A Kúrián is nyert a kormánnyal szemben a Helsinki Bizottság, mert megsértették a szervezet jó hírét.

Egy hónapig lesz olvasható egy bocsánatkérő üzenet a kormány honlapján

Mindenben fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla korábbi jogerős ítéletét a Kúria: a kormány 2017-es nemzeti konzultációja valótlan és jó hírnevét sértő állításokat fogalmazott meg a Magyar Helsinki Bizottságról – tudta meg a 444.hu.

A Helsinki Bizottság azért indított pert a kormány ellen, mert félrevezető, a valós tényeket hamis színben feltüntető állításokat tettek – agyatlanul sorosoztak.

A kormány a Fővárosi Ítélőtáblán tavaly májusban hozott jogerős ítéletét is megtámadta, ám a Kúria ezt helybenhagyta, így

2 millió forintos sérelemdíjra kötelezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, és nem csak az MTI-nél kell közzétennie a kormány bocsánatkérését, hanem 30 napig a kormany.hu nyitóoldalának is ezzel kell majd kezdődnie, mivel a 8 millió választópolgárhoz eljuttatott hazugsággal ez az arányos elégtétel

– közölte a Helsinki Bizottság.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rövid közleményben reagált:

„A minisztérium tudomásul veszi a Kúria döntését. A Helsinki Bizottság hiába tagadja és csűri-csavarja, akkor is tény, hogy egy Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezet.”

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A kormány röhög a markába. A hazugság áradat elérte célját, 2018-ban fölényesen nyertek vele. A sok zsugorított agyú Fidesz emlőin csüngő magyar beszopta a bődületes hazugságokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
nabammeg!
hová tűnt a diktatúra? (démon hill)
teuton
@verőce21: Szarjankokam, fizesd az en reszemet is! Meg a Türk Tanacsnak adott penzt is (fejenkent 10ezer)! Meg az EUs penzek elsibolasabol szarmazo büntetest is, ami 100ezer ft fejenkent! Meg mindig nagy a pofad, telik a trollkodasert jaro judaspenzböl?
solidedge
A kormány röhög a markába. A hazugság áradat elérte célját, 2018-ban fölényesen nyertek vele. A sok zsugorított agyú Fidesz emlőin csüngő magyar beszopta a bődületes hazugságokat.
Yoda69
...mivel a 8 millió választópolgárhoz eljuttatott hazugsággal ez az arányos elégtétel.

A fideSS folyamatosan hazudik, becsapja es meglopja az embereket.
A buntetest a fideSS agytrosztjenek O1G-nek kellene megfizetnie. Ne haritsak mar ezt is az adofizeto polgarokra, akiket raadasul becsaptak ezek a tetvek.
namihami
Ismeritek a régi viccet:
-A bíróság kötelezi a vádlottat, hogy kérjen bocsánatot, mert qrvának nevezte a szomszédasszonyt.
_Méghogy qrva? Már bocsánatot kérek.
Ennyi...
kokopelli
@Yoda69: ...ha a Zorbán fizetné,akkor felmerül a gondolat,hogy utána min. a tízszeresét kaszírozná be! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.