Miklósa Erika operaénekes, Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és Merkely Béla professzor levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben arra kérik, hogy támogassa a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezést.

Fontos az egészségügy, de azért legyen atlétikai vb is – Budapest három díszpolgára írt levelet Karácsony Gergelynek
Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Magánszemélyként, civilként és Budapest felelős díszpolgáraiként mondtunk véleményt a tervezett atlétikai sport- és szabadidős parkról. Mellette vagyunk, és azt gondoljuk, talán a fővárosi döntés előtt érdemes róla még beszélni."

- írta Miklósa Erika csütörtökön Facebook-oldalán.

A levélben leszögezik, hogy az atlétikai világbajnokság a világ egyik legnézettebb, legnagyobb presztízsű nemzetközi sporteseménye, így a vb előtt és alatt Budapestre figyel majd a világ.

"Mindannyian egyetértünk abban, hogy Budapesten kiemelt szerepet kell kapnia az egészségügynek, a kórházak fejlesztésének, de legalább ugyanennyire fontos a prevenció, a lakossági edukáció, az egyének tudatosabb egészség szemlélete, mindezt annak érdekében, hogy az utánunk következő generációk egészségesebbek legyenek. A tervezett atlétikai központ ideiglenes lelátókkal bővítve kezdené meg működését a világversenyre, de utána egy lényegesen kisebb lelátójú, hazánkban egyedülálló atlétikai centrum maradna edzőpályákkal, fedett edzőcsarnokkal, és ami legalább ennyire fontos, az egészséges életmód igényeit kiszolgáló sport- és szabadidős parkkal a fővárosi lakosok számára is."

- áll a levélben, amely szerint az atlétikai központ hosszú távon kínálhatna sportolási lehetőséget az egyetemi hallgatóknak, továbbá a nagyközönségnek, futóknak, a szabadidősport szerelmeseinek.

"Ha megvalósul e beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet."

