Szent István Imre herceghez írt intelmeiből idézett  Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten. Orbán elmondta: ebből dolgozik ma is a magyar kormány.

Orbán: "indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, lélekben alázatosan, szelíden kell uralkodnod"

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a budapesti Corinthia Hotelben 2019. november 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy azt korábban megírtuk, kedden kezdődött a kormány által szervezett második keresztényüldözésről szóló konferencia Budapesten, ahol Orbán Viktor is felszólalt. A nemzetközi konferencia megnyitóján a kormányfő kiemelte: Európa megmentéshez nekünk azok adhatják a legnagyobb segítséget, akiknek most mi segítünk. Mi azt adjuk az üldözött keresztényeknek, amire nekik szükségük van, otthont, kórházat, iskolát, és azt kapjuk vissza, amire Európának a legnagyobb szüksége van: keresztény hitet, szeretetet, kitartást – fogalmazott. Orbán közölte:

Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához

A kormányfő honlapjára azóta felkerült beszédének teljes szövege is, amelyben részletesen idéz Szent István Imre herceghez írt intelmeiből.

A szöveg Orbán Viktor szerint egy útmutatás, lelki és politikai iránytű, amelyet Szent István ezer éve írt a fiának, "mi, magyarok mégis úgy olvassuk, mint nekünk szóló személyes üzenetet" – kezdte Orbán, aki felolvasott néhány jótanácsot a szövegből.

A jóság erényének gyakorlása elvezet majd téged a teljes boldogsághoz. Légy irgalmas mindenkihez, aki erőszakot szenved, lélekben soha ne feledkezz meg ama isteni intelemről, hogy irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Légy kíméletes mindenkivel szemben, ne csak a hatalmasokkal, hanem azokkal szemben is, akik híján vannak a hatalomnak. Azután meg légy lélekben erős, hogy jósorsod ne tegyen túlzottan elbizakodottá, a balszerencse pedig ne sújtson a porba! Légy alázatos is, hogy Isten felmagasztaljon most és a jövőben! Légy szelíd, hogy soha ne szegülj szembe az igazsággal! Légy becsületes, hogy senkinek se keltsd szándékosan rossz hírét!”

És most a kedvencünk, magyarok kedvenc idézete:

„vésd az emlékezetedbe, hogy (…) indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, békességben, lélekben alázatosan és szelíden kell uralkodnod, mivel minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.”

Orbán hozzátette:

Ebből dolgozik ma is a magyar kormány.

"Tehát a magyar nép és a magyar kormány hisz abban, hogy a keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezetheti azt, aki gyakorolja. Ezért mondja az alkotmányunk: „Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége.” Ez az örökség, Excellenciás uraim, arra kötelez bennünket, hogy a magunk erejének megfelelően megvédjük a világban azokat a keresztény közösségeket, amelyek üldöztetést szenvednek" – fogalmazott a kormányfő a konferencián.

Forrás: Index, MTI

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ziccer1
Ezek nem a saját szavai, ilyet ő nem tudna leírni, az elmondását is rettenetesen nagy figyelemmel teszi. Az ő szájával ezek csak szavak, egyetleneggyel sem tud azonosulni. Hiteltelen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Kellemes karácsonyt,-válaszolt a kérdésre indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, békességben, lélekben alázatosan és szelíden orbán teleszart búvárruha.
Pálinkás Pál
"indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, békességben, lélekben alázatosan és szelíden kell uralkodnod" Nos orbánpatkány,ebből mi az amit betartasz???
kereső
@Pálinkás Pál: "uralkodik"- és nem szolgál, mint prime minister.
Béla333
Orbánra, de inkább úgy mondom: az egész Fideszre igaz, hogy amilyen mocskosságot képesek elkövetni, azt szavakban képesek elítélni, teljes meggyőződéssel!
""indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, lélekben alázatosan, szelíden kell uralkodnod""

