A Hit Gyülekezete vezetője szerint a démonok tiszteletére szánták a jógázást.

Nem vonta vissza Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a jógával kapcsolatos kijelentéseit, a Hit Rádiónak adott nyilatkozatában, amit az ATV szemlézett, azt mondta, a jogával kapcsolatosan nem kell, hogy olyan álláspontot fogalmazzon meg, ami megegyezik például egy Krisnásnak vagy egy hindunak meggyőződésével.

A Hit Gyülekezete mindig is tiszteletben tartotta a buddhizmus vagy a Krisnások vallás szabadságát Magyarországon, és a jövőben is a Hit Gyülekezete magatartását ez fogja jellemezni

– állapítja meg Németh. „Természetesen, amikor kijelentjük, hogy tiszteljük messzemenőkig a más vallású világnézetekhez tartozó emberek vallásszabadságát, nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértünk” – teszi hozzá.

Korábban Németh arról beszélt egy videofelvételen,

a jógázók minden esetben démonokat idéznek meg,

és a jógát nem lehet leválasztani annak vallási részétől, azaz, hogy a keleti okkult világnézet része, és eredendően a démonok tiszteletére szánták.

Címlapkép: YouTube/Németh Sándor

(atv.hu)

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cirip
Néha kapcsolgatás közben odaérek, ahol a vidám vasárnap van adásban.
Elájulok azon, hogy az a rengeteg ember, az a hatalmas csarnok tele, megszállottakkal...Nem értem, hogy bírják ki órákig ezt az embert hallgatni, látni, rajongani érte.?!... Annyira ellenszenves, idegesítő ahogy hablatyol! :p, Beszédhibás, rusnya, arrogáns, gusztustalan,
Emellett pszichopata, vagy, ahogy fentebb írtam, nagyon is tudatos bűnöző.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Ez nagyobb állat, mint a csúti csüngőhasú.
cirip
@Béla333: És pszichopata. Vagy egyik sem, hanem egy nagyon is tudatos bűnöző.
Eriksson
Van az évezredes keleti kultúra, és van Németh Sándor. Melyiknek kellene hinni?
Halottam olyan véleményeket, hogy ez a fószer maga az ördög. Agymosásban verhetetlen, az arra fogékony embereknél.
cirip
Néha kapcsolgatás közben odaérek, ahol a vidám vasárnap van adásban.
Elájulok azon, hogy az a rengeteg ember, az a hatalmas csarnok tele, megszállottakkal...Nem értem, hogy bírják ki órákig ezt az embert hallgatni, látni, rajongani érte.?!... Annyira ellenszenves, idegesítő ahogy hablatyol! :p, Beszédhibás, rusnya, arrogáns, gusztustalan,
Emellett pszichopata, vagy, ahogy fentebb írtam, nagyon is tudatos bűnöző.
kokopelli
Azt hiszi,hogy az európai emberek is az amerikai szinten állnakk! Csak egy fizetett bohóc,a tengeren-
túliak bábjaként!!... "cirip",nálad a pont! U.i. 1986-ban láttam először az USA-ban az eredeti cirkiszt az ottani
vasárnapi délelőtti TV-ben! (pure tömeghülyítés!) (;-))
Nessy
Anno a katolikus egyház tiltakozott a Harry Potter könyvek miatt, mert hogy az mágikus varázsigéket tartalmazott szerintük.
kamazuka
Sanyi bácsi!
Egy hasonlattal élnék!
Gyermekkoromban mindig komp szerettem volna lenni,de mára kiderült,mit sokan ki is mondanak.
Tudod Egy barátomnak mekkora szerencséje van egyébként Tibor a neve.Róla mindenki tudja ,hogy Ö komp.
Érted bácsi? komp a Tibi!
Hit gyülekezetében legközelebb tedd már meg hogy a komp a tibi végén mit jelent a ..lity"
Amúgy ha már démonok!
A Habony név ismerős ugye.
Kiccsákó magyar kendó bajnok,nem mellesleg tanácsadó is.A kendó egy távol keleti sportág mely az általad említett démon tiszteletre okít.
S hogy jön ez össze?
