Az Alapjogokért Központ vezető elemzője irányadónak nevezte a magyar kormány álláspontját bizonyos európai uniós kérdésekben, miután Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozíciót kapta.

Pócza István kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, Magyarország álláspontja az Európai Unió bővítéséről az, hogy a Balkánt nem szabad elhanyagolni és átengedni más külső országoknak, például Oroszországnak vagy Törökországnak.

Ezt figyelembe véve a biztosi pozíció azt igazolja, hogy a magyar kormányt nem lehet figyelmen kívül hagyni az európai döntéshozatalban – vélekedett.

Hozzátette: a magyar biztos ezzel a portfólióval sokkal nagyobb befolyással rendelkezik, mint a korábbi – adópolitikáért, kulturális kérdésekért, szociális kérdésekért felelős – biztosok.

Pócza István véleménye szerint az Európai Parlament szerdán elfogadja majd az új Európai Bizottságot, de – folytatta – nagyobb zavarok is kialakulhatnak, ha a képviselők folytatni akarják azt a "bosszúhadjáratot", amelyet azért indítottak, mert nem a csúcsjelölti rendszer érvényesült a vezetők kiválasztásakor.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem művészet, hanem csoda

Várhelyi Olivér magyar uniós biztosjelölt szakbizottsági meghallgatásáról

A párt központi napilapja „Várhelyi Olivér méltóságot adott az országnak” címmel irkodmányt rittyentett. Túltéve magunkat ezen az ócska haza-pocsekáló címen a jelült egyik érdekes kijelentése elgondoltatott „az európai és nemzeti érdekek nem zárják ki egymást. A művészet az, hogy közös nevezőt sikerüljön találni,”!
Nos a dolog úgy áll, hogy az első állítás igaz, az egy másik kérdés, hogy milyen a viszony az európai érdekek és értékek, valamint Orbán hagymázas baromságai között. Ami pedig a másodikat illeti, Orbán zagyvaságaiban rációt is nehéz találni, nem hogy az európai polgári érdekkel közöset.
kereső
Jah, hogy a Balkánt nem szabad átengedni? Csak Magyarországot mi???
Az EU, meg ha irányadónak tekinti bármiben is a magyar kormány álláspontját ugyanúgy árulója lesz a demokráciának, a jogállamnak és a kereszténységnek, mint a magyar kormány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.