Felfoghatatlan tragédia árnyékolta be advent első vasárnapját a Békés megyei Magyarbánhegyesen. A falu lakói könnyek között gyújtották meg az első gyertyát, amely ezúttal F. Ákos atyáért égett.

Egy falu gyászolja a templomtoronyból kizuhant plébánost

A település katolikus papja pénteken vesztette életét, miután kizuhant a templom 25 méteres tornyából. Tegnap óránként megszólalt a templom harangja az áldozatért.

„Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága végtelenül hiányozni fog. Kérünk mindenkit, aki szerette és tisztelte Ákos plébános urat, mindannyiunk atyáját, tisztelje meg jelenlétével a szentmisét” – írta a község önkormányzata szombaton közösségi oldalán.

Ákos atya információk szerint épp a toronyórát igazította, amikor leszakadt alatta a megfáradt deszka, és a mélybe esett. A falubeliek azonnal a segítségére siettek, de az életét már nem tudták megmenteni.

– Pár járókelő és közelben lakó rohant oda, rettenetes állapotban volt az atya, egyáltalán nem mozdult. Többen könnyek között próbálták újraéleszteni a plébánosunkat, de sajnos hiába. Még mindig felfoghatatlan számunkra, ami történt, ráadásul pont az ünnepek előtt – mondta megrendülten lapunknak Katalin (67), az egyik közelben élő asszony. – Tiszteltük és szerettük, hiszen csak Istennek és a falunak élt. Mindenkihez volt egy kedves szava – tette hozzá.

– Én aludni sem tudok a történtek óta. Nagyon magas a torony, egyszer jártam fent még gyerekkoromban. Nem tudom, hogy mert kimenni biztosítás nélkül – vette át a szót egy másik magyarbánhegyesi lakos, Magdolna (76), majd hozzátette: Ákos atya rengeteget dolgozott azon, hogy a templom rendezett legyen, s a halála előtt is erőn felül munkálkodott ezen.

– Azért mehetett fel a toronyba, mert a harang már egy ideje összevissza szólt. Ezután próbálta megigazítani az órát, ami szintén rosszul működött. Ákos atyáért otthon is gyújtunk gyertyát, hiszen nagyon közel állt hozzánk. A nyugdíjas híveket minden évben elvitte kirándulni, és másról nem tudott beszélni, csak a szeretetről és a békéről – sírta el magát az asszony.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: Blikk

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Éppen eleget tarhál a r.katolikus egyház, milliárdok folynak be hozzá, a birtokaiban levő ingatlanokat ezekből kellene karbantartani!
Bizony találhatnának felelőst bőséggel, mert nem ennek a szerencsétlen atyának kellett volna tákolgatnia egymaga a templom épületét!
Nem félik az egyház vezetői sem Istent, akárcsak a politikai vezetők!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Úgyhogy! Méltó megélhetést és életet a katolikus papoknak is!
nezelodo
@kereső: Azért ne feledd, ahol a munkahelyi balesete történt a plébánosnak, előbb felfigyel a püspöke, ha bírálni merészeli őt, vagy a kormányt valamelyikük, és annak annyi, mint arra, hogy ha rádől a hívekre a templom. A fidesz házi püspöke előbb épít az adófizetők pénzéből stadiont. és luxusvendéglőt, mint templomot.
kereső
@nezelodo: Kiss-Rigó??Aki szaunát is épitett a stadionjába?
nezelodo
@kereső: Igen, a III/III-as besúgó, és persze nem volt egyedül a főpapok között ezzel.
Jozefina
Rettentően sajnálatos eset, melyet főleg a falu hívői élnek át!!! Az eset valószínőleg a keresztényi kormányt nem nagyon fogja érdekelni és a bíboros urat sem!!!??
Lepényleső
Morbid egy munkahelyi baleset,ami ott megesett? Az Úrnak azonban nyilván oka volt,hogy ilyenre vetemedett,
-vagy valaki segédkezett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.