2010 után mikor szeretett pártod átvette az irányítást,ez a kis kendó bajnok,ki a keleti szemléletével simán lelépte a keresztényi szemlélettel megáldott akkori ellenzéket,mely csak mostanra tudott magához térni.De Te,visszanyúlva az akkori gyökerekhez ezzel a kirohanásoddal nyíltan elárultad őket.Ha azt gondoltad,hogy senki sem olvas a soraid között.Tévedtél.
Saját soraitokban vannak a tömegeket démonizálók. Ahogy elnézem,rajtatok sem démon de az atyaúristen sem tud már segíteni,mert saját hitvallásotokba keveredtetek bele!
Ámen!
Eladott Ország
Volt még nekünk egy szép Vidám Vasárnapunk is, ahol Németh Sándor ügyesen megtolta Orbán Viktor és a fidesz szekerét. Szerinte ugyanis Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök-jelölt, korrupció pedig régen is volt. Noha cizelláltabban, de mégis a kormány propagandája köszönt vissza Németh szavaiból. Hogy fentről rászóltak-e, hogy ha azt szeretné, hogy egyháza továbbra is a támogatottak sorában szerepeljen, akkor azért dolgozzon is meg. A lényegen viszont nem változtat, több egyházi vezető és plébános után, a Hit Gyülekezetének vezetője is nyíltan Orbán Viktor mögé állt be. A hit ereje ugyebár, meg hát a pénz se mellékes. Mi a fasz történik itt? Komolyan arról ír a komplett magyar sajtó napok óta, hogy egy elborult vallási fanatikus fasz egy mozgásformát kritizál, amit Európában az emberek 99.9%-a azért végez, hogy nyújtsa az izmait és hogy kompenzálja az irodai ülőmunka hatásait? Totál elmebaj. Attól, hogy Sándor bátyánk kissé túltolta a jógadémonbiciiklit,a kereszténység valóban üldözött vallás világszerte. Az kicsit árnyalja a képet, hogy a legerőteljesebben keresztényüldüző országok között van pl. Türkmenisztán, Azerbajdzsán,Kazahsztán, Kína stb., vagyis azok, amelyeknek éppen lelkesen gazsulál a nagy kereszténymentő magyar kormány. A Karmelita kolostorból kellene már elűzni a démonokat Sanyi agyfasz!
Csizmás Kond
Németsöndör egy sarlatán, akit büntetni kéne az emberek félrevezetése és kihasználása, meglopása végett nem megtürni és engedni, hogy űzze a középkori démonos játékait.
A törvény is tíltja az ilyen marhaságokat nem tudom miért nem lépnek fel ellene.
Nyírfa
@fideszes gyökér: Más nem is lehet! :))))
Nyírfa
@Eladott Ország: Űzi majd, ha lesz kormányváltás. Persze, nem rögtön, megadja majd a módját, vár egy-két napot, hogy ne legyen olyan feltűnő a pálfordulás.
Nyírfa
Őszintén szólva nem értem, hogy miért szemelte ki éppen a jógát, amikor már jönnek a migránsok, nem sokára, alig kell aludni egyet-kettőt, és máris erőszakolnak, és ránk erőltetik a kultúrájukat. Szegény Orbán, de tényleg, itt tervezi éppen az akadémiáit, erre építheti majd a mecseteket, ráadásul nem is lopikálhat, mert azt tiltja a saria.
Szóval, mi köze lehet Némethnek a jógához, hogy így megorrolt rá? Összeesküvést sejtek. :)
namihami
No comment! Mit lehet vagy kell ehhez hozzátenni?
vacsi
Ha jól tudom, ezek a "jehovisták". Gyakran zaklatják az embereket, nem csak az utcákon, hanem a házakba is becsengetnek. Ez mer beszélni démonokról, meg egyebekről?!
kokopelli
@vacsi: 1987-ben láttam először Cleveland-ban a TV-ben egy vasárnap ezt a "gyülekezetet"!A nagybácsi,aki
maga "jehova tanuja" volt mesélt róluk! A nagynéni aki csak egy egyszerű katholikus vallású toleráns személy
volt, elmesélte,hogy t.k. okos emberek elképzelhetetlenűl meggazdagodtak ezeken az szerencsétlen hívőkön!