- zárul a levél.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) – konkrétumok nélkül – pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi kampányt a világbajnokság támogatásáért, melyhez már több mint tízezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók. Több sportág hazai szövetsége szintén közleményben biztosította támogatásáról a kezdeményezést, valamint a Nemzet Sportolói kérték közösen Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez. A Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága és elnöksége, továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége is kiállt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessék mondani támogató hölgyek és urak, a többlet költségeket, majd a fenntartást ki fogja fizetni? Mert önök nem valószínű!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
az VB egy dolog a stadion egy nagyon másik! Sehol nem kellett külön stadion a VB-nek!!! =))
Nessy
Tessék mondani támogató hölgyek és urak, a többlet költségeket, majd a fenntartást ki fogja fizetni? Mert önök nem valószínű!
görbetükör
Majd ha az egészségügy egyenesbe jött, akkor legyen utána VB, meg stadion!
Azok a milliárdok most kellenek!
simmering73
Az olyan díszpolgároktól, akik nem látnak tovább az orruknál, még a címüket is elvenném.
tudode
Röhejes az, hogy a betonszarkofág erdő egyikében sincs egy nyamvadt tartánpálya, mint pl. a megboldogult Népstadionban volt, de a 190 milliárdból már nem futotta, feltételezhetően a Mr 20, 30%-ok miatt!!!
.
---- Kisfilm az új Puskás Ferenc Stadion koncepcióterve alapján
.
www.youtube.com/watch?v=ogMLROJTJYA
.
A FŐVÁROS TANULJON MEG NEMET MONDANI EZEKNEK, MERT HA NEM a fejére fog nőni ez a siserehad!!!
Cicamama55
Ha az én véleményem is számítana, biztosan támogatnám az atlétikai vb megrendezését. A hiba ott van, hogy a Puskás stadionban is ki kellett volna alakítani a futópályát, a régi Népstadion atlétikai pályáit. Ott rendeztek nagy atlétikai versenyeket, s lett volna lehetőség rákészülni erre a világ versenyre! Nem fociszentélyt kellett volna építeni horribilis pénzért!
advocat
És mennyivel szállnak be? Miért nem épült atlétikai pálya? (A jövö évi tokiói olimpiára ilyen épült!) Persze nekik egy kicsit több a havi bevételük, mint egy kisnyugdíjasnak. Az érzi a 27 %áfát! Is.
advocat
"...így a vb előtt és alatt Budapestre figyel majd a világ." Mint az úszó vb-n. Kevesebb ember volt a szállodákban, mint normál esetben? Miért? Erre nincs tanulmány? Mondjuk Sz. - mint a vamzer apju Szíjjártó - Péter tesója? Erről is írhattak volna, laponként 1 millióért!
jesz
@Cicamama55: jól látod..aki járt az új stadionban, és ért is a sportpályákhoz, az biztos megmondaná, lehet- e még utólag bebarkácsolni egy futópályát, meg ami még kell...
Ha pár száz millióból, esetleg néhány milliárdból megoldják, akkor hurrá..legfeljebb még néhány hónapig bezárják..
jesz
ezt a három díszpolgárt azért megkérdezném, hányszor álltak sorszámért sorba valamelyik állami egészségügyi intézményben? Legyen az nőgyógyászat(Miklósa talán sosem volt magyarországi nőgyógyásznál), de a másik két harcos sem várt több hónapot sorszámra, hogy végre az urulógus megvizsgálja...mindkettőüknek jár a soron kívüliség, és a hála sem okoz anyagi gondot...így könnyű észt osztani...
Cicamama55
@jesz: Szerintem nem lehet átalakítani. A megnyitókor éppen az tűnt fel, hogy a lelátó nagyon homorún van kialakítva, alul a pálya mellé összeszűkül. Olyan mint egy ovális fonott kosár, aminek az alja, maga a pálya. Teljesen kizárták ezt a lehetőséget a tervezők. Nagy hiba volt, az biztos!
Sámannus
Én csak azt kötném ki a belegyezésemért cserébe, hogy amennyit drágul a stadion, annyival több jusson a szociális alapokba. Nehogy má ilyen olyan jogcímen csak a pénzt talicskázzanak egyoldalúan
Borsodi
Nem levelet kell írni dísz pintyek,meg kell finanszírozni vagy le van szarva.Ahol az emberek hullnak mint a legyek nem ez a legfontosabb.Nincs biztonság,munkahely,normális orvosi ellátás.
justhpeter
Szerződést kötni Mészáros Lőrinccel, miszerint megépítteti és működteti 30 évig ingyen. Akkor mehet !
evacica
Ezeknek a jó embereknek semmi sem drága! Örülnék, ha az emberekért is e
evacica
folytatom, ennyire kiállnának! Ö-k biztos nem hónapokig állnak sorba egy vizsgálatra! Miklósa művésznő biztos el tudja vinni a gyerekét magánorvoshoz, és nem kell a gyerek szemészetre, ortopédiára több hónapot várni! Ezt is megbeszélheti Lévai Anikó barátnőjével! Gratulálok neki!
Klubtag
Megértem, hogy a sportszeretők gondolkodás nélkül állnak mellé a stadionépítés és nemzetközi sportverseny rendezés ügyeinek. DE: tessenek szívesek lenni utánanézni, hogy a rendeleti bevezetés után, az elmúlt hat évben milyen előrelépések történtek a mellékelt felmérés szomorú állapotához képest az iskolai mindennapi tornaórák feltételeinek biztosítása terén...no, ha ott legalább megközelítőleg rend van, akkor lehet hangzatos tacepaokat közzétenni...
www.origo.hu/itthon/20130314-a-oktatasi-allamtitkarsag-jelentese-a-mindennapos-testneveles-bevezetesenek-tapasztalatairol.html
Érdemes elolvasni, az origo akkor még betöltötte közösségi szerepét...:o(((
kereső
A három levéliró figyelmébe ajánlanám a "Puskás Aréna" történetét. Sziveskedjenek a kormányhoz fordulni rekalmációval. Az eredeti tervekkel ellentétben sikerült majd 600%-os árban megépiteni egy csupán focizásra alkalmas létesitményt. Tudnak erről Önök, hölgyem-uraim?Szégyen,hogy nem a kormánynál reklamálnak, hanem Budapest új Főpolgármesterét VEGZÁLJÁK! Sziveskedjenek a kormányt vegzálni- azaz orbán viktort.
hu.wikipedia.org/wiki/Pusk%C3%A1s_Ar%C3%A9na
ittott
az emberek egészsége az első.
MÁS!
Láttam atlétika versenyt. kevesebb néző volt, mint versenyző.
bence
Üzenem a három levélírónak , hogy amíg az embereknek hónapokat kell várni , egy vizsgálatra addig nem az atlétikai vb , hanem a betegek életben maradása az első !
Lepényleső
A díszp -ig egyetértek. Aztán azonban az inty következne,hogy a tartalmat lefedje?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.