"A Siófoki Fidesz Csoport elnöksége 2019. november 8-án hozott döntése értelmében – az elnökség döntését és indoklását elfogadva –, kezdeményeztem az Országos Választmány elnökénél a Siófoki Alapszervezet feloszlatását" – erősítette meg az Index.hu információját Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő, választókerületi elnök.

Siófok Fidesz nélkül marad

Witzmann a döntést úgy indokolta, hogy "a rendszerváltás után megalakult siófoki Fidesz csoport, létszámát tekintve jelentősen megnövekedett az elmúlt évtizedekben, ám a tagság jelentős része jelenleg is inaktív, emiatt a politikai munka hatékonysága elmarad az elvárható színvonaltól, az Alapszabály szerinti működés (pl. határozatképesség, aktuálpolitikai feladatok, stb.) pedig sok esetben csak nehezen kivitelezhető."

A képviselő szerint az a gyakorlat is bevett szokássá vált az elmúlt években, hogy a csoportüléseken született döntések, tervek, stratégiák, kitűzött célok és feladatok az alapszervezeten kívülre is rendszeresen eljutottak.

"Arra is volt példa, hogy a tagság még ülésezett, de az ott elhangzottak már a közösségi média felületein voltak olvashatók. A tagságon belül az is köztudott, hogy vannak a siófoki Fidesz csoportban olyan tagok is, akik az utóbbi kampányokban (2014, 2018, 2019) a Fidesz-KDNP jelöltjeivel szemben, nyíltan támogatták politikai ellenfeleinket.'

Az elnökség ezeket a tényeket és az önkormányzati választás eredményét értékelve döntött a feloszlatásról. 'Megújulásra, építkezésre van szükség, hogy tiszta lappal kezdjünk egy új korszakot Siófokon" – írta Witzmann.

(Kép: MTI/Soós Lajos

Forrás: Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Magyarország mikor "marad" fidess nélkül?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
@Szeparepa2: Nekik ez nem nyereség. Tudják, hog raboltak, és szűkölve félnek az elszámoltatástól. Ők a bűn rabszolgái, vagyiss nem szabad emberek !!!
Sámannus
Ég a fidesz mint a rongy füstöl mint a trágyadomb.
Borsodi
Egy boldog város! Bár országunk is fidesz mentes lehetne.
Rockxy
a sijó a fidesznélküli legfelső fokra lépett.
Eladott Ország
Sugárzik belőle a jóakarat, a tenni vágyás, az államférfiússág. Vajon mennyi lehet a visszaosztási rátája? 80%?
Azt hiszem ezt a nézést hívják a szakirodalomban "Az osztályharc fokozódik" tekintetnek.
uploads.disquscdn.com/images/fa83d34a5bcfc3e941871eaba959b64e45af390b8bf699136db3ef41f7b99af2.png?w=600&h=703
Emlékezetet valakire. Egy lombikúak. Egy darab NER szar a polcon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.