A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy a kormány és a főváros atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos megállapodásának részeként Budapestnek "beígért" 50 milliárd forintból 10 milliárdot különítsen el kabinet a jövő évi büdzsében – mondta Varju László, a DK képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

DK: a kormány bizonyítsa, hogy komolyan veszi a megállapodást a fővárossal

Az ellenzéki politikus, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke emlékeztetett: a főváros azzal a feltétellel támogatja az atlétikai stadion megépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, ha a kormány öt éven keresztül összesen 50 milliárd forinttal támogatja a fővárosi háziorvosi praxisok és szakrendelők fejlesztését. Közölte, a költségvetési bizottság elnökeként azt kezdeményezi, hogy a "beígért" 50 milliárd forint első részletét, azaz 10 milliárd forintot különítsenek el e célra a jövő évi büdzsében.

A Karácsony Gergely vezette főváros tettekkel tudja így bizonyítani, hogy képes együttműködni a kormánnyal, most a kormányon a sor – mondta, hozzátéve, hogy az ellenzéki pártok jobbá teszik Budapest egészségügyét.

Varju László úgy fogalmazott: "be fogjuk bizonyítani, lehet másképpen vezetni Budapestet, hogy hitelesen mondhassuk 2022 előtt, (...) lehet máshogy vezetni ezt az országot is".

Szükség van arra – mondta –, hogy a fideszesek a költségvetési bizottságban is támogassák "a főváros és a kormány megállapodását".

Kérdésre a DK-s képviselő közölte: azt fogják javasolni, hogy a 10 milliárd forintot a központi költségvetés tartalékkeretének terhére "az Emberi Erőforrások Minisztériumának rovatában" különítsék el.

A sajtótájékoztatón Gréczy Zsoltot, a DK szóvivőjét a Borkai-üggyel összefüggésben a DK elnökére utalva arról kérdezték, hogy egy nyomozati tanúvallomás szerint "Gyurcsány Ferencék" állhatnak az ördög ügyvédje elnevezésű blog és Borkai Zsolt győri polgármester megbuktatása mögött. A szóvivő úgy válaszolt: beperlik a szóban forgó tanút, akit Gréczy Zsolt fideszes kötődésűnek és Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen környezetéhez tartozónak nevezett. Ugyanígy járnak el "a hazugságokat terjesztő" médiumokkal – jegyezte meg.

Egy másik újságírói felvetésre Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: "az ördög ügyvédjére úgy tekintenek az Orbán-rendszer bukását akarók, mint nemzeti hősre, az akár egy személy akár egy csoport". Egyúttal jelezte: nincs tudomása arról, hogy ki az ördög ügyvédje.

(Kép: MTI/Balogh Zoltán)

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ugye ezt ti se veszitek komolyan. Mikor tanuljátok már meg, hogy amíg a fidesz nem tűnik el a politika színteréről, addig ebben az országban nem létezik a demokrácia játékszabálya.
Lepényleső
...bizonyítani fogja,amint alkalma lesz reája. A bizonyítványát eddig soha,senki még nem látta? Pedig volt reá példa.
Az ellenzékieknek mondottak még most is bíznak a halandzsába? Balga banda? Majd a bán gondjukat megoldja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.