A népjóléti bizottság előtt adott számot az egészségügy helyzetéről Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter.

Kásler szerint nem az egészségüggyel van baj, hanem a betegekkel
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A beszámolóról Kunetz Zsombor 444.hu-n vezetett blogjában tájékoztatott, így tudhatjuk meg, hogy Kásler szerint 

a kórházi fertőzésekért a látogatók a felelősek, hiszen ők hurcolják be a kórokozókat.

A Medical Online beszámolója szerint Kásler azt is mondta, hogy azt nem tapasztalja, hogy "égne a ház", szerinte legfeljebb "csőtörésről" vagy "dugulásokról" lehet szó.

A miniszter kitért a rossz halálozási statisztikákra is, ezzel kapcsolatban megjegyezte,

az elkerülhető halálesetek magas száma nem azt igazolja, hogy az egészségügynek nincs kórháza, ágya, műtője vagy sebésze, hanem azt, hogy a magyar beteg nem megy el idejében orvoshoz.

Kásler a beszámolójában leszögezte, hogy nem lesz kórházbezárás, a finanszírozási rendszert pedig kénytelen úgy alakítani, hogy úgy, hogy a beteg viszi magával a tvk-t (teljesítményvolumen-korlát, amely meghatározza, hogy egy-egy intézmény éves szinten mennyi ellátást számolhat el), és ott fizetik ki ez ellátás költségét, ahol a beteget kezelik. Kásler hozzátette, hogy "ez még csak egy gondolat".

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Kurva anyádat te tökkel ütött barom! Tényleg már csak az ilyen szélnek engedett futó bolondok vállalnak vezető tisztséget a fideszben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Kurva anyádat te tökkel ütött barom! Tényleg már csak az ilyen szélnek engedett futó bolondok vállalnak vezető tisztséget a fideszben!
Nessy
Ez az ember nem normális! Lehet, hogy ezért ideális minisztere a jelenlegi kormánynak?
Peller Anikó
Igaza van. Pont az ilyen betegekkel van a baj.
Béla333
Ez a tökfej jól mondja: az egészségügy úgy magában egész jól ellenne, csak azok a hülye betegek zavarják meg a nyugodt működést.
És ez a miniszter... Jaj..
Nessy
@Béla333: Ezt már régen is mondtuk, hogy az egész finanszírozás, tvk, mind remek ötlet, és remekűl működik is, ha az egyetlen zavaró tényezőt, a beteget kiiktatjuk a rendszerből. De az Istennek nem akarnak állandóan egészségesek, és sportosak lenni az emberek. Különösen az idősek nem értik ezt az unortodox rendszert, és nem tudnak hozzá alkalmazkodni!
Józsipapa
Az a szégyen, hogy ez a szenilis öreg, ilyen gondolkodás móddal az Onkológiai Intézet igazgatója lehett.
most pedig miniszter !!!
nezelodo
Kedves, Istenben hívő miniszter úr! Menne az a szegény beteg időben a doktorhoz, de Ön bizonyára nem hallott a három négy hónapos szakrendelői várólistákról és az évet is meghaladó sebészeti beavatkozásokról. Úgy van mint a báró úr, aki nem járt a cselédek között. Eszerint az orvosbáró sem jár a doktorai és főleg a betegei között.
kamazuka
Bácsi az egészségüggyel tényleg nincsen semmi baj.A nővér ápol az orvos gyógyít.
Az igazi gond a valóság,hogy egy ország vezetése egy ilyen tumorral az élén mint te képtelen felfogni,hogy mindehhez pénz is kell.
Lehet hogy Csombe ,hű királyod, kedvenc alant nyalója vagy,de ez még téged sem mentesít,hogy néha igazán lehetnél józan!
fahrenheit451
Kásler ronda buta, geci. és nem keresztény.
A Tízparancsolat már nincs érvényben.
Ha érvényben volna, a keresztények halált érdemeknének, mert nem tartják meg mind a tízet - ez azért meg van geci!?
(egyet sem tartanak meg igazából, de ha csak egyet nem tartanak meg , már az is halált érdemel - ez meg van darabra neked is, te tömeggyilkos Kásler?))
Rockxy
"...a magyar beteg nem megy el idejében orvoshoz"
perszehogy nemmegy, mert bár a zegésségafő mondogatása nagy divat, de a lakosság valójában szarik nagyot a saját egészségére, viszont imád másokra mutogatni és másokat utálni, főleg, ha ellentétes a pártállása.
na, ez a pártállás a zeggyik legnagyobb baromság ami úgy elég régóta él még a nép körében.
tkp a pártokat erre találták ki, a nép megosztására, ezér van állami financírozásuk!
verőce21
Igen, hát az már szentigaz, hogy betegek nélkül olyan kiválóan elműködgetne az egészségügy..., de a betegek mindig megzavarják a rendszert.
fahrenheit451
Én alig várom, hogy rákos legyek.
Elég volt belőletek, ti full idióták!
Minden perc szenvedés köztetek.
Undorodom köztetek élni.
már bánom, hogy anno nem mentem az idegen légióba, és nem öltem halomra mindnekit végül hősi halált halva.

most elképzeltem, hogy hullámlovaglok a bahamákon...
BETEG!!!

nem akarok hullámlovgolnu a ki.bebaszott bahmákon !!!

