A kórházakat "Gyurcsányék adósították el" – így reagált a Fidesz szerdán az MTI-nek Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusának nyilatkozatára.

A Fidesz megnevezte a személyt, aki szerintük eladósította a kórházakat
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy fizesse ki a kórházak 64 milliárd forintos adósságát.

A Fidesz kiemelte: 2010-ben 120 milliárdos adóssága volt a kórházaknak, amely a Fidesz kormányzása óta havi eltéréssekkel mostanra a felére csökkent.

A kórházak működése nemcsak pénzügyileg stabilabb, hanem folyamatos a kórházak fejlesztése is. Jelenleg is zajlik Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztése, Dél-Budán Európa egyik legmodernebb kórházának megépítésére készülnek

- hangsúlyozta a párt, hozzáfűzve: ennek "építését Gyurcsányék meg akarják akadályozni".

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
hát akkor mióta is uralkodtok? mikor kezdődőtt a tao PÉNZ MEG a stadion program,egy sincs köztetek normális ezt nem hiszem el , és a pénz felett ki rendelkezik ki vett repülőket meg osztogatta külföldön mindenhová a népe A szolgalelkü nép meg gyorsulva megdöglik,, vakok ennyire nem lehettek ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
hát akkor mióta is uralkodtok? mikor kezdődőtt a tao PÉNZ MEG a stadion program,egy sincs köztetek normális ezt nem hiszem el , és a pénz felett ki rendelkezik ki vett repülőket meg osztogatta külföldön mindenhová a népe A szolgalelkü nép meg gyorsulva megdöglik,, vakok ennyire nem lehettek ?
Jozefina
Az orbán által vezetett fidesz-kdnp kormány ha akarta volna már régen nyugati szinvonalra hozhatta volna az egészségügyet. De nem akarja és nem is fogja!!! Ők eljárnak nyugati korházakba, klinikákra kezeltetni magukat itthon a nép meg dögöljön meg???!!!
Nessy
Érdekes, 2010 óta évről évre csökken a GDP arányos egészségügyi kiadás! Ahogy romlik a forint, úgy nő a kiadás, miután nagyon sok minden import cikk. Persze, lehet venni kínai sebvarrófonalat, csak az időnként elfelejti, hogy neki fel kellene szívódni, helyette kilökődik, a beteg meg járhat kötözésre. Egyébként, ha naprakészen rendezték volna már évekkel ezelőtt a finanszírozást, és azóta is "karban tartanák" kisebb lenne az adósság. Ja, az pénzbe kerül, az meg most éppen másra kell! Azért esetleg eszébe juthatna pártunknak és kormányunknak, hogy idestova 10 éve ők mondják meg, hogy mire mennyi pénz jut! És mennyi költségvetési bevételről "mondanak le" az üres stadionokért.
nevemnick
Remélem, ezen a rats társaságán nem fog a börtönorvos túlórázni.
simmering73
Nekem van egy másik tippem: Orbán Viktor. Ez egy kicsit közelebb van a valósághoz.
advocat
És volt 10 évük! Csak a Népstadion került 200 milliárdba! Van itt pénz! De Gyurcsányt mindig meghúzzák. A "nép" jó része már ezt azért nem veszi komolyan. Gondoljanak október 13-ra! Az emberek egy nem kis részének már a hócipője tele van velük!
kereső
Gyurcsány több mint 11 éve nem kormányfő. 2010 áprilisa óta orbán=fidess uralom van. És mégis Gyurcsány? Ezek tényleg nem normálisak.
jesz
@Jozefina: 17.50: magvas igazság...(ha tetszik, ha nem)
justhpeter
Ok. Legyünk tárgyilagosak. Gyurcsányék bűnös urakodása 8 évig tartott, Orbánéké tív évig. Szabjunk ki arányos büntetést.
Gyurcsány üljön 24 évet, Orbán pedig 30-at. Ezt szerintem 100% megszavazná.
verőce21
@justhpeter: (19:01) Akkor kezdje a Gyurcsány a 24 évet! - utána majd jön a Zorbán. :)
evacica
A fidesz hülyesége határtalan! Gyurcsány és Soros fóbiájuk van, mint a Móricka, ha valami rosszul megy akkor mindjárt Gyurcsány, Soros, esetleg Brüsszel jut eszükbe!És van még olyan ökör aki ezt el is hiszi!!!
vitriol
Ha egyetlen személy a hibás, akkor az csakis orbán lehet. Gyurcsány idejében nem volt "egyszemélyi" kormányzás!
vitriol
@durbincs: továbbra is érdektelen vagy!
Rockxy
tény, hogy Áginénnye is megmonta, hogy a fletó nem politikusnak való.
Áginénnyének jószeme vót, isten nyugosztajja.
terlasz
Ez a mélyenszántó szöveg azoknak való, akik azért szavaztak a fideszre, mert nem szeretik OV-t.
Ezt a kis aprópénzt igazán visszatehetné a közösbe Mészáros Viktor!
vacsi
Mint a kisgyerekek: a másikra mutogatnak. A baj csak az, hogy Gyurcsány 10 ve volt. 10 év, ha a Fidesznek nem volt elég arra, hogy pl. a kórházakat rendbe tegye, akkor nem alkalmasak a kormányzásra. Csak összehasonlításként: Rákosinak a világháború totális pusztítása után nem volt 10 éve, hogy az országot rendbe tegye -mégis megtette!
luiz
Tehát a fidesz és orbán alkalmatlan, mert 10 év alatt se tudták helyrehozni. Mondjanak le!
solidedge
Tanulatlanok, debilek, 60 IQ alattiak figyeljetek. Ez a duma nektek szól.
csipetke
Arra kíváncsi leszek, hogy az űj szuperkórházban ki fog dolgozni? Hozzák majd az ukrán vendégmunkás dokikat, nővéreket? Merthogy a már meglévő intézményekben sincs elég orvos.
Sok kórházban osztályokat zárnak be, mert nincs orvos. A savanyújóska bajszos fizetését egyszerre megemelték a duplájára, az egészségügyiekét pedig több lépcsőben 2022-ig.Kár hogy a ménkőnagy emelések, amiket a Fidesz kommunikál, a dolgozók még nemigen vették észre
balos
@vacsi: Köszönöm!Korrekt,mert a szüleim munka után még a romokat is takarították!A nemzethy oldal pedig vidáman paláverezett a kávéházban!
Klubtag
Egyébként ki a rossznyavalya akadályozta meg, hogy a jelenlegi kormány konszolidálja az eladósodott kórházakat. Ja, hogy arra már nem futotta, mert a saját (2002-2010. közötti időszakban tobzódó) önkormányzati vezetőik túlköltekezését (devizában felvett hatalmas hiteleit) kellett gyorsan eltüntetni az esetleges vizsgálódást elkerülendő.
Eriksson
@vitriol: 20:34 Gyurcsány idejében valóban nem volt egyszemélyi kormányzás, egy hatalmon lévő gittegylet cseszte szét az országot kalákában.