Ez az egész éppenhogy Orbánra igaz! Ráadásul még azt sem érzi, nem tudja hogy ő nem az uralkodónk, hanem a szolgánk!
Béla333
Vannak olyan emberek, akik képesek egy dologról meggyőződéssel, teljes vehemenciával állítani valamit, hogy aztán egy óra/egy nap múlva annak homlokegyenest ellenkezőjét állítsák ugyanarról.
És mind a kettőt teljes átéléssel képesek vallani!
Nos az ilyenek szerintem kezelésre szorulnak!
lampa laz
Erre is és minden tettére érvényes az 1x-i őszíntesége, h nem arra kell figyelni mit mond, hanem, h mit cselekszik...
ziccer1
Ezek nem a saját szavai, ilyet ő nem tudna leírni, az elmondását is rettenetesen nagy figyelemmel teszi. Az ő szájával ezek csak szavak, egyetleneggyel sem tud azonosulni. Hiteltelen.
tudode
Ki a bánat bántja a keresztényeket, kivételt képez ha pogány, ha keresztény a halandó,l és kiderül bárkiről,hogy lop, hazudik, nem tiszteli felebarátait, bizony rosszalló szemmel néznek rá, és amennyire lehet elkerülik az emberek mint a pestisest!
.
Magyarán, ha bárki nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályát, a 11. parancsolat nélkül, az un 10. parancsolatot, jutalma a magányosság, körül véve vámszedő nyaloncokkal:
.
----- A magánember
.
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg
,
Vessen magára, rajta múlott, mert a rendszerváltás reménysége volt, sajnos!!!
Józsipapa
Ez a fazon beszél INDULAT DÖLYF és GYŰLÖLTSÉG nélküli uralkodásról;
Hát ez nem ismeri a LÉLEK ALÁZAT és SZELÍDSÉG FOGALMÁT !!!
verőce21
Talán nem véletlen, hogy ehhez cikkelyhez mind férfiak írtak kommenteket! Csak nekik a csőrüket b@ssza ha más uralkodik, pláne álszent prédikációba csomagolva.

A nők ezt megszokták, tudomásul veszik, hogy más uralkodik felettük. Már csak ezért is érdemes megnősülni, mert a feleségnél olcsóbb, hűségesebb rabszolgát nem találni sehol! :)
szegfue
@verőce21: Bocs, de tévesen lájkoltalak!
Egy nagy francokat szoktam meg és vettem tudomásul, hogy más urakodjon felettem! Főleg O.V. ne dumáljon, aki igenis pont ellentételesen "uralkodik", mint ahogy "hirdeti"! Meg mi az a kifejezés M.o-n, hogy "uralkodni"?! Számomra mint ember, sehol sincs!!
ziccer1
@verőce21: :) Ostoba és félműveltségre mutat a hozzászólásod és szerintem még feleséged sincs.
verőce21
Persze néhány tüzetokádó sárkány ellenvetésére azért számítok, számítottam! :)
SystemError
@verőce21: Akkor te most nő vagy vagy férfiként női vonatkozásban osztod a többi férfit. Esetleg te is ugyanazt csinálod, csak előadva a különcöt, a "másik" mindent jobban tudó férfit többinél?

A kicsavart mentális alfahímeskedést pedig jó ízes nőgyűlöllettel zárja! Ez igen, a tenyeres talpas mindenit he!:)

Kár, hogy Viktor nem férfi, főleg nem a hagyományos konzervatív értékek szerint. Valódi versenyben győzni, adott szó, nagyonalúság és persze a "nő ügyek " egyenrangú tisztelete. Ja és a becsületes munkával szerzett kenyér!!!:)
volvós
Hogy nem szakad rád a mennyezet, te disznóóltakarító fattyú !!!
ziccer1
@verőce21: Uff :) "Az indián ül a tóparton és nézi, ahogy a felesége mossa a ruhákat a vízesésnél.
Egyszercsak egy nagy kő esik rá az asszonyra és agyonüti.
- A fenébe! - mondja az indián. - A vízkő már megint tönkretette a mosógépemet!"
Na ezen már tudok nevetni is.
Sámannus
A pávatáncos lábadat is vesd be. Viseljed a kokit és a sallert is mert megérdemled

@verőce21: hú de nagy vagy jóember neked minden fasza, neked is bérleted van a kupiba??
SystemError
@verőce21: 20:54 A bunkó, mindenkit leuraló urizálás általában ezt váltja ki igen! Persze látszott, hogy szándékos volt, ahogy Shikarinál is csak posztok pörgetéséről szól ez...:)
Sámannus
@Pálinkás Pál: Tavaly még le akart számolni a maradék ellenzékkel, ma pedig úgy tesz, mintha mást gondolna. Lesz ő az ellenkezője is mint volt, mert az az ő igazi arca a sintérjei mindenhol igyekeznek visszafordítani a hangulatot. Felállítja a táblát amit a választáskor felborítottak neki. szeret ő bölcseket is mondani, közben a haverja meg telesavazza a félországot, és elgázosítja. Ez a galamblelkű mesehős pedig álmodozik, mint egy szűzlány a kérők után.
verőce21
@ziccer1: (21:10) Én is tudok rajta nevetni, de még mennyire! De látod ez a kis meséd is engem igazol. Uff! :)

Lehet adni egyenjogúságot, szavazati lehetőséget, egyenlő örökösödést, emancipációt, stb. a nőknek törvényekkel..., de néhány törvénnyel nem lehet a tízezer évek alatt kialakult női természetet megváltoztatni. - Még szerencse.
(Persze mutánsok mindig voltak és vannak.) :)
solidedge
Ezt a tükör előtt mondta Orbán magának, de marhára nem értett vele egyet. Össze is veszett magával ezen.
Nyírfa
Ez az előadás nagyon kínos volt, exellenciás uram.
Nyírfa
Miért van az, hogy Orbán Viktorról rendre a római császárok jutnak az eszembe. Most éppen Caligula.
Gauntlet
Excellenciás? ??? Már látom ahogy a túlvilágon Mikszáth kér egy pipafüvet és ír egy jó kis tárcát!
Gauntlet
Uralkdni??? Na, mondjál csak le sűrgősen!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Orbán és az ő rendszere

A derék nickgrabowszki most egy kicsit mellément

Mottó helyett egy kis elmélkedés:
Arany szerint: „Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer”, ami Shakespeare (ha ő volt???) szavaival „Though this be madness, yet there is method in't.”, ami lássuk be nagyon más!!

Az ismert blogger „Orbán már megint bolond hülyeségeket beszélt” című írása „Őrült beszéd, de van benne rendszer.” felkiáltással kezdődik. Ami nem csak Aranyos-tévedés, de kár érte, mert maga a cikk igencsak jó elemzés a dagadt retardált törpe által összehordott baromságokról.
Bár meg kel mondjam egy klinikai örült zagyvaságai, mely jól mutatja az orbáni-rendszer lényegét, de sokkal inkább helytálló, hogy Orbánnak az a módszere, hogy baromságokat hord össze! =))
ziccer1
@verőce21: hát a viccet se érted. Iszonyatosan nagy bunkó lehetsz, mint a férfiak egy része, mert ugyanaz a felfogásod, mint a fentebb levő álszent embernek. Szomorú, hogy felnőtt ember létedre nem jutottál el magasabb fejlettségi szintre.
dr. prédikátor
O'G te füstös cigány. már megint hazudsz te patkány féreg a kurva anyádat!!!
justhpeter
Kevés olyan idő volt a magyarok ezer évet is meghaladó történetében, amikor nem az hirdette az igét, aki ragozni sem tudta. Mindenféle betegséggel küzdő ember uralkodott már a népen, de kevesen voltak, akik ily mértékben meg is lopták azokat, akik az ennivalójukat eléjük tették.Ez az ember sok mindennek hiányában van, olyanoknak mint tisztesség, emberség, jellem, intelligencia, de ezen hiányok leplezésére gátlástalanul használja fel a vallást, ami sosem volt sajátja. Mindez kizárólagos eszköze a hatalom megtartásának, amiben a hazai megélhetési keresztények bőszen támogatják.
staro2
Szent Lászlóra bezzeg nem mer hivatkozni!

a) Mindenekelőtt esküvel elhatároztuk, hogy ha a főembereknek bármilyen rokonát lopás bűnében találják egy tyúk értékén túl, semmiképpen se rejthesse el vagy védhesse meg őt közülük senki.
b) Azt is akarjuk, hogy magát a tolvajt, hacsak nem menekül az egyházba, akasszák fel, és egész vagyona vesszen el. És ha annak az elővigyázatlanságából, aki őt elfogta, az egyházba menekül, vagy a király udvarába vagy valamely püspök lábaihoz, veszítse el az, aki nem vigyázott, részesedését a tolvaj vagyonából. Ha pedig jótálló kezéből menekül el, az akasztófától ugyan szabaduljon meg, azonban ugyanazon jótállóval együtt adják el más országba, és javait a királyi kincstár részére foglalják le
a) Ha valamely szabadot vagy rabszolgát lopáson érnek, akasszák fel

b) Ha pedig ( a tolvaj ), hogy megmeneküljön az akasztófától, a templomba menekül, kihozván őt a templomból, vakítsák meg.

c) A lopáson ért rabszolgát, ha nem menekül a templomba, miként a szabadot, akasszák fel. Az ilyen szolga urának legyen a vesztesége a felakasztott szolga, az elveszett dolgok urának pedig legyen a vesztesége: az elveszett dolgok.

d) A lopáson ért szabadnak, ha a templomba menekült, és onnan kivezettetvén megvakították, fiai és leányai, ha tízévesek vagy annál fiatalabb korúak, szabadságban maradjanak, ha pedig tíz évnél idősebbek, vessék őket szolgaságra, és minden vagyonukat vegyék el.

e) Az olyan rabszolga pedig avagy szabad ( ember ), aki libát vagy tyúkot lop, fél szemét veszítse, és amit lopott, adja vissza.
a) Ha valamely szabad tíz dénár értékűt lop, akasszák fel, ha tíz dénárnál kisebb értékűt lop, a lopott értéket tizenkétszeresen adja vissza, és egy ökröt fizessen.

b) A rabszolga pedig, ha ilyen lopást követ el, adja meg kétszeresen, és orrát veszítse.