Ez a világ mindenestül, mindenkistül kevés.
Cionista megmondók - még ez is zsidó-cigány-nigger-vietkong-vérpatóraszt geci?!
Undorodom tőletek !!!
görbetükör
Valahogy meg kell magyarázni a bizonyítványt.
A híveknek ez pont jó.
A többiről meg úgyis Soros tehet, meg a migránsok, meg Gyurcsány. Ja, és még Karácsony is.
tudode
Arról is a betegek tehetnek, hogy az orvosok (rajta kívül) korán halnak, mert a feltételek hiányában kidolgozzák a belüket
.
www.google.com/search?q=aZ+ORVOSOK+KOR%C3%81N+HALNAK&oq=aZ+ORVOSOK+KOR%C3%81N+HALNAK&aqs=chrome..69i57.23162j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A legtöbben az életre esküdtek, és nem a FŐMUFTI 11. PARANCSOLATÁRA!!!
.
Onkológusként is kibújt belőle az egoista természete
.
----- A megkerülhetetlen - Portré Kásler Miklósról, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójáról
.
magyarnarancs.hu/belpol/a-megkerulhetetlen-100810
.
Közigazgatásban van még mit tanulnia a fektételek biztosításába,mert ,ostmár őt os terheli, hogy
,
----- Minden harmadik magyar halála elkerülhető lenne
.
g7.hu/kozelet/20181121/minden-harmadik-magyar-halala-elkerulheto-lenne/
.
Stop!
fahrenheit451
Hülíyegyerek, öt mondatban elmondom neked, hol basztad el.
Mindent tudok a jövőről... arról a jóvőről, amiről te semmit nem tudsz.
Az emberiség jövője... (mindent tudok róla!)

Kíváncsi vagy mi?
Jó!
Az a minimum, hogy kíváncsi vagy.
fahrenheit451
Ne kérdezz! (még a jó kérdést sem tudod feltenni.)
Majd én leírom, ahogy gondolom.
Ez van.
fahrenheit451
Akkor kezdjük:
Mi torténik a halálomkor?

