A 24.hu írta meg, hogy hűtlen kezelés miatt is nyomoznak.

Iratokat, dokumentumokat foglalt le a rendőrség, ezeket jelenleg elemzik, hűtlen kezelés miatt nyomoznak

- közölte a rendőrség a 24.hu-val. A lap ugyanis arról értesült, hogy nem csak abban a zsarolási ügyben folyik eljárás, aminek az egyik gyanúsítottja Póczik József, a sértettje pedig Borkai Zsolt, hanem gazdasági ügyekben is. A rendőrség válaszából kiderül, hogy hűtlen kezelés miatt folynak nyomozások.

Az ORFK-tól kapott tájékoztatóból arra lehet következtetni, hogy jelenleg nem is egy, hanem több olyan nyomozás is zajlik, amelyek érinthetik a város nemrég lemondott vezetőjét. Az ORFK közlése szerint ugyanis

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

A nyomozások érdekeire hivatkozva a rendőrség ezekről az eljárásokról nem adott bővebb tájékoztatást, így azt sem tudni, pontosan milyen ügyekről van szó – teszi hozzá a 24.hu. 

A rendőrség arra nem válaszolt a lapnak, hogy ennek a nyomozásnak a keretében keresik-e a botrányt kirobbantó „Az ördög ügyvédje” blog szerzőjét.

Az Index közben azt írja, 

 zsarolási ügyben tanúként hallgattak ki egy győri vállalkozót, aki szintén ott volt a hajón és korábban a Rákosfalvy-féle körhöz tartozott.

A Magyar Hang információi szerint nem a kiszivárgott felvételekkel kapcsolatos zsarolási ügyben, hanem gazdasági bűncselekményekkel összefüggésben tartott házkutatást a rendőrség és gyanúsítottként hallgatták ki Szabó Ervin és Neumann Zoltán vállalkozókat a lap szerint.

Az csütörtökön derült ki, hogy az NNI nem vizsgálódik tovább a drogos szálon, mert szerintük nincs elég bizonyíték, hogy nyomozást lehessen indítani Borkai Zsolték ellen a drogügyben. Pénteken pedig a Népszava hozta nyilvánosságra, hogy

a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította Szabó Tímea országgyűlési képviselő hivatali vesztegetés bűntette miatt tett feljelentését.

Szabó Tímea többek közt azért tett feljelentést, mert az orgia felvételein több olyan vállalkozó is látható volt, aki jelentős megbízásokat, üzleteket köszönhetett a Borkai vezette győri önkormányzatnak. Ezt a szálat azonban nem fogja vizsgálni a nyomozóhatóság – írja a lap. 

Forrás: 24.hu, Index, Magyar Hang

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A vége az lesz, hogy a huszadrendű vádlottat fogják elítélni, nem a hétpróbás gazembereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Végre a hatóságok komolyan veszik a feleadatukat és a legutolsó legkisebb elkövetőt is feltárják és a végén ez a legkisebb és legutolsó el is nyeri méltó büntetését.
SystemError
Szerintem ne pazarolják az adófizetők pénzét koncepciós perekre. Úgy is elő lesz véve az ember, ha már Polt is börtönben fog ülni
namihami
@Eladott Ország: @kereső: Mindkettőtöknek: IGEN. Vannak ilyen véletlenek, ha nem is túl gyakran és valamiért mindig egyirányba. De, hát végtére is, ezért hívják az ilyen eseteket véletlennek.
kereső
@namihami: "véletlenek pedig nincsenek!"
tudode
Havai lenne ha csak az un piti Borkai ügy nyomasztaná a sárga földig az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok