Miklósa Erika operaénekes, Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és Merkely Béla professzor levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben arra kérik, hogy támogassa a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezést.

Fontos az egészségügy, de azért legyen atlétikai vb is – Budapest három díszpolgára írt levelet Karácsony Gergelynek
Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Magánszemélyként, civilként és Budapest felelős díszpolgáraiként mondtunk véleményt a tervezett atlétikai sport- és szabadidős parkról. Mellette vagyunk, és azt gondoljuk, talán a fővárosi döntés előtt érdemes róla még beszélni."

- írta Miklósa Erika csütörtökön Facebook-oldalán.

A levélben leszögezik, hogy az atlétikai világbajnokság a világ egyik legnézettebb, legnagyobb presztízsű nemzetközi sporteseménye, így a vb előtt és alatt Budapestre figyel majd a világ.

"Mindannyian egyetértünk abban, hogy Budapesten kiemelt szerepet kell kapnia az egészségügynek, a kórházak fejlesztésének, de legalább ugyanennyire fontos a prevenció, a lakossági edukáció, az egyének tudatosabb egészség szemlélete, mindezt annak érdekében, hogy az utánunk következő generációk egészségesebbek legyenek. A tervezett atlétikai központ ideiglenes lelátókkal bővítve kezdené meg működését a világversenyre, de utána egy lényegesen kisebb lelátójú, hazánkban egyedülálló atlétikai centrum maradna edzőpályákkal, fedett edzőcsarnokkal, és ami legalább ennyire fontos, az egészséges életmód igényeit kiszolgáló sport- és szabadidős parkkal a fővárosi lakosok számára is."

- áll a levélben, amely szerint az atlétikai központ hosszú távon kínálhatna sportolási lehetőséget az egyetemi hallgatóknak, továbbá a nagyközönségnek, futóknak, a szabadidősport szerelmeseinek.

"Ha megvalósul e beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet."

- zárul a levél.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) – konkrétumok nélkül – pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi kampányt a világbajnokság támogatásáért, melyhez már több mint tízezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók. Több sportág hazai szövetsége szintén közleményben biztosította támogatásáról a kezdeményezést, valamint a Nemzet Sportolói kérték közösen Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez. A Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága és elnöksége, továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége is kiállt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Nem baj ha napi ezrével döglenek a magyarok, de azért legyen atlétikai VB, ez mindent elmond a sátánista hazaáruló náci fizeSS parazita patkányfalkáról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Megértem, hogy a sportszeretők gondolkodás nélkül állnak mellé a stadionépítés és nemzetközi sportverseny rendezés ügyeinek. DE: tessenek szívesek lenni utánanézni, hogy a rendeleti bevezetés után, az elmúlt hat évben milyen előrelépések történtek a mellékelt felmérés szomorú állapotához képest az iskolai mindennapi tornaórák feltételeinek biztosítása terén...no, ha ott legalább megközelítőleg rend van, akkor lehet hangzatos tacepaokat közzétenni...
www.origo.hu/itthon/20130314-a-oktatasi-allamtitkarsag-jelentese-a-mindennapos-testneveles-bevezetesenek-tapasztalatairol.html
Érdemes elolvasni, az origo akkor még betöltötte közösségi szerepét...:o(((
kereső
A három levéliró figyelmébe ajánlanám a "Puskás Aréna" történetét. Sziveskedjenek a kormányhoz fordulni rekalmációval. Az eredeti tervekkel ellentétben sikerült majd 600%-os árban megépiteni egy csupán focizásra alkalmas létesitményt. Tudnak erről Önök, hölgyem-uraim?Szégyen,hogy nem a kormánynál reklamálnak, hanem Budapest új Főpolgármesterét VEGZÁLJÁK! Sziveskedjenek a kormányt vegzálni- azaz orbán viktort.
hu.wikipedia.org/wiki/Pusk%C3%A1s_Ar%C3%A9na
ittott
az emberek egészsége az első.
MÁS!
Láttam atlétika versenyt. kevesebb néző volt, mint versenyző.
bence
Üzenem a három levélírónak , hogy amíg az embereknek hónapokat kell várni , egy vizsgálatra addig nem az atlétikai vb , hanem a betegek életben maradása az első !
Lepényleső
A díszp -ig egyetértek. Aztán azonban az inty következne,hogy a tartalmat lefedje?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok