Krónikus alulfinanszírozás, jóval uniós átlag alatti közkiadás, fejenként és GDP-arányosan is az uniós átlagtól lényegesen elmaradó ráfordítás, szűkre szabott ellátási csomag tanúskodik arról, hogy Magyarországon nem prioritás az egészségügy. A magyarok egészsége, életkilátásai mindezt visszaigazolják, a gyerekek fertőző betegségek elleni átoltottságán kívül szinte az összes egészségügyi mutatóval a sereghajtók táborába tartozunk - derül ki az Európai Bizottság friss egészségügyi országprofiljából.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
Ott van a jelentésben egyértelműen leírva, hogy mi magunk is bőven teszünk ezért az eredményért. Nem járunk szűrésre, későn megyünk orvoshoz, iszunk, dohányzunk, egészségtelenül étkezünk, nem mozgunk. És aztán felháborodunk, hogy nem tudnak minket megmenteni - saját magunktól.
Nessy
@Dr plágium: Légy üdvözölve sorstársam! Azért ha megtudsz valamit, hogy hova tartozunk, üzenj, Mert nekem jelenleg latensen manifesztál az identitástudatom. :-))
Aki Én
@Málna: A millió problémából felsoroltál egyet, és úgy érzed rendet tettél a témában. Bravó!
Van sok minden más is a jelentésben. Pl.:
,,GDP-arányosan is az uniós átlagtól lényegesen elmaradó ráfordítás, szűkre szabott ellátási csomag tanúskodik arról, hogy Magyarországon nem prioritás az egészségügy"
Tudom, tudom, Európán máshol nem isznak, nem dohányoznak...
görbetükör
Kásler atya megmondta, erről a betegek tehetnek. Passz.
Málna
@Aki Én: Azért ezt emeltem ki, mert ezt tuti nem veszitek észre magatoktól. Majd megnézem az adatokat, mert gyanúsan kevés konkrét számot írnak. Talán nem is olyan nagyok azok az eltérések?
Aki Én
@Málna: ...na, ja. Mert annyi dolog van, ami te észreveszel, ,,mi" nem.
Ne nevettess kérlek :)
Inkább az van, hogy sok-sok dolog közül te értesz csak egyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.