Nyilvántartásba vette az Európai Bíróság a „Stop Soros” törvénycsomaggal kapcsolatos eljárást, miután az Európai Bizottság beperelte Magyarországot – tájékoztatott az uniós bírói testület.

Nem Soros, hanem a kormány üti meg a bokáját a Stop, Soros törvénycsomag miatt

A Bizottság már júliusban jelezte, hogy a magyar kormány által küldött magyarázatokkal továbbra sem elégedett, ezért bírói útra tereli a jogvita eldöntését. A Stop Soros kapcsán tavaly júliusban indította meg az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárást. Elsősorban azt vitatják, hogy a kérelem tartalmi elemeinek vizsgálata nélkül elfogadhatatlan azon menedékkérők menedékjog iránti kérelme, akik egy biztonságos országon keresztül érkeztek Magyarország területére. A Bizottság emellett azt is kifogásolja, hogy Magyarország a büntetőjog eszközével üldözi a menedékjogra nem jogosultakat segítő vagy támogató személyeket.

A menekültügy területén Magyarországgal szemben a menekültkvótákkal és a tranzitzónákkal kapcsolatban is folyamatban vannak az Európai Bíróság előtt kötelezettségszegési eljárások. Az úgynevezett kvótapert Magyarország (Szlovákiával együtt) egyszer már elbukta, amikor az Európai Bíróság egy korábbi ítéletében kimondta, hogy az Európai Unió Tanácsa jogszerűen és végrehajtható módon hozott egyszeri döntést menekültek áthelyezéséről, még 2015-ben. Ezt követően indult meg az eljárás Magyarországgal szemben, mert a kormány nem teljesített egy uniós kötelezettséget – vagyis a menedékkérők áthelyezését. Ez már kevésbé bonyolult ügy, október végén az úgynevezett főtanácsnoki indítványban az állt, hogy Magyarország ismét jogsértően járt el. A tranzitzónákkal kapcsolatos eljárásban az Európai Bizottság azt kifogásolja, hogy a menedékkérőkkel kapcsolatos eljárások számos EU-s normát sértenek.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A kormány bikája! Már kilépett a Fideszből. :DD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Macskaszem: Azt én is szivesen megtenném, de az lesz az igazi, amikor mennek a börtönbe!
Nessy
Remek húzás! Kiválóan elvagyunk a hibás elütéssel, és így senki nem foglalkozik a cikkel.!
Aki Én
@Shikari: ...mondjuk ebben is a Vadhajtányok jeleskednek.
Rockxy
azér a sorosféle parazitákat kímélni kéne.
főleg a bokályát.
evacica
Megérdemeljük, hogy hagyjuk, hogy ilyen senkik és tolvajok vezessék az országot! Normális országban már rég elzavarták volna ezt a korrupt bandát!!!
Qqberci
Nem a bokáját, hanem a fejét kellene ütögetni a csutkánynak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.