Feljelentést tesz az ügyészség ellen Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. Szerinte Simonka Györgyöt előzetes letratóztatába kellett volna tennie Polt Péter ügyészségének, mégis szabadlábon védekezik.

Előzetes járt volna a fideszesnek – Polték futni hagyták

A független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közölte:

“Én sem értem, de Polték váratlanul egészen egyértelmű, megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltattak saját maguk ellen a Simonka-ügy vádiratában. A jogászaim nem is értik, hogy tudtak ekkorát hibázni. Mást nem tehetek, megteszem a feljelentést hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt, csak azt nem tudom, ki fog dönteni egy ilyen nyomozásról: itt látszik meg, milyen trükkösen megoldás, hogy az ügyészség úgymond függetelen, valójában senki nem felügyeli a tevékenységüket.

A mellékelt dokumentumok Simonka vádiratának bevezetőjéből valók. Az ügyészségnek ezek szerint bizonyítékai voltak, hogy Simonka megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni. Ez viszont Simonka AZONNALI ELŐZETES LETARTÓZTATÁSÁT INDOKOLTA VOLNA (a jogi vénával megáldottak a Be. 276. § (2) bekezdést tanulmányozzák, mások emlékezzenek csak pl. a Hableányt elgázoló kapitány előzetesére, ott már annak a – később megdőlt – gyanúja is elég volt, hogy a kapitány esetleg letörölhetett egy SMS-t a telfonjáról).

Feltételezni persze eddig is feltételeztük, hogy erre lett volna szükség, de az Polt mondhatta volna azt a képtelenséget, hogy szerinte nem kellett tartani attól, hogy Simonka befolyásolni próbálja az eljárást (ahogyan azzal sem törődtek, hogy fideszes kamucéghálózat egyik oszlopos tagja még 2019 augusztusában (!) is elnyert 700 milliót két megegyező kamuprojektre – a bűnismétlés megakadályozása amúgy szintén indokolta volna az előzetest). Azonban a vádiratban az ÜGYÉSZSÉG MAGA ÁLLÍTJA, HOGY S. FOLYAMATOSAN MEGPRÓBÁLT BIZONYÍTÉKOT ELTÜNTETNI Tehát Polték annak ellenére nem kezdeményeztek előzetes letartóztatást, hogy bizonyítékaik voltak S. manipulációira. Így saját maguk szolgáltattak bizonyítékot az ügyészség hivatali visszaélésére és bűnpártolására.

Nehezen érthető, hogy Polt hogyan követhetett el ekkora hibát, dehát banánhéj mindig van. Majd felteszek neki egy írásbeli kérdést: árulja már el, figyelmetlen volt, vagy ennyire érinthetetlennek hiszi magát, hogy ilyen nyíltan lebuktatja saját magát?

Ja, és persze az előzetes most is indokolt, hiszen a bírósági tárgyalás alatt is próbálkozhat a fideszes gyanúsított. Csak a kétharmadhoz kell S. szavazata is, ugye.”

Forrás: Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ezért volt olyan magabiztos ez a tetű...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Mi ebben a furcsa? A maffia összetart, és mint tudjuk, ezek senkit se hagynak az út szélén. Egyik maffiózó társukat sem
CsipkeRózsa
Már az is csoda, hogy egy fideszest eddig eljuttatták, többnyire Polt dobja vissza.
Béla333
Polt Petitől mást várt bárki is? Mocskos bűnpártoló senki!
kereső
Hogy gondolta Hadházy? Hiszen orbán kitüntette, és fogadta a Karmelitában ezt a patkányt.
evacica
Ezek mind ilyenek! Fejétől bűzlik a hal! Különben ez a kettős mérce, bezzeg egy demokratát már rég bekasztlizták volna! Ilyen a fidesz maffia!
bence
Így működik a Polt féle igazságszolgáltatás ! Bűnös eleresztve ! A büntetlen bekaszlizva ! Így működik a fidesz ! A marha nép meg csak tátja a száját !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.