Az unokatesó csinált autóval 1-2 kőrt a városban,és megmutatta,hogy milyen lakótelepek,üzletek és villák tar-
toznak a "szekták"-hoz!Természetesen a vezetőkhöz,akik a lóvét bezsebelték!
nezelodo
Sanya bá' elszólta magát, már ő is sokallja, amit a hülyéktől Isten nevében kicsalt, tetejében még azt is megmondja mit sportoljanak, azok a vidám vasárnapon ájuldozó "hivők".
kereső
@Nyírfa: Nem kéne várni, mert a sámánok már itt is vannak, meg a türkök.
justhpeter
Sajnos Németh Sándor is egyike azoknak, akik üzleti egyházat vezetnek és amikor Istenről beszélnek természetesen a pénzre gondolnak. Ebben egyeznek a kormányzattal, hiszen számukra is csak a pénz megszerzéséről szól a "keresztény szabadság", ami köznyelven csak annyit tesz, lehet lopni. Azt gondolom, a mai Magyarországon Isten közelebb áll a pogányokhoz, de még az ateistákhoz is, mint azokhoz, akik a nevében üzletelnek.
sokanvagyunk
A jógázók nem esnek transzba, és a "tanítványok" nem fetrengenek rángógörcsbe - még egy vidám vasárnapon sem.
lampa laz
Sanya, te is tudod, más is tudja, h a hit gyülekezet egy mocskos szekta. Aki ezt egyháznak nevezi az egy idióta barom, bár én hasonló véleménnyel vagyok a többiről is, mert hazug világ az amit hirdetnek. Főleg mióta a nemzet tolvaja keresztény köpönyegbe bújva lopja szét az ország vagyonát.
advocat
@justhpeter: Igen. A Hit gyülisek leadják a minimum 10%-ot a bérükből és egyebekből, vagy többet. Mondják. Vagy csak félrevezettek?
Dr plágium
@advocat: Ez igaz! Ráadásul nem léphetnek ki mert bosszút állnak rajtuk.
csipetke
Eddig azt hittem, hogy Németh Sándor egy okos ember, mert aki ennyi embert be tud hülyíteni egy ilyen agyament szektába, és belőlük luxusban él a családjával együtt, az nem lehet hülye. Viszont sötét, mint egy szem negró a kémény én. Németh emlékeztet orbánra, aki ugyan nem alapított szektát, de rengeteg embert hülyít még mindig
csipetke
@csipetke: kémény én = kéményben
(hülye teló)
lampa laz
@Dr plágium: engem az érdekelne rohadtúl, h mi az ami beviszi őket ebbe a mocskos szektába, mert a látványtól elborzadtok, h mennyi fiatal üli körbe ezt az idióta csaló gazembert.
csak úgy....
csak azért nem jógázok,mert attu fosok,hogy egyszer rettenetesen összegubancolódok magammal és se a fidesz vagy a kdmp nem bogóz ki magamból.
Dr plágium
@lampa laz: Szerintem valamilyen szinten sérült a lelkük, kitaszíthatták őket a családból, más közösség nem fogadta be őket, vagy egyszerűen magányosak. Itt van társaságuk és még fizetni is hajlandóak érte. Elfogadták és betartják a gyülekezet szabályait, de ha kilépnek ezek a mocskok mindent elkövetnek hogy tönkre menjen az életük.
internetfigyelo.wordpress.com/2011/03/18/a-hit-gyulekezetenek-karmaiban/
Pálinkafőző Rézüst
hüjje..már szegény... miért nem hagyja abba ilyen demens állapotban???
Valaki ottan az elkábultak közül szóljon már neki, hogy nagyon gáz az elvtárs...
Jozefina
egy elmebeteg ember, aki nagyon rossz irányba befolyásolja a sok szerencsétlent aki odajár és fizet neki!!! Egy nagyvonalú csaló embernek néz ki!!!??? A fidesznek így jó ahogy van!!! Nem is árt, ha elkezd félni, mert gondolom van miért és nemcsak a démonizálásért!!??
csak úgy....
@Jozefina: föltehetöleg az erotikás masszázst keverte az öreg az utolsó mennyei érzésével..
Ronin2
Anno nem értettem,hogy ez a lökött Orbán miért is tette egyenlővé a reformátusokkal.
Már akkor is csak a gazdagabb fiatal vállalkozók,s nem vállalkozók lettek tagjai a szektának.
Egy kummával sem jobb,mint a szcientológia!
