Nem csak Kósa mondott érdekeseket a Fidelitas kongresszusán.

Kövér László elmondta, mit csináljanak a magyar fiatalok internetezés helyett
Fotó: MTI/Kovács Attila

Míg Kósa Lajos a választási eredményeket elemezte, kiemelve a "zsidók és a nyilasok" összeborulását, az Országgyűlés elnöke a fiatalokhoz intézett pár szót.

A fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a magyar nemzetépítő politika stafétabotját kell majd átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is

- mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Kövér László – aki a Fidesz választmányának elnöke – hangsúlyozta:

a nemzettagadás képviselői a politikájukat az egyénre és a tömegre építik, a baloldaliak mindig tömegeket gyártanak, a liberálisok pedig a tömegből való egyéni kiemelkedés illúziójával kufárkodnak.

Úgy vélte: ez a "politikai tandem" sokszor bizonyult hatékonynak a hatalom megszerzésében és megtartásában, módszerük az alávetettség, a politikai uralhatóság állapotát sokszor volt képes tartóssá tenni. Hozzátette: mivel a hatalommal szemben az alávetettség megszüntetésére soha nem az arctalan tömeg vagy az egyén, hanem mindig csak az öntudatos közösség képes, a nemzettagadók számára ezért fontos a nemzet közösségének tagadása, ezért tekintenek politikai veszélyforrásként minden egyéb természetes közösségre, mint amilyenek a család vagy az egyházak.

"A XXI. század előttünk álló évtizedeiben nektek, és a többi európai országban szárnyaikat bontogató nemzetépítő kortársaitoknak a politika és a szellem porondján ezekkel az erőkkel kell felvennetek a versenyt, ezekkel az erőkkel kell megküzdenetek – politikai és intellektuális értelemben egyaránt –, és ezen erőkkel szemben kell győznötök"

- üzente a kongresszus résztvevőinek.

Hozzátette: akkor lesznek képesek megnyerni ezt a küzdelmet, ha hisznek az egyéni élet felett álló teremtő erőben, ha bíznak önmagukban, a családi, a hitbéli közösségekben és a nemzettársakban, ha felelősséget tudnak vállalni értük és tudják mozgósítani, összpontosítani az erejüket, és ha a virtuális világ minden kihívása dacára, nem adják fel a józan valóságérzékelést.

Kövér László a kongresszus résztvevőinek végül azt a tanácsot adta: vállalják a gyermekáldást, neveljenek "sok jó magyar embert" a jövőnek és – mint hozzátette – "magatoknak, öregségetekre". Azt is tanácsolta, hogy