A válasz. Maghalsz, baszd meg. Most jobb/könnyebbb?
volvós
Mikibácsi !!! Te vagy a beteg...mármint ELMEBETEG !!!
nezelodo
@verőce21: Ja a gyerek meg a Klik zavarótényezője. Hát még ha tanerő sem lenne, na akkor tényleg zökkenőmentesen működne a fijjuk fiók pártszervezete.
Madácsi Pali
Káslerrel pedig csak az a baj, hogy nem szerepel az egészégügyünk "jó voltából" a gyógyitható betegek halotai sorában!
Dr plágium
Hiába megy el a beteg időben orvoshoz, a várólista hónapokra nyúlik bármit is mond ez a görény. November 6-án kértem időpontot hasi UH-ra, január végére kaptam is. Erről is a beteg tehet? Ha nem bírom ki addig vihetnek a sürgősségire ahol vagy sikerül időben diagnosztizálni vagy nem. Leginkább nem.
Szóval a beteg a hibás mert beteg lett.
verőce21
@Dr plágium: De akkor legalább előtte való napon, gombát, vagy karfiolt ne egyėl, mert olyan gázos leszel, hogy semmit nem fognak látni belőled, csak a porhüvelyedet!
Dr plágium
@verőce21: Sárgaborsót, vagy csülkös bablevest fogok enni, mert azt nagyon szeretem :)))
cikicakk55
@Szeparepa2: tegnap 22:55
Az igaz,hogy annyit nem pofázik,mint kuszaszem,de ha néha megszólal az legalább annyira idegborzoló,mint a pénzes bulik. Ennek az idiótának a kezében 9,5 millió Magyar ember élete van. Ő magasról tesz rá.Megmagyarázza,miért szar a Magyar egészség és annak ügye.Nem tartjuk be a 10 parancsolatot és a rokonaink hurcolják be a bacikat a kórházba.Na meg persze a beteg emberek is már bacikkal együtt mennek be. Tele hordjuk a steril kórtermeket,wc-ket,zuhanyozókat fertőző vírusokkal,gombákkal,baktériumokkal. Milliárdokat ülnek bele a steril kórházakba a túlfizetett nővérekbe,orvosokba,ápolókba,de mi hülye Magyarok már csak akkor megyünk orvoshoz,mikor a világhírű egészségügyi ellátással rendelkező kórházaink sem tudnak már segíteni. Értjük mi Keisler Úr! Teccen már befeküdni,mondjuk a Szentesi kórház Neurológiai osztályára,vagy esetleg a Hódmezővásárhelyi belgyógyászati osztrályra.Persze előtte teccen időpontot kérni.Hiába van tele az epéje vagy a veséje kövekkel,teccen várni márciusig,vagy májusig,mert csak akkor fog kiderülni,hogy mitől nem tud kiegyenesedni és aludni.Addig meg teccen szedni a 20db-os 2200 ft-os recept nélkül kapható fájdalom csillapítót. Tudom,hogy ha baj van,Ön nem oda megy,hanem a privátba.Onnan és is tudnám osztani az észt.Rohadnál meg te gané.Remélem hiába vagy kitömve milliárdokkal,a halálod legalább annyira fájdalmas és lassú lesz mint a zembereké akiket eltesztek láb alól a csutival.
Eladott Ország
A mai napig nem megoldott az, hogy minden kórházban elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő álljon rendelkezésre, mint ahogy a legalapvetőbb eszközök sem mindig elérhetőek egy-egy műtét alkalmával. Elég csak visszagondolni az idei nyárra, amikor is kiderült, hogy kórházak tucatjai nem rendelkeznek megfelelő, vagy semmilyen klímaberendezéssel. Néhol akár még 40 fokban is kénytelenek voltak műtéteket végrehajtani, amit a minisztérium megpróbált megmagyarázni, vagy egyszerűen letagadni. Hogy még a legalapvetőbb és legolcsóbb megoldások is problémát okoznak, azt a következő statisztika mutatja meg pontosan:
infogram.com/felhasznalt-kezfertotlenitoszer-liter1000-apolasi-nap-2015-17-1h1749rkpxxq4zj
infogram.com/felhasznalt-kezfertotlenitoszer-liter1000-apolasi-nap-2015-17-1h1749rkpxxq4zj
emerencia
Előbb-utóbb minden szolgáltató ágazatban zavaró tényezővé válik a nagy magas vezetőség szemében az ügyfél, a vásárló, a beteg, a tanítvány stb. Van olyan kereskedelmi egység, ahol a hivatalosan vevőorientált eladókat a folyamatok egyszerűsítése (lean filozófia) értelmében annyi fölösleges feladattal bízzák meg szűkös határidőket megszabva, hogy nem marad idejük a vásárlókra. Rohamosan terjed a köz és magánszférában egyaránt az a beteges mánia, hogy a fizető ember, akiből élnek, akinek szolgáltatnak, a legutolsó még ott is, ahol nyilvánosan az ellenkezőjét hangoztatják.
verőce21
@Dr plágium: Mindkettő jó választás! :)
1magyar
Azzal van a baj az eü-ben,hogy egy beutalóval ultrahangra, röntgenre, ct-re, mr-re nem tud valaki bejutni egy héten belül.
Orvos is kevés ezeken a helyeken ahol a képalkotó eljárások szinte azonnali diagnózist adnak, vagy beteg valaki vagy nem.
csipetke
Azt eddig is tudtuk, hogy kásler fejében óriási a baj. A gazdája intézhatne neki is beutalót Grazba.
Egy orvos hogy mondhat ekkora f@szságot,hogy a betegekkel van baj, a látogatók hurcolják be a fertőzéseket. Ha lenne elég fertőtlenítő, és nem omladoznának a kórházak, egérrel-patkányokkal-ágyi poloskákkal,és egyáltalán, az egészségügyben uralkodó állapotokkal. De egy olyan kormányban, ahol az EMI miniszterének retkes a körme, mit lehet várni?
szép új világ
Az, - hogy Kásler kényszerzubbony nélkül szabadon kószálhat - bizonyítja legjobban, hogy mennyire hiányos a magyar egészségügy.
kereső
Orbanisztán" Emberi Erőforrás"??? minisztere egy koszos körmű sarlatán.Jobbra nem bizhatta volna orbán az egészségügyet,és az oktatást.
szép új világ
@verőce21: Nos igazad van. Az egészségügy már teljsen olyan mint a MÁV. Mind kettő zökkenőmentesen működne, ha nem lennének ügyfelek.
simmering73
Igaza van. Az emberekkel van a baj. Szórakozásból megbetegszenek, aztán meg a látogatók direkt beviszik a bacikat. És kész a baj.
Aki Én
Béla Benke a fészbuk esze!
Tudom, hogy én vagyok a hülye, de sajnos néha belefutok a butaságaidba. Ne erőltesd túl magad, mert hamarosan testközelből tapasztalhatod meg a csodálatos magyar egészségügyi helyzetet.
Egyébként, hogy jön ide az USA? Ha már példa, miért nem valamelyik közelebbi, európai példa? Mondjuk bármelyik a szomszédból. Akár...
vacsi
Szerintem meg Káslerral és a hozzá hasonlókkal van a baj!
solidedge
Ha valaki egészségesen fekszik be kivizsgálásra betegen jön ki, vagy meghal kórházi fertőzésben. Nem beszélve arról hogy a pénzétől is megkopasztják. No ez is baj.
Klubtag
Ennek a fószernek úgy látszik, hogy Dr. Josef Mengele (SS orvos) a példaképe. Kísérletezget, hogy a magyar lakosság mekkora dózist bír ki belőle...
Jozefina
Ennek beteg az agya???
"a kórházi fertőzésekért a látogatók a felelősek, hiszen ők hurcolják be a kórokozókat."
Talán az egészségügyi intézmények bejáratánál, a kortermekben, az illemhelyeken kézfertőtlenítőket kellene elhelyezni és biztosítani a minimális higéniához szükséges feltételekt!!! Ez az ember még sosem járt a nyugati kultúrákban létező intézményekbe???
szép új világ
Kásler: " Nem az egészségüggyel van baj, hanem a betegekkel." Valóban! Talán éppen ezért nem egy betegre (egy agyhalott idiótára) kellene bízni az irányítást!
SystemError
@Szeparepa2: Azért van tele ilyen fogyikkal, mint Matolcsy, Schimdt, Gay Fodor, Kásler, stb, mert ezek mind komplexusos barmok és ostoba ember módjára azt hiszik a hatalom érzete visszaadja a tüskéket. Ezért is szereti Viktor ezeket, mert akinek simán pénz kell az lelép. Ezeknek hatalom kell különben senkinek éreznék magukat...:) Schimdt Mária stílusán lehet ezt a szánalmas parádéző "most visszadom a világnak" műsort leginkább tetten érni...:)
szép új világ
@Aki Én: Ahogy elnéztem a képet, van valami barnás elszíneződés az ujjain. Ezért illik ide az a mondás, hogy aki viszkető seggel fekszik, az szaros ujjal ébred.
Mary
@Jozefina: bizony így van, Németországban élek, voltam kórházban is már. A folyósokon, wc kben fel vannak szerelve kézfertőtlenítő automaták.
Otthon még szappan sincs egy kórhazi wc n pl.
jesz
Orbán ördögi ügyességgel választotta ezt a faszit miniszternek...amíg ezt baszogatják az egészségügy miatt, addig ő hátradől, és kér egy kávét.

Probléma pipa.
advocat
Időben kell meghallni! És akkor a kórház esetleg feledhető! A német példa jó,lenne, ha ez az ország nem Magyarország lenne, ahol és ahonnan mindent ellopnak. Nézz szét egy magyar kórházi WC-ben, folyosón.. És az nem pénz kérdése, hogy pillanatok alatt eltűnik minden. Ez van. És ebben egy kicsit igaza van!
emerencia
@advocat: A német multinál pl. a vécépapír egy lezárt hengerben van. A kézmosószert sem lehet ellopni, falra van szerelve. A hőlégfúvós kézszárító szintén. Mindezt a magyar egészségügyben is meg lehetne oldani de itt még egy ultrahang is csak akkor elérhető, ha a megyeszékhelyről el tud utazni a beteg messze ki a pusztába. Ott modern minden csak az EU-s pénzből épített épület vécéjében nemhogy vécépapír de még vécépapír tartó sincs. Gondolom van olyan hatóság, melynek (ÁNTSZ?) az lenne a feladata, hogy ellenőrizze az egészségügyi intézményeket de ezek szerint az sem működik. Beteghibáztatás helyett inkább megoldást kellene keresni.
kokopelli
@Mary: Már leírtam,hogy a "háziorvos" azonnali fogadása után,egy listát kaptam tőle a 25km körzetben
fellelhető szakorvosokró!Az elsőt felhívtam,és az volt a kérdése a nővérkének,hogy tudok-e 12-óra előtt jönni!
Én már elfelejtettem,hogy cca 10 évvel azelőtt voltam náluk,de ők még nem!Sőt a "daktari" is emlékezett a jó
magyar viccekre! (...más világ van odaát!)
Sámannus
Te már tényleg otthon vagy a szakmádban, fel sem tételeztem rólad, hogy ennyi sok eszed van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.