, ha sokan már nem is reménykednek benne. Első körben el kell takarítani Poltot, bíróság előtt a helye. És bíróság előtt a helye mindenkinek, aki részt vesz ennek a rendszernek a működtetésében. Akár nagyot markol belőle, akár kicsit, akár strómanként működik közre, akár a szaros fizetésért írja le nap mint nap a hazugságokat, uszítja az embereket egymás ellen, tapossa földbe a potenciális ellenfeleket, olvassa bele a kamerába a hazugságokat. Ki kell mindenhonnan takarítani a bűnözőket. A kicsiket is, a nagyokat is. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az átmeneti megkönnyebbülést hamar felváltja majd a csodálkozás, hogy hiszen ezek megint előmásztak a kövek alól, megint itt vannak és megint pusztítanak. Mert ami igaz volt annyiszor a történelem során, az most is igaz és igaz lesz holnap is. Ezek ugyanazok.
simmering73
Érdekes, az első regnálásuk alatt egy űrrakétához hasonlították a hasító magyar gazdaságot. Aztán majdnem államcsőd lett belőle.
kereső
Akkor hol az eurónk Mihályom?És miért van a magyar valuta árfolyama a béka feneke alatt, hogy kis sámliról kacsingat már lassan felfelé?
kokopelli
@Aki Én: ..a Vater ki akarta vágni a rádiót az ablakon,amikor küzölték,hogy az "elavult" imperialisták ,
2-3%-kal,amíg a nagy SzU 5-6%-kal növelte az előállított hazai termékeket!Később jöttünk rá a pro-
pagandára! (a páros-versenyben az USA utolsó előtti,amíg a SZÚ az értékes második helyen végzett! (;-))
nevemnick
@verőce21: (10:17) A dakota főnököd mondta egyszer: ,,Mielőtt vágtába csapsz, nézd meg, hogy a lovon ülsz-e." :D
Aki Én
Ez olyan, mintha az újszülött dicsekedne a felnőtteknek, hogy ő fejlődik a leggyorsabban. Ez igaz is, de van még hova, a némileg fejlettebb felnőttekhez képest.
kokopelli
@justhpeter: ..akkora a korrupció pl. N.o-ban,hogy a H.Kohl kancellárt anno pár tízezer € miatt kibaxták
a kancellári székéből,holott a pénz a pártkasszába ment volna! Az ő "neveltje" szólította fel a Bundestagban,
hogy tegye le a hivatalát!!...na sowas !!! (;-))
namihami
Nem lenne ez rossz hír, ha nem egy hazai érintett jelentené ki úton-útfélen, hanem egy korrekt és főként szavahihető gazdasági szakember---ONNAN.
Így nagyon erős szaga van a dolognak. És némi lóláb is látható.
verőce21
Összehasonlítva El-Qúró és bandája teljesítményével, akik lopása eladósodásba és káoszba taszította a gazdaságot, savanyú a szőlő a liberálnáci csőcseléknek!
verőce21
Óriásit koppantak a szemlőhegyi galádok!
dr préditákor
szeretem varga miniszterelnök urat. nagyon szeretem. mindig igazat mond, mert szeretem.
Kookas
misi mókus a mi 5%unk meg sem közelíti a németek 2%növekedését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.