Az érintettek gyorssegélyezésével megkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a gyorssegélyezés első szakaszában higiéniai cikkekkel, matracokkal, ágyakkal, ágyneműkkel, tisztítószerekkel és ruhaneműkkel támogatják a bajba jutottakat Durres városában. A magyar segélyszervezet 160 embernek segít a balkáni országban, de arra számítanak, hogy néhány nap múlva már 250 károsultról kell gondoskodniuk.

Az akció első szakaszára saját forrásból 3 ezer eurót fordítanak, és partnerség keretében ugyanennyivel járul hozzá a Hungary Helps Ügynökség is. Közösen vesznek majd részt emellett a rehabilitációs munkákban is a gyorssegélyezés végeztével.

A keddi földrengés 50 halottat követelt, a sérültek száma megközelíti a 2 ezret, 900 család pedig ideiglenes szállásokba kényszerült. Az albán kormány két megyében, Tiranában és Durresben katasztrófaállapotot hirdetett ki, és nemzetközi segítséget kért – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.