20%-ot le kell perkálniuk./ Ha jól tudom/.
Persze surmókáim egyből eltanulták ezt a 20-30%-os lenyúlást.
Ui:- a hitgyüliben "szolgáló" vállalkozók rakétaként törtek ki a többiek közül.
Egyszerűen kíváncsi lennék, hány hitgyülis mereszkedik igencsak magas pozíciókban.
Tudom,tudom,ezt nem lehet,mert akkor esetleg egy méginkább hasznot húzó "vallási törzs" tagjait is nevesíteni kéne.:D
lampa laz
@Dr plágium: eldobtam az agyam ettől a cikktől, bár hallottam ezt-azt róluk, de ilyen töményen még nem. Elkeserítő, h ennyi befolyásolható, jellembeli fogyatékossággal tengődő idióta él köztünk.
Dr plágium
@lampa laz: És ezeket nyilvánították történelmi egyházzá :((((
Levendula
Te jó ég ?!?!?!?
Egy ilyen hülyeségeket dumáló, ööö... dadogó pasit hallgatni és bólogatni hozzá???
Ludas Matyi
@cirip: egyetertek! Ez az ember nem normalis! Egy szavat sem lehet erteni amikor dadogva elöadja az elözö este betanultakat. A a sok hülye birka meg csak bologat es tejel 20 %-t a jövedelmeböl. Es a bologatok nevezik magukat ertelmisegnek? Röhej!
Nyírfa
@csak úgy...: Mint a fenyőfaizzók...:))))
Nyírfa
@kereső: A sámánok eredetileg gyógyítók, és ebbeli minőségükben még hasznosak is. Baj akkor van, ha beleszólnak a "törzs"
politikájába, és azt nem a korrektség talaján teszik.
balos
Az ilyen "messiászok" szükségesek,hogy a hordát összetartsák,erre kapja a támogatást a senkik egyháza!
RonaGyuri
hiába igyekszik a Sziszivel még a Németh-ek között sem versenyképes! =))
görbetükör
Németh Sándor minden karizmetikus tulajdonsága ellenére szélhámos és életvitelében istentelen.
DE!
A jóga tényleg kereszényellenes, Istentől elválasztó, dolog!
Jó lenne már érzelemmentesebben, reálisabban, következetesebben megitélni dolgokat. Főként, aki kereszténynek vallja magát.
Mert lehet igazság a nemszeretem, ellenszenves egyén szavaiban és lehet hazugság a a kedvelt, szimpatikuséban i.
Sokkal több átgondoltabb, felelősségteljesebb és főként igazságot kedvelő megitélések és véleményalkotások kellenének.
sokanvagyunk
Megértem Németh aggodalmát, ha a hívei nekiállnának jógázni, félő, hamar kitisztulna az agyuk...
Nyírfa
A szektavezérek az embernek arra a vágyára építenek, hogy közelebb kerülhessen Istenhez. Mindaddig hatásos is lesz a " varázslásuk ", amíg nem magunkban keressük és leljük meg az igazit. Az álistenekkel kereskedők lehúzhatják a rolót, ha ez
megtörténik. Éltek és élnek közöttünk közismert és hétköznapi hősök, akik már részben vagy egészen, megtalálták.
Ilyen volt Göncz Árpád a közelmúltból, és ilyen az az ausztrál hölgy, aki befutott az égő erdőbe a kis pandáért.
szegfue
@Dr plágium: 2:37 Méghozzá ugy, hogy Iványi képviselte M. Evangéliumi Testvérközösséget meg nem! Pedig tagadhatatlan Iványiék segitőkészsége és szinte mindenhol ott vannak, ahol támogatásra szorulók vannak, amit viszont a hitgyüli részéről nem tapasztalhatunk... csak a hülyités megy...:(
Nyírfa
@görbetükör: Ne hülyéskedj! Miitől keresztény az ember? És mitől választ el éppen a jóga, amely segít önmagadhoz közelebb kerülni? Az önmagad alatt ne az egodat értsd!
Szóval, ha Te tudod az egyetlen, egyetemes érvényű igazságot, akkor azt oszd meg velünk!
kokopelli
@Nyírfa: Nem tudom,hogy valaki vagy valami hogy választhat el engem olyan "akármitől" ill. "akárkitől,"akit" ill.