a képernyő előtt töltött idő felét fordítsák arra, hogy bejárják Magyarországot és a Kárpát-medencét és közben olvassanak sokat.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Azt hiszem, hogy megérett a helyzet az országban arra, hogy létrehozzunk egy büfé-ruhatár szakos államtitkárságot. Amelynek akár szívesen vállalnám az államtitkári teendőit.
Fő tevékenységi területe a jóság és a közösségi szervezés lenne. Egyidejűleg használt ruházat szervezett gyűjtésével és értékesítésével az egyházakkal közösen.
Először is megszerezném a koncessziót kávéházak és cukrászdák nyitására a templomokban. Az egyházak nemzetközi kapcsolatait felhasználva, különböző felekezetekkel együtt meg lehet szervezni a kávé beszerzési útját a zöldkávétól a pörkölésen át a szállítástól a felszolgálásig minden egyházkerületben.
A kávéházi közösségekben, társasági élet alakítható kispapokkal az egyénekből, "ha hisznek az egyéni élet felett álló teremtő erőben, ha bíznak önmagukban, a családi, a hitbéli közösségekben és a nemzettársakban, ha felelősséget tudnak vállalni értük és tudják mozgósítani, összpontosítani az erejüket, és ha a virtuális világ minden kihívása dacára, nem adják fel a józan valóságérzékelést." Az egyházi iskolák már most is erős és egyre növekvő bázis. Szülők és diákok alapbázisa segítené az erős és egységes nemzetté válást, a kívül zöld, belül vörös ellenzéki erőkkel szemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Egyet tudok érteni az utolsó kritikával. Valóban túl sokat gubbasztanak a gép mellett a fiatalok. Mozduljanak ki, menjenek túrázni akár a környéken, de az országnak még számos pontja van ahova érdeme elmenni. Teljesen más élmény ha nem a monitoron át látják a világot.
Tehát Kövér elmondta a szavakat, de tenni is akarnak ezért? Van felmérés arról, hogy a fiatalok miért nem mozdulnak ki? Mi a szerepe ebben a szülőnek, a pénznek vagy az ilyen programokat szervező civil szervezetek hiányoznak? Van egy probléma. Tessék megoldást adni rá!
staro2
Nekem több ötletem is van arra, hogy mit csinálhatna kövér elvtárs ostoba beszédek helyett.
tudode
Na jó!
.
Akkor jól tennék ezek a fiatalok, ha áttekintenék hogyan is alakult a 37 Fides alapító életútja, amelyből írd és mond HÁROM, maradi alapító óberkodott ezen a kongresszuson, legalább kétharmada a fejlődés útját választotta
.
----- Mi lett a 37 Fidesz-alapítóból?
.
index.hu/belfold/2018/03/29/fidesz_alapitas_bibo_rajk_szakkolegium_alapitok_alapito_nyilatkozat_alairok/
.
""""Harminc évvel ezelőtt fiatal egyetemisták és egyetemi oktatók gyűltek össze az ELTE jogi karának Bibó István Szakkollégiumában. Az eredeti terv az volt, hogy a Demokratikus Szocialista Ifjúsági Szövetséget (DSZISZ) alakítják meg. Az éjszakába nyúló vitában azonban végül úgy döntöttek, nem lesz benne a szervezet nevében a szocialista szó. Az egyik hallgató a latin fides szót javasolta, ebből lett aztán a Fiatal Demokraták Szövetsége, ami csak az 1990-es választások előtt alakult párttá. Az alapító nyilatkozatot (pdf) 1988. március 30-án 37-en írták alá.

EBBEN AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSBAN EGYENKÉNT MEGNÉZHETI, HOGY ALAKULT ENNEK A 37 EMBERNEK A SORSA A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI MAGYARORSZÁGON.

Elsősorban az érdekelt minket, ki milyen politikai karriert futott be, milyen kormányzati poszton volt, milyen állami vállalat vezetésében kapott szerepet, vagy milyen sikert ért el a magánszférában. ."""" (...)
.
Arról nem is szólva, hogy össze, vissza fecsegnek azok a bácsik, akik képtelenek -- még feladatkörükben is --- meghallani az idők szavát, annyi kárt okozva az országnak, amelyre nem vetemedett a honfoglalás óta egy náció sem!
.
Fél évszázadosan elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok, akkora francok, mint a him alája, föléje, csak el kellene olvasni Stumpf nevelőtanár emlékezését:
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Még mindig jobb ha a kütyüket nyomogatják, mintha az utcán brahíznának a fiatalok!!!
vacsi
"a képernyő előtt töltött idő felét fordítsák arra, hogy bejárják Magyarországot és a Kárpát-medencét és közben olvassanak sokat."
Ebben az egyben tökéletesen igaza van!
Macskaszem
Szerintem most az összes fiatal fogja a laptopot, a mobiltelefont, és úgy vágja földhöz, csakúgy nyekken.
kissé felnőttem
lassabban ám te hányszor tagadtad meg a nemzettudatodat? szerinted??? ősöket ha kihagyom: kisz,párt, és most hová bujtok? a kdmp be ? pedig volt egy kisgazdátok is meg ugye ceu - tok is .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.