Az ismert művész más, színházzal kapcsolatos munkahelyen is dolgozik, ahol szintén akadtak már hasonló zaklatásai.

Kitiltották a budapesti Katona József Színház egyik munkatársát a teátrumból, mert „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett”. A színház közleményben hozta nyilvánosságra az ügyet, ám nem részletezte azt, bár jelzésértékű, hogy a teátrum a társulatnak felajánlotta egy pszichológus segítségét.

„A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival” – kezdődik a közlemény, amelyből kiderül, korábban több sértett írásban tett bejelentést.

Igaz, a zaklatás szó nem szerepel a kommünikében, de a Blikk úgy tudja, az említett kolléga esetében – aki egyébként a Katona egyik ismert tagja – erről van szó.

„Az igazgatóság, a korábban nyilvánosan is megfogalmazott és követendőnek tartott belső irányelvek, valamint a két évvel ezelőtt módosított Üzemi Szabályzat 4-es számú melléklete alapján vizsgálóbizottságot állított fel. A vizsgálatot külső szakértők bevonásával lefolytatta, a vezetőség pedig azonnali hatállyal a következő döntéseket hozta meg: az érintett személy 2019. november 19-től kezdve nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi” – áll a közleményben, azonban személyiségi jogokra hivatkozva nem derül ki semmi több az illetőről, ahogy az áldozatokról sem.

A Blikk úgy tudja,

az ismert művész más, színházzal kapcsolatos munkahelyen is dolgozik, ahol szintén akadtak már hasonló problémái.

A lap által megkeresett kollégái ugyan nevüket vállalva nem akartak nyilatkozni, de egybehangzóan állították, egy ideje már szóbeszéd tárgya volt, hogy a munkatárs zaklatja kollégáit. Az üggyel kapcsolatban hiába kerestük a Magyar Teátrum Társaság vezetőjét, Vidnyánszky Attilát, ahogy a Katonát fenntartó Fővárosi Önkormányzat részéről sem nyilatkozott senki, amint a színház ügyvezetője igazgatója, Máté Gábor sem. Ő azonban két éve véleményt formált a témában.

Nem érzem úgy, hogy a Katonában bármit is elhallgatnánk, az én ajtóm pedig tényleg mindig nyitva áll

– mondta akkor Máté Gábor. A zaklatási ügyek nem kifejezetten színházi ügyek, csak a színházi embereket jobban ismerik, ezért érdekesek a közvélemény számára. Azt is látni kell, hogy akit megneveznek, az abban a pillanatban meghurcolttá válik –  tette hozzá.

Címlapkép. Facebook/Katona József Színház

(blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
"Azt is látni kell, hogy akit megneveznek, az abban a pillanatban meghurcolttá válik – tette hozzá."
Azt kifelejtette, hogy akik megneveznek azok is meghurcolttá, beteg emberek céltáblájává válnak.
jesz
Sárosdi Lilla művésznő ugye nem ebben a társulatban éli művészi napjait?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.