"amit" még senki sem látott,hallott ill. észlelt! (;-)) Milyen "idős" lehet a jóga,vagy mi van akkor,hogyha azt is "
az isten" teremtette? (;-))...bejött a hibapont? (;-))
görbetükör
@Nyírfa: olvass BIbliát. Vagy ne valld magad kereszénynek.
Mert a jóga és a kereszténység nem férnek meg. Válaszd, amelyiket akarod, de egy hátsóval csak egy lovat lehet megülni.
Nyírfa
A buddhizmus eredetileg világnézet, amelyből csak a későbbiek során lett vallás. De hát a kereszténység is világnézet, amely lényegileg semmiben nem különbözik más vallásoktól: légy alázatos, tisztelettudó, emberséges. Adj, mielőtt kapnál, és ne várj cserébe semmit. Ne vágyakozz, hanem éld meg az életed, és mindenekelőtt szeress, feltételek nélkül, hogy szabad lehess!
Annyira szép! Nem kell, nem kellene mindezt intézményesített valláshoz kötnünk, amikor ezek az értékek kivétel nélkül mindenkiben megvannak. Pláne, hogy már a XXI. században élünk, óriásit fejlődött a tudomány, repkedünk a világűrben, és özönlik nap mint nap az információ.
Nyírfa
@kokopelli: Elnézést, neked válaszoltam!
kokopelli
@kokopelli: utánanéztem,és csodák-csodája,a joga idősebb,mint a Christentum!Nem sokkal,de párszáz
évvel biztos! Amíg a jogáról feljegyzések maradtak hátra,addig a "Christentumról" mende-mondák,ill. mesé-
beillő történetek,ha a vallásháborúk népirtásaitól eltekintünk!!
kokopelli
@Nyírfa: ...nem kell elnézést kérned,mert tényleg nincs miért! (;-))
görbetükör
@kokopelli: Hogy az ember még sosem látott valamit, vagy sosem hallott valamiről, az semmit nem bizonyit a világ miyenségéről. Legfeljebb mérce az emberiség mindenkori szerény tudásáról.
Hogy a jóga mikortól van, azt nem tudom, de Ádám és Éva régebbről valók. Tehát az idő sem bizonyosság semmire.
Ha nem vagy keresztény, miért zavar, hogy ki mit tart keresztényellenesnek?
Ha meg kereszténynek vallod magad, olvass Bibliát. Abból megtudhatod többek között azt is, hogy kereszténynek lenni bizony elválasztottságot is jelent.
Mint ahogy nem lehet valaki egyszerre tolvaj és becsületes sem. Bizony választani kell!
Nyírfa
@görbetükör: Ilyen válaszokat a terelő politikusok szoktak adni, ismerős. :)
Az én bibliám a szívem, igyekszem abban olvasni. A vallások csak annyiban érdekelnek., amennyiben az ember fejlődését követhetem nyomon. Az élet számomra nem vallás kérdése, hanem megbecsülendő érték.
Szerinted Jézus is úgy gondolná, ahogy Te? Vagy nem ő a példakép?
Nyírfa
@kokopelli: Bántott, hogy lemaradt a megszólítás, nem szeretem, ha figyelmetlen vagyok. :)
advocat
Szerintem Einstein megmondta. A világűr véges, de az emberi butaság végtelen.
Nyírfa
@advocat: Állítólag Jézus mondta, de bárki, igaza volt: a nevetés az élet sója! :))
Eladott Ország
@advocat: ma, 12:02; "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos." ( Einstein)
Nessy
ha emlékeim nem csalnak, a "kereszténység" pár ezer éves. Előtte volt nagyon sok vallás! Csak itt kis hazánkban a rómaiak idejében a Mithras vallás volt az uralkodó, de volt pogány is.
Mint ahogy Egyiptomban a zsidó és keresztény vallás előtt Amon Re volt a főisten, és volt sok - sok istenük.
Minden vallást felváltott egy újabb. Csak a kereszténységnek mára mennyi ága - boga van! Mindegyik a Bibliára hivatkozik, csak egy kicsit másképp,. Viszont bárhogy nevezd Istenedet, ugyanazt a Teremtőt imádjuk! ( Gandhi mondta)
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 12:05; "A nevetés az élet sója. Nevessetek a tévedéseiteken, de okuljatok belőlük, űzzetek tréfát a megpróbáltatásaitokból, de merítsetek erőt belőlük, a nehézségeket tekintsétek vidám játéknak, de küzdjétek le őket!"
