Ötágú csillaggal díszített orosz katonai sapkát ábrázolt az a szobor, amelyet Kolodko Mihály tett ki pénteken a budapesti Szabadság térre, az ott álló szovjet emlékmű közelébe.

Az alkotás azonban hétfő délutánra eltűnt, és nem is titok, hogy ki tüntette el onnan – szúrta ki a hvg.hu.

Az akciót elkövető Mi Hazánk Mozgalom videót is készített a szobor utolsó perceiről, mint írják,

fővárosunk szabadságról elnevezett terén egy szovjet megszállási emlékmű is túl sok, ezért a mai napon, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselőnk eltávolította az engedély nélkül kihelyezett, usankát ábrázoló szobrot, és azt méltó helyére juttatta.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Nyírfa: Putyin és Orbán szoros barátsága nem zavarja a Mi hazánk mimóza lelkét? Nekem sem tetszik Horthy szobor, sem az általad említett szobor.
Az "új" Szent István szobortól meg kiütést kapok már a képet látva is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Önkényeskedők önkényeskedők hátán. Mivel én nem értek egyet azzal az iszonyattal, amivel elcsúfították a Szabadság teret, s megcsúfolták a történelmet, holnap fogok egy kalapácsot. Van nekem egy kis helyes, amivel szöget lehet beütni, hát, lesz vele munkám.
Hogy miért a kordonbontó Orbán jutott eszembe erről a kis kalapácsos videóról...?

Van néhány rossz szelleme az országnak.
Nessy
@Nyírfa: Putyin és Orbán szoros barátsága nem zavarja a Mi hazánk mimóza lelkét? Nekem sem tetszik Horthy szobor, sem az általad említett szobor.
Az "új" Szent István szobortól meg kiütést kapok már a képet látva is.
namihami
Csak a kéz volt az Ő Hazájuk egy parasztjáé.
A fej orbáni nyakon ül...
csak úgy....
a békésen járdafestegetö kétfarkút , már 5 rendör venné körbe...
ennyire butus a mi hazánk?
Nyírfa
@Nessy: Azért a bontásukban szívesen részt vennék. Hátha lesz rá alkalom.
A mihazánk, amely pont olyan borzalom, mint azok a szobrok, a fidesz kis milíciája. Amíg kap lóvét, addig kis kalapácsot használ kis szobrokhoz.
Jozefina
Őt is a szobor után kellene küldeni???!!!
nezelodo
Dr. Fülöp érdemeiről a kutya sem hallott eddig, de mostantól lehet majd hivatkozni az oroszellenességére. De mit szól majd a Putinka dakotája, ha újra majd egy repülő szőnyegen szárnyalnak? Lehet, hogy nem számít, a prágai szobormászóknak is bejött a balhé...
human
Jó, hát a támogatottságuk ennyit adott ki, na.
Qqberci
Hej, te bunkócska te drága!... Politikus ?!?!?...
Aki Én
Ez a Fülöp nevű pontosan mit tett eddig a hazáért, miben jeleskedik, mit köszönhet neki a társadalom?
Dr plágium
Csak egy apró kerítés dísz volt :)) A kutya nem vette észre, ha igen akkor is csak lepisilték.
Büszke lehet magára ez a bugris. A rongáláson kívül tud még valamit?
Macskaszem
@Shikari: Értjük, önkényuralom igen, jelkép nem. Legalább vállalnátok magatokat Putyin seggnyalók.
Csizmás Kond
...a pufajkás szobrát mikor dobják a dunába ?
Macskaszem
@Shikari: Nekem a Horthy szobor nem tetszik, mert félmillió embert küldött gázkamrába. akkor én is leverhetem, és Dunába dobhatom?
Aki Én
Majd jön újra Magomed, és rendet tesz ez ügyben.
almalibre
"A Horthy családot a hálás zsidóság által létesített ALAPÍTVÁNY tartotta el a száműzetésben, részükről nem egyszer felkeresve őket Portugáliai száműzetésükben..." - Hogy van ez?
almalibre
Részemről mindenki barbár, aki szobrot rongál, dönt, felkérés nélkűl falat pingál, legyen az jobb oldali, baloldali, magát művésznek tartó idióta…
csak úgy....
@Shikari: néked szabad, mert te bálványimádó vagy..
almalibre
@Shikari: Nem. Ez az eset leginkább a sok hűhó semmiért kategóriába esik... :-)
advocat
@Shikari: Csak azt a 450 000vidéki zsidót, a II. Magyar Hedsereget, a munkaszolgálatosok jó részét, és még sorolhatnánk: Hallelúja! Egyébként látogasson el ez a hülye Bécsbe és az egykori Nyugat-Berlinbe (ott áll a szobor a Reichstagtól vagy 300 méterre!!!)
CsipkeRózsa
@almalibre: Ilyen alapítvány nem létezett, nem volt olyan, hogy a "hálás zsidóság", így nem is hozott létre semmit Horthynak, ez csak a mese része volt.

A valóságban:

"Négy évet élt Bajorországban, majd felesége romló egészsége miatt a salazari Portugáliába költözött, Estoril városába. John Flournoy Montgomery, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete 1949-ben alapítványt hozott létre a család anyagi támogatására."