c) A szökött rabszolgát, ha valahol lopáson érik, vakítsák meg. És ezért – úgy határoztuk – ne akasszák fel, se nyelvét ne tépjék ki, és ha később ura megtalálja, keresse rajta, ha...
verőce21
@staro2: Ha a tolvajnak pelenkás gyereke van, a sz@ros pelenkája osztassék szét a nép között, hogy az ki ne dobassék...
verőce21
@ziccer1: (5:52) De hát látod, az asszony még vízkőre sincs biztosítva...meg osz kárra sem...:)
JAJMÁR
Hát nem is tudom... erre nem találok egy ideilló szót se, annyira ... hm, tényleg nem találok! Nem találok, mert nem tartom emberhez méltónak, hogy csak úgy valamiféle szavak kiessenek a számon!
Persze, a kijelentéssel nem lehet vitatkozni... de hátborzongatóvá válik, ha méltatlan mondja! (Hű, lehet, hogy megtaláltam :) )
tudode
Elvonatkoztatva attól, aki félresikerülten magyarázgatja hol itt, hol másutt a kaméleon félkegyelmű KERESZTÉNY SZABADSÁGÁT
.
- önismeret hiányában, az ország vámszedői, a fideszesek zsinórban választják meg vezérüknek talán Európa leggátlástalanabb fószerét, akit még fatornyos falujában sem választottak meg egyéniben, mert ismerik az egész családot, mint a rossz pénzt,
.
-- bármilyen szintű vezetőnek születni kell, tanulhatatlan ((( Közel 50 évi, mezei államigazgatási éveim alatt KÉT RÁTERMETT VEZETŐM VOLT. ))))
.
-- a FELHOZATAL KÖZÜL sztem Bajnai Gordon válságkezelő SZÜLETETT VEZETŐI KÉPESSÉGEKKEL rendelkezett. Székfoglaló, közben one duma, beszámolás az elvégzett munkáról, kormányrudat átad, sajnos annak, aki szakmának, és nem hivatásnak képes tekinteni a melóját tehetség hiányában, össze, vissza hablatyolva tehetetlenségében mindenről, de a vállalt feladatáról egy mukkot sem. székfoglaló hiányában csak a bársony fotelját védve, miközben vele együtt az ország vámszedői cuccolnak, sőt már a lopott holmiból a világ leggazdagabbjai közé pofátlankodhatnak be, stb, stb
.
-- Tehát lehet, hogy be kell érni ezekkel az imádkozó sáská/val/kkal nyugdíjukig!!
balos
Amit,most erre írnék,azt saját magam moderálóm,mert akkor olyan lennék,mint ez a söpredék,ami előbújt a csatornából
Pálinkafőző Rézüst
Minden szava tömény hazugság... Beteg ez a valami, nagyon beteg...
SystemError
Szerintem ez egy senkiházi köcsög, akit egy igaz keresztény leköpne(ha tennének ilyet..)
1magyar
Légy kíméletes mindenkivel szemben, ne csak a hatalmasokkal
Ne csak a gazdagok gazdagodjanak hanem a nép is éljen alapszinten legalább.
kokopelli
T.k. igaza van,mert ő vezetni nem tud,csak uralkodni!Még emlékezhet a történelemórákra,ahol azt tanulta,
hogy a szellemi fogytékosság nem zárja ki az uralkodót az országvezetésből! Akkor sem,ha a plebs tudott a
jelenségről!..ha a király mezítelen!
1magyar
@tudode: a FELHOZATAL KÖZÜL sztem Bajnai Gordon válságkezelő SZÜLETETT VEZETŐI KÉPESSÉGEKKEL rendelkezett
Ha te a nép nyúzását és idő előtti kinyírását vezetői képességnek gondolod, akkor a nyugdíjkorhatár megemelése igen gyengécske képesség.
Aki Én
@verőce IQ 21: Téged ma is imádnak, ahogy látom :)
Az uralkodásról:
Orbán Viktor a következőket mondta 1998. április 9-én a Magyar Nemzetnek:
„Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”

Hát, most el is szólta magát a beteg.
Aki Én
Mondja az indulatos, bosszúálló, dölyfös, gátlástalan gyűlöletkeltő.
Egy kis múltidézés:

szeka.blog.hu/2015/01/17/itt_van_orban_viktor_10_legcikibb_kijelentese

,, Isten mentsen bennünket az uralkodni vágyóktól. „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

(Magyar Nemzet, 1998. április 9.)
Visszanyal a fagyi. Orbán Viktor nyíltan vagy burkoltan többször is kifejtette már, hogy pártjának nincs alternatívája a magyar politikai életben. És azt, hogy hogy ki akar kormányozni és ki uralkodni, szintén az olvasó bölcsességére bízzuk."