Gyurcsány szó szerint:
"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"
vacsi
@balos: Igen, az én szüleim is a romokat takarították munka után - úgy látszik, ez országos volt. De meg is lett az eredménye: én 53-ban születtem, akkor már a városunkban nem látszottak a háborús pusztítás nyomai.
Eladott Ország
Gondoltam szólok: a fidesz szokás szerint hazudik. 2010-ben a kórházak lejárt adóssága – tehát ugyanaz a tétel, ami most 64 milliárd forint – 47,5 milliárd forint volt. Ezt nem az ujjamból szoptam, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mondta:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/11/2010.png
Nézzünk egy idei hivatalos adatot is, ezúttal a Magyar Államkincstártól:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/11/2019.png
Ebből remekül össze lehet rakni a fidesz mostani hazugságát: a 2010-es adatok esetében ÖSSZEADTÁK a lejárt és a még nem lejárt tartozást, így lett a tartozás közel 120 milliárd. Most azonban a 2019-es LEJÁRT adósságot vetik össze a 2010-es ÖSSZEADOTT számokkal. Az idei még le nem járt tartozásról nem találtam adatot, de feltételezve, hogy az eddigi tendencia nem változott a lejárt és le nem járt adósságok arányában, akkor a fideszes brancs nem megfelezte, hanem majdnem megduplázta a bajt. Amit aztán jó szokásuk szerint hazugsággal igyekeznek leplezni. Lassan írom, hogy fideszesek is értsék: a 2010-es 47,5 milliárd forint lejárt adósság 2019-re 64 milliárd forintra NŐTT. Pont.
Klubtag
@Eladott Ország: ...és állítólag alig volt infláció, mert Matolcsy hősiesen elijesztette...
Lepényleső
Szájukra merték venni a bán nevét? Talán elveszítette valaki a józan eszét?
csak úgy....
@Eriksson: véled úgy vagyok,mint azokkal akik bizonyítgatni szeretik,hogy nem hülyék és nem jellemtelenek közben kiderül ,hogy a hazudós talán nem is vérszerinti öseik nyomdokaiba léptek...
Klubtag
@nusika: ...sajnos nem lenne elég, mert, ha jól számolok ez 15 milliárd forint kb. 300 forintos árfolyamon.
Viszont a Duna Aréna bekerülési értékéből az elsíbolt "alkotmányos költségek" legalább felében adtak volna fedezetet a kórház-konszolidációra. És sorolhatnánk még pár Orbán favorizálta beruházást...
szaboria1
800 milliárd ment el a falábúakra a 9 év alatt. Mikor tudatosul a tyúk agyúak fejében, hogy 9 év már a fidesz kormányoz kétharmados többséggel.
Eladott Ország
@Klubtag: tegnap, 17:40; Az állampárt/pártállam utasítására elírta a KSH ( Központi Siker Híradó) az inflációt.
advocat
@durbincs: Azért te sem vagy sikertörténet! Persze 150-es IQ fölött - amid van, szerinted - minden lehetséges!
kokopelli
@szaboria1..(7:45) A Fidesz egy "sikertörténet"!...9 éve "sikerek" a rókázásig! (alul várják,felül jön)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.