Ebbe az alapítványba két zsidó család is befizetett összeget.
CsipkeRózsa
@Shikari: Va rá adat:

"A budapesti úgynevezett „csillagos házak” lakói közül október 20-tól a 16 és 60 év közötti férfiakat és a 16 és 40 év közötti nőket árokásó századokba szervezték. Az árokásók közül sokan meghaltak a nehéz munkakörülmények miatt, de gyakoriak voltak a kézigránátos és géppisztolyos kivégzések is.[24] Edmund Veesenmayer 1944. október 28-án a következőképp számolt be, egy a német külügyminisztériumba küldött jelentésében: „Birodalmi területre már elszállítva 430 ezer. Honvédségi zsidó munkaszolgálatban jelenleg kereken 150 ezer. Budapest területén kereken 200 ezer.”[25]
CsipkeRózsa
@Shikari: "És szerinted miért érdekelne engem, hány munkaszolgálatos zsidó volt a háborúban?"

A háborús munkaszolgálatot kérdezted advocat-tól, arra válaszoltam. Igaz, azt írtad, hogy mit érdekel téged.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ha unod, ne válaszolj ezekre a témákra, és akkor nem kerülsz be a beszélgetésekbe.

Ha akarod, én sem válaszolok a mondataidra.
CsipkeRózsa
@Shikari: Igen néha említetted is, de az nem magyarországi embereket éríntett, talán azért nem beszélnek róla.
balos
@Shikari: A szálasi nénikédet meg mingyá szentté avatja a nemzethy labanc osztály!
csak úgy....
@Shikari: nem lihegsz még tibi? reggel 6-tól ontod a szart...
különben,-te semmi esetre sem vagy magyar! a magyarok szorgalmas,dolgos emberek,téged meg itt esz a rosseb,már évek óta,reggeltöl estig ,dade
csak úgy....
@Shikari: dade, nem az a lényeg,hogy mit mondanak!
az a lényeg,hogy ki mondja!
hónap mész dógozni,vagy megit itt lopod a napot?
CsipkeRózsa
@Shikari: Akikről beszélsz, nem a zsidóságuk miatt voltak ott, törvényesen képviselték az országot, nem foglalkoztak a saját zsidóságukkal, nem is tartották a vallásukat. Most sem a vallási szempontokat veszik figyelembe a kormány ténykedésében. És milyen sok embernek nem tetszenek, nem a vallásuk miatt.
nezelodo
Na megjött a kubatov listás halfarok. Már nem tagadják, hanem büszkék rá, pedig közeleg a villanyoltás fijjuk... Vagy meg kell ismételni, hogy a hülyék is megértsék, mint Jászberényben?
nezelodo
@durbincs: Kösz a finom, fiatal demokrata stílusban előadott válaszod, de a barátnőddel, az anyakecskével gyakorold a bevett dakota formulát. Ja és ne feledd a villanyoltást, nem csak a jászoknál...
nezelodo
Neked is szép napot kipcsák keresztény barátom, Látom a Lölö az informatikusod, azért sikerült az ip címet ilyen pontosan, (minden bírálónál ugyanazt) meghatározni! Most már értem, mert megtudtam, hogy a Lölö készítette azt a szoftvert is, ami közölte velem az induló vonaton, érvényes, kifizetett menetjeggyel, hogy "Köszönjük, hogy utazásához a társaságunkat választotta, megérkezett a célállomásra, kérem szálljon le!"
Amúgy aggódom érted, a pártunkkal szövetséges keresztény egyházunk komolyan foglalkozik az ördögűzés alkalmazásának a lehetőségével! Lehet, hogy a TÜRK Tanács és a kipcsák tesók segítségét is kérik a kereszténység védelméhez? Ja és mikor gyóntál, áldoztál utoljára? Ideje lenne bűnbocsánatot kérned a mocskos szád miatt (is)!
nezelodo
@durbincs: Szóval nem gyóntál, és áldoztál kipcsák tezsvírem! Már meg is bántam a tanácsomat, mert ha beültél volna a gyóntatószékbe még a szegény gyarló pópa is infarktust kapva fordult volna ki a gyóntatószékéből, ocsmány bűneidet hallva. Azt azért elérhetnéd, hogy üsse kő, az adófizetők pénzén kezeljenek azon az osztrák méregdrága klinikán! Tudom a lehetetlenre ők sem szívesen vállalkoznak, még egy kalap pénzért sem, de hátha bedőlnek neked... Azért óvlak, nehogy agyvérzést kapj, mint a nagy eszmei elődötök, aki a leninizmust, hagyta rátok, amit most megtagadtok, a barátnőjére meg a szifiliszt. Szóval vigyázz a kecskédre, max a Tibit engedd a közelébe, hogy részesüljön a szexáldásodból.
nezelodo
@durbincs: Jaj szegény kipcsák körösztyén tezsvírem, azt hittem több az IQ-d, mint ötven, persze ezzel e talentummal még tehénszar-lapos fantáziával sem tudsz meglepni, azért kopizol. Azért a mekegő barátnődet mutasd meg a doktornak, nem kapott.e el valamit a lenini örökségből tőled, meg a nagykorúságot is marhalevéllel kellene igazolni, nehogy pedofilnak kiáltsanak ki.. Tudod most milyen szezonja van a zaklatásnak meg a párt kinevezett hű embereinek a pedofíliájának! Ha intézeti gyerek vagy csak tudod, milyen kedves a dakota igazgató bácsi...
solidedge
Orbán nagy szerencséje hogy neki még nem állítottak szobrot.
solidedge
@durbincs: Méltányolom hogy megpróbálsz összehozni egy értelmes mondatot ezen az oldalon. Még nagyon távol állsz tőle, de ne add fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.