Bősz Anett lett a Magyar Liberális Párt elnöke, a múlt héten tartott tisztújítás egyhangúlag választotta meg a párt élére az eddigi ügyvivőt. Fodor Gábor bejelentette, hogy lemond a vezetői posztról.

Fodor Gábor megint kiszállt a politikából – Bősz Anett vezeti a 100 fős pártot

A parlamenti képviselőként dolgozó Bősz Anett, aki az Indexnek azt mondta, pontosan tisztában van a párt méretével, lehetőségeivel, így a feladatát nem is tartja egyszerűnek:

a valaha volt legkisebb állapotából kell kimozdítanom a pártot.

A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy a párt annyira összezsugorodott mára, hogy nagyjából 100 tagja maradt, így a küldöttgyűlés is mindössze 13 főből állt. Bősz reméli, hogy ez a gödör alja, és innentől bővülni, növekedni fog a párt. Bősz szerint ugyanis bár "kizárólag szövetségi politikában tudjuk a jövőt elképzelni", az önálló Liberális pártra szükség van.

Bősz úgy véli, hogy a liberális eszmerendszerhez olyan mértékben senki nem ragaszkodik, mint ők, és "fontos misszió, hogy visszaadjuk a liberális szónak a méltóságát Magyarországon, hogy ne rombolónak tartsák ezt a jelzőt, amelyet Orbán Viktor az elmúlt években a legdurvább szavakkal mocskolt be".

Bősz szerint az ő, illetve a párt feladata, hogy megjelenítse az "újfajta liberalizmust", és elmondja, miben kell megújulni a hagyományos szakpolitikai kérdésekben. Például a gazdaság területén szerinte lejárt a neoliberalizmus korszaka, de ezzel még nem kell teljesen elfelejteni a tiszta piaci versenyt – inkább egy erős versenyhivatallal működő versenyben kellene gondolkodni. "4-500 ezer ember vallja magét liberálisnak, politikai hazát biztosítani nekik óriási feladat".

Bősz azt mondta, folytatni szeretné az együttműködést a többi ellenzéki párttal, és örül, hogy a többi ellenzéki párt is belátta, hogy a Liberálisok "nem a NER-t szolgálják". Bősz nem említette, de emlékezhetünk, hogy korábban, Fodor Gábor alatt ugyanis ezt néhányan, például a DK megkérdőjelezte.

Bősz mandátuma a jövő nyári teljes tisztújításig szól, akkor új ügyvivőket is választanak (a Liberálisoknál ügyvivői testületnek nevezik az elnökséget). Felmerült, hogy jövő júniusig térselnökségben vezessék a pártot a főpolgármester-jelöltséget egy ideig lebegtető Semer Ádámmal, de ezt végül elvetette a párt.

Fodor Gábor további szerepéről Bősz azt mondta: Fodor "végleg kiszállt a pártpolitikából, egy közép-kelet-európai rendszerváltásokat vizsgáló kutatóintézetet hozott létre, ott fog dolgozni". Fodornak tehát a Liberális pártban nincs és nem is lesz tisztsége, és nem szól bele a továbbiakban a párt irányításába.

(Kép: Flickr)

Forrás: Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Fodor kiszállt a politikából? Most bevették a "szabadfogás" című politikai vitaműsorba, na ott fossa tovább a nagy semmit...ez sosem fog eltűnni? Pont olyan mint Horn..az is előkerül ha kell, ha nem.
tudode
Na így tűnnek el politizálásra született tisztességesnek tűnő emberek, mint Fodor Gábor, akit a tisztességtelenek kipöcköltek maguk közül
,
----- Orbán Viktor, és a fidesz hihetetlen története megalakulása
.
www.youtube.com/watch?v=8l9OWr5YreU&t=472s
.
.
Nem itt tartana az ország ha a Fidesz elnöke Fodor Gábor lett volna, és közülük nem a leggátlástanabbja vinné a prímet, mindennel, ami emberi!
fahrenheit451
Csak bőszen! Ha így folytatjátok pár év múlva lesztek még... akár 105-en is.
jesz
Fodor kiszállt a politikából? Most bevették a "szabadfogás" című politikai vitaműsorba, na ott fossa tovább a nagy semmit...ez sosem fog eltűnni? Pont olyan mint Horn..az is előkerül ha kell, ha nem.
sokanvagyunk
@Horizont: Egy 10-fejű már alapíthat pártot...
justhpeter
Elképzeltem magamban milyen lesz, amikor a 100 liberális találkozik a 100 kereszténydemokratával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.