magyarnemzet.hu/archivum/velemeny-archivum/a-nepnek-joga-van-elkergetni-a-kormanyt-3850475/
kissé felnőttem
egyetlen kérdésem A plafont mikor ducolták ennyire alá???
tudode
@1magyar: kedves!
.
Ha emlékezetem nem csal, Bajnai Gordon válságkezelő miniszterelnök volt, aki a kizárólag szakmai stábjával sokat tett annak érdekében, hogy a világváltság ne sújtsa porba az országot úgy, hogy a társadalomnak is le kellett mondania erről, arról, pl a 13. havi bérről, és nyugdíjról, amely munkát még az őt követő kormány is elismerte
.
---- A kormány is elismerte Bajnaiék munkáját
.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/
.
Nyugalmazott köztisztviselőként tartom, hogy nagy hibája volt az országnak, hogy visszautasította 2014-ben Bajnai Gordon felkérését, mert ezek kevés kivétellel ugatják mint kutya a holdat az államigazgatást, méghozzá közjogilag érvénytelen félcédulával!!!
.

.

.

.
Ludmilla
az eszem megáll ennek a pofátlan gazembernek a szövegén... AZ intelmekből idézve szerénységről,alázatosságról mer beszélni? Uralkodásról?Barom,nem a középkorban élünk: neked tróger szolgálni és nem uralkodni kell... Bűnöző, alja mindennek
advocat
Azért ebben a migráncsokhoz való viszonyt is megemlíti István! Ennyit erről.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Na komolyan...összeestek a belső szerveim ettől a dumától. Nem tudom, hogy röhögjek vagy sírjak?
Hogy meri ez az izé Szent István király (igen böcs és megstívlelendő) szavaira hivatkozni?
Hogy jön ő ehhez???
Hol van ő ettől?
Uralkodni akar? Ez?
Nagyon nem erről volt szó, amikor (sajnos) a sokakat félrevezető hangzatos, nagypofájú dumáival fiatal korában sokakat megvezetett...
Én már akkor is utáltam, mellesleg a többit is.
De ez a rohadék álszent duma, szentfazék rizsa túlmegy MINDEN morális határon!

Kormányról meg ne beszéljünk, mert itt mindössze egy marha nagy, kiterjedt rokonságról van csupán szó.
szegfue
@1magyar: Ha Bajnait "népnyuzónak" tartod, akkor szerinted O.V.-t és jelenlegi kormányát milyen jelzővel illetnéd?
Macskaszem
Az idézett mondatból orbánra egyetlen szó jellemző: uralkodni. A lopni szó kimaradt, de azt is nagyon magáénak érzi.
csipetke
Nem tudom hogy ki írja orbánnak ezeket a fellengzős rizsákat, de az illetőnek úgy látszik, nem tűnt fel, hogy amikor gőgről, dölyfről, gyűlölségről beszél, ez a fideszre jellemző. Viszont távol áll tőlük a szelídség, az alázatról meg talán hallott valamelyikük valamikor
csipetke
@csipetke: Ja, és orbánnak nem uralkodni kéne, merthogy nem király, (reméljük nem koronáztatja meg magát), elég lenne, ha normálisan kormányozná az országot. De egyszer azt nyilatkozta, hogy a kormánynak nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem is teszi, mert minden energiája az idióta felesleges stadionokra megy el, és a mérhetetlen pénzlenyúlásokra, a pereputtyának és a haveri körnek a gazdagítására
nezelodo
"indulat, dölyf és gyűlölség nélkül, lélekben alázatosan, szelíden kell uralkodnod". Hát vezérem nem ártana sokszor végigrágva átgondolni az intelmet, de az uralkodást hanyagolni kellene, mert úgy emlékezem, nem uralkodással, hanem vezetéssel bízta meg a fülkeforradalmi elsöprő többség. Amúgy alapos megfontolásra ajánlom az "indulat, dölyf és gyűlölség" kifejezéseket is...
Nyírfa
@Ludmilla: Bele a közepébe, csak a lényeget! :) Így van!
1magyar
@szegfue: Bokros, Bajnai, Orbán - kormány egy lapon. A néptől elvett pénz a "sikerük" titka.
szegfue
@1magyar: Elfogadom a véleményedet, de nem értünk egyet... nem igazán lehet őket egy lapon emliteni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.