A kormány eddig sem támogatta, ezután sem támogatja a Demszky-korszakban bevállalt dugódíj bevezetését – olvasható a Miniszterelnökség szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kormány továbbra sem akar dugódíjat
Fotó: MTI/Németh György

Azt írták: ha Karácsony Gergely főpolgármester ragaszkodik a dugódíj bevezetéséhez, azt elsőként a Fővárosi Közgyűlésben, majd annak állásfoglalása után a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában és az Országgyűlésben érdemes megvitatni.

A Miniszterelnökség arra reagált, hogy Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az RTL Klub Híradójának azt mondta, öt éven belül korlátozzák Budapesten az autósok behajtását a belvárosba és a dízelautók használatát.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A kormány bátran keménykedhet, mert nem az ő ellenállásuk miatt nem tudják bevezetni a dugódíjat, hanem egyszerűen a város szerkezete olyan, hogy nagy átalakítások nélkül lehetetlen az autósokat a fizetőkapuk felé terelni (mert az kell, nem elég a matrica ebben az esetben). Karácsony bátran mutogathat a Kormányra, úgysem őmiattuk nem fogja bevezetni.(ebben a ciklusban biztos)
Yoda69
@Mirabilis: Ezt mar elfelejtette a kormany-media. Szerencsere az internet nem felejt :)

Ha pedig a kormany nem akar dugodijat, akkor tamogassa a fovarost az ezen kieso ado mertekevel. Legfeljebb eggyel kevesebb stadion epul. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.