Az LMP kongresszusa nagy többséggel társelnökévé választotta Schmuck Erzsébet parlamenti frakcióvezető-helyettest. Az új társelnök szombaton, a megválasztását követő sajtótájékoztatón elmondta:

2022-re megkerülhetetlen és kormányzóképes zöld párttá kívánják tenni a pártot.

Kendernay János, az LMP másik társelnöke arról számolt be: a következő héten népszavazási kezdeményezéseket tesznek "zöld ügyekben".

Schmuck Erzsébet két fontos területre kíván koncentrálni – ismertette –, a társadalmi igazságtalanság felszámolására, valamint környezeti problémákra.

Új társelnöke lett az LMP-nek, népszavazásokat fognak kezdeményezni

Szerinte a Fidesz-kormány kettészakította az országot, amelynek következtében télen emberek fagynak meg és idősek maradnak magukra. A kormányzat "nagy bűnének" nevezte a környezeti problémák és az éghajlatváltozás iránti érzéketlenségét is.

Szólt pártja klímavészhelyzetről szóló javaslatáról, amelyet a kormánytöbbség leszavazott. Jövő héten azonban az általa vezetett, fenntartható fejlődéssel foglalkozó országgyűlési bizottság napirendjére tűzte azt, és meghívta az ülésre Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint Karácsony Gergely főpolgármestert. Utóbbi jelezte részvételét – ismertette.

Szerinte települési szinteken is foglalkozni kell a klímaváltozás ügyével, amelyben az LMP-s helyi politikusoknak nagy szerep jut.

Kendernay János elmondta: pártja az elmúlt időszak vitás kérdéseit lezárta, így mostantól legfontosabb célkitűzésére koncentrálhat. Arra, hogy zöld átalakulást indítson el az országban.

Nincs idő arra várni, hogy a kormányzat pótolja tízéves elmaradását

- szögezte le, és bejelentette: népszavazási kezdeményezéseket fognak benyújtani zöld kérdésekben. Ezekről azonban csak annyit árult el: a javaslatokat a következő héten terjesztik be.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszámolt arról, hogy a párt a szombati kongresszuson több ponton módosította alapszabályát, ettől azt várják, hogy a párton belül tavaly előállt, nehézségeket okozó helyzetek többé ne fordulhassanak elő.

Szerinte már az önkormányzati választás eredménye megmutatta, hogy pártja jó, növekvő pályára lépett.

Az LMP azért választott társelnököt, mert a májusi európai parlamenti választás gyenge eredménye után a teljes elnökség lemondott. Ezután a nyáron tisztújítást tartottak, ám egyetlen nő sem szerezte meg az induláshoz szükséges támogatást. A legtöbb ajánlást akkor egyébként Schmuck Erzsébet kapta, de eltiltás alatt állt. Így Kendernay Jánost választották egyedüli társelnökké. Azóta az LMP etikai bizottsága eltörölte a korábban tisztségektől eltiltott politikusait sújtó szankciókat.

(MTI)

(Fotó: MTI/Mónus Márton)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
a népszavazás milliárdokba kerül.
nemszámít?
csak úgy....
@Rockxy: az üres stadionok és a botlábu nemzethy tenyészet sem óccso...
számít?
Klubtag
A demokrácia drága dolog, a fidesz-kormány maffia működése, korrupciós ügyletei, a mészáros-tiborcz-garancsi-stb.-vagyonfelhalmozások, az értelmetlen presztizs-beriházások, etc. ezerszer többe vannak...ha ezzel egyetlen gazemberség is meggátolható, már jól jöttünk ki a buliból... :o)))
Eriksson
Végre kinevezték Smukkot társelnöknek. Szegényke évek óta ott tolakszik az ajtóban, jobb híján most került rá sor.
Eriksson
Szóval éppen ideje volt, mert most már azt is tudjuk, "a Fidesz-kormány kettészakította az országot, amelynek következtében télen emberek fagynak meg és idősek maradnak magukra." Meg a klíma, meg minden.
Hát leszünk mi még ennél okosabbak is!
Rockxy
@csak úgy...: Háttérinformációk szerint a stadionok megrendelésre készültek, de nem tudni, ki a megrendelő.

A népszavazáskor az agyhalott fideszbirkákat és a mínuszos íkúval rendelkező ellenzéki fogyatékosokat kiszűrik, vagy az ő véleményük is számít majd?
Eriksson
@Rockxy: Lehet tudni: www.origo.hu/sport/futball/20191116-labdarugo-europabajnoksag-2020-budapest.html

A Szövetség írja elő, hogy mekkorának kell lennie és milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy stadionnak, hogy megfeleljen a nemzetközi mérkőzések lebonyolítására
Rockxy
@Eriksson: Lehet, hogy a stadionprojekt befektetés a jövőbe?
Én a magam részéről a tömegsportot támogatnám, és reklámoznám, nem az emberfeletti teljesítményre törekvő élsportolókat, mert túl sokan vannak nálunk a városbéli puhányok, nyavalyások (ha gyötör a láz).
De a falubéliek se különbek.
Bazz, komolyan mondom, dicsekednek azzal, hogy nekik magas a vérnyomásuk, meg hogy milyen drága gyógyszert szednek.
Noooooormális??
Eriksson
@Rockxy: Voltak korszakok amikor templomok épültek, volt amikor erődök, várak, kastélyok, meg kilátótornyok, most a stadion a divat.
A tömegsport nem sokba kerül, megoldhatják az önkormik saját hatáskörben.
Sámannus
Megvan az új taktika az ellenzék ellehetetlenítésére. Marisunk ide fogja tolni a júdáspénzeket.
Gajdoczky István
Szegénykém még nem értesült róla, hogy a népszavazás intézményét a Fidesz eltörölte, ill. csak magának engedi meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.