( Lucy Maud Montgomery)
aláírása:
www.citatum.hu/kepek/szerzok/alairas/montgomery_lucy_maud.png
görbetükör
@Nyírfa: Isten a szivbe irja törvényeit. Amit el is lehet fogddni, de el is lehet fojtani, vagy megtagadni.
Ha te más kisisteneket is befogadsz, az olyan, mintha megcsalnád a párod, de közben hűségesnek tartod magad.
Ha a te szivedbe Isten irott törvéye a tájoló, rá kell ismerned a másoktól jött igazságra, vagy hazugságra. Ehhe azonban alázat, hűség kell és az, hogy ne hidd, te irányitasz.
Ennyi.
kokopelli
@görbetükör: ...már régóta nem szeretem a mesekönyveket! Az Ádám és Éva mese helyett inkább az
"evolúcióról" olvasgatok! A jógáról emberi feljegyzések vannak,amíg az Ádiról és Éviről csak vallási me-
sék abból a korból,amikor az írás-olvasás még csak a "csuhások" privilégiuma volt!! Ende der Durchsage! (;-))
görbetükör
@kokopelli: Az evoluciós történet miért nem mese?
A tudósok ma ezt mondják, holnap azt.
A Biblia évezredek óta változatlan.
De te tudod, miben hiszel.
kokopelli
@görbetükör:...ismétlem!...Ende der Durchsage!
Nyírfa
@Eladott Ország: Köszönöm. Ezekkel a gondolatokkal kellene indítani minden napunkat, és mindjárt nem utálnánk annyira egymást. Vagy magunkat, :)
Nyírfa
@görbetükör: De milyen törvényeket ír a szívbe az az Isten, akit Te tisztelsz?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ezzel a Hitgyülis dumával patkányt lehetne irtani. Ekkora acélos baromságot már régen olvastam.
görbetükör
@Nyírfa: van lelkiismereted, tudnod kell. Csak figyelj rá. Ne rám, ne másra. És azt nézd, egyezik- vele a saját véleményed, vagy másé és ne azt, hogy ki mondja és mennyire akarod cáfolni.
Nyírfa
@görbetükör: Hogy a lelkiismeretünkre figyeljünk, azaz befelé, azaz, meditáljunk, és vegyük fel a kapcsolatot az isteni énünkkel, vagyis az önvalónkkal, az Jézustól Buddháig, Krisnatól Brahmaig, Teréz anyától Gandhiig , minden próféta, tanító, guru tanácsa a világ minden táján. Csak tudod, akinek természetes, hogy a szeretet által kapcsolatot tart a krisztusi énjével, az nem ellenőrizgeti, hogy az egoja véleménye egyezik-e a lelkiismeretével. Csak teszi, amit az intuíciója - a lelkiismeretből, a lélekénből , az önvalóból eredő információ , érzés - sugall.
Az igazán érett kommunikáció soha nem egymás megcáfolására, netán a másik ember igazságának a tagadására, rossznak, valótlannak nyilvánítására irányul, törekszik, hanem a megismerésre. Óriási különbség.
Te most bemutattál egy listázó, kategorizáló , el nem fogadó, tagadó, kinyilatkoztató istenképet. Ilyen istenség, nekem , biztos, hogy nem kéne. Amilyen nekem van, az kitárja a világ kapuját, és azt mondja, menj, láss, tapasztalj, emlékezz, és ismerd fel önmagad! Akkor boldog, elégedett ember leszel.

Apropó: nekem tetszik, hogy vannak kultúrák, amelyekben mindennek megvan a maga istene. Ez közel hozza, életszerűvé, színessé teszi az isteni világot, miközben egyáltalán nem kérdőjelezi meg az egyetlen teremtő létét.
görbetükör
@Nyírfa: azt irod az igazán érett kommunikáció nem egymás cáfolására irányul. Te pedig pontosan ezt teszed.
Én elmondtam, amit hitem alapján vélek- ennyi.
A többi a te dolgod.
Nyírfa
@görbetükör: Olvasd vissza az összes gondolatodat, de közben önmagadra figyelj, ne arra , amit a bibliák tartanak igaznak. Azokat is emberek írták, nem Isten.
görbetükör
@Nyírfa: Te figyelsz õnmagadra ės ami szåmodra nem tetsző, azt elveted. Esėlyt sem adva a Bibliånak.
De a te dolgod. Ėn nem mondom neked mit olvass ės mit ne, tedd amire kėsztetėsed van.
Talán még annyit jegyeznék meg, hogy annak, aki bibliai alapon keresztény, legalåbb annyi tiszteletet adj, mint aki pl. buddhista.
Nyírfa
@görbetükör: Bocs, véletlenül nyomtam meg a tetsziket. Szerintem a tisztelet megilleti a természet minden áldott lényét. Az élet nem kérdezi, mi a vallásod, a világnézeted. Tökéletesnek alkotott, és csak rajtad, rajtunk áll, hogy ebből a tökéletességből mit élünk meg. Az ember, mint alkotás, tiszteletre méltó. A viselkedése azonban kritizálható, véleményezhető. Tehát, bármennyire is nem értek veled egyet valamiben, attól még megosztom veled az élelmemet, a vizemet, betakarlak , ha fázol, gyógyítalak, ha beteg vagy. Ez a tisztelet az én olvasatomban.
Nyírfa
@görbetükör: Egyébként ellentmondasz önmagadnak. Még Te is azt írod fentebb, hogy az ember csak magára figyeljen, ne befolyásolja más véleménye. Most meg felrovod, hogy önmagamra figyelve elvetem, ami számomra nem tetsző. Nyilván azért nem tetszik, mert nem érzem igaznak magamra nézve. Miért adnék esélyt egy általam hamisnak érzékelt írásműnek, jelen esetben a Bibliának? Én a szeretetben hiszek, a megélt , létező szeretetben, nem a pátoszos igehirdetésekben, amely után a pap felszólítja a híveket, hogy szavazzanak a fideszre. Az egyháztörténet telis-tele van borzalmakkal, a keresztények ma is a megfeszített Jézushoz imádkoznak. Nem gondoljátok, hogy le kéne már venni a keresztről?
görbetükör
@Nyírfa: Igen, a viselkedės kritizálhatô ės ebbe a kommunikåciô is beleėrtendő.
A keresztėny azt vallja, a jóga årtalmas. Lehet ezzel egyet nem érteni, de hiba erre olyan ketesztėnynek adott vålasz: ne olvass Bibliát.
Aki nem bibliai alapon keresztény, az mås istenben hisz. Ezzel semmi gond, csak ne keverjūk a fogalmakat.
Mint ahogy az sem lehet buddhista, aki nem hisz a jógában, a reinkarnációban, vagy Buddhában, mert ezeket mesének tartja.
Bármit vall magáról, nem buddhista. És ez nem sértés, hanem puszta tény.
Nyírfa
@görbetükör: Látod, ezért jó egyszerűen csak, feltételek nélkül, örülni az életnek, és, ahogy Eladott Ország idézte a kanadai írónő gondolatait, nevessük ki a butaságainkat, de okuljunk belőlük. És: ami tanulnivalót (emlékezni valót) elénk hoz az élet, attól ne ijedjünk meg, hanem a fejlődés lehetőségét lássuk benne.
Lepényleső
...démonokat,mint például Alexander Deutsch?
Ludas Matyi
teljesen mindegy hogy mit dadog, vagy hogy a bibliara hivatkozik. Egyszerüen buta ez az ember es beszelni sem tud, ertelmesen, egyszerüen nem ertem amit mond. IQ = 0,00!
Tehat akkor szerinted ha a bibliat olvasok, akkor hivönek kell lennem es hinnem kell a demonokban? Baromsag!
Olvastam a Marx & Engels Kapital "Tökejet" es meg sem lettem kommunista.
kokopelli
@Ludas Matyi: ..amerikai mintára a pénzért csinálja! A "Jehova tanui" ugyanaz a minta! Megismertem a
nagybácsinknál anno odaát!) ..nem szabad velük vitába elegyedni!!!)
Pálinkafőző Rézüst
Demens már szegény, a szájtátiak meg nem mernek szólni neki... Viki meg tűri, és pénzeli, mert mellette kampányolt a demens pali... Oszt jónapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.