Az elmúlt nyolc év iparpolitikai döntései révén a magyar gazdaság alapvetően high-tech pályára állt, jelentős eredményeket ért el – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn az Országgyűlés gazdasági bizottságában tartott meghallgatásán.

Palkovics szerint a magyar ipar csúcstechnológiát gyárt

Kiemelte: Magyarországon magas hozzáadott értékű beruházások valósulnak meg. Az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor részaránya megközelíti a 70 százalékot, ami Németország szintjével azonos. Lengyelországban ez az arány 20 százalék – mondta.

A jelentős eredmények közé sorolta, hogy 2019 második negyedévében 833 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, ezzel együtt a vállalati adóterhek jelentősen csökkentek. Magyarországot befektetéstámogató, kiszámítható környezet jellemzi, a társasági adó a régióban a legalacsonyabb – mondta. Az intézkedésekkel a gazdaság növekedése 2018-ban több mint 5 százalékos volt, az ország teljesítményét a nemzetközi hitelminősítők is elismerik.

Emlékeztetett arra, hogy az innovációban Magyarország évek óta 1,3 százalék körül mozgó GDP-arányos ráfordítás mutatója 2018-ban meghaladta az eddig mért legmagasabb értéket, elérte az 1,53 százalékot. A 2020-ra kitűzött cél a GDP 1,8 százalékának felhasználása.

Palkovics László kifejtette: a tárca gazdaságpolitikai stratégiája hét pillérre épül. Ezek közül kiemelten szólt arról, hogy 2030-ig 90 százalékban klímasemlegessé váljon az ország villamosenergia termelése. Fontos pillérek közé sorolta az innovációvezérelt gazdasági növekedés megalapozáshoz az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma létrehozását, az úgynevezett science parkok kialakítását is. Egy másik pillér szerint a kormány a digitális alapinfrastruktúra fejlesztésével biztosítja a 4. ipari forradalomra való felkészültséget – mondta.

(Kép: MTI/Máthé Zoltán)

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Modern technikák? Te idióta fasz! Miközben biorobotokat neveltek a szalagok mellé az összeszerelő üzemekbe? Orbán maga jelentette ki kamerák előtt, hogy Magyarország az olcsó munkaerővel tud majd előre lépni. Olyan nincs, hogy valaki egyszerre olcsó munkaerő és egyszerre szakmailag jól képzett. Ha ez így lenne, a térségben nem nálunk lenne a legalacsonyabb a versenyképesség, a bérszínvonal és valójában úgy emlegetnének minket, mint egy feltörekvő közép-európai technológiai kis tigrist. De nem ez a helyzet. "A miniszter emlékeztetett: a magyar gazdaság 2010 óta Európa sereghajtói közül a kontinens legdinamikusabban fejlődő gazdaságai közé került. "Eurostat: A második legszegényebb nép a magyar az EU-ban. Gyerekek, néha kaptok egy tízezer forintos utalványt (ha úgy állnak a számok), de a többi ne érdekeljen titeket, azt majd mi megoldjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Palkocsicska! Mondjál csak egy, EGY! magyar! ipari üzemet!...
Eladott Ország
Hogy lehet valaki ennyire hazug pofátlan, tróger?! Palkovics innovációs nagyarc a 2 milliós fizetéséből havi 32 ezerért bérel egy 63 négyzetméteres ingatlant az önkormányzattól. Nem megmondták, hogy nekik a haza az első?
24.hu/belfold/2019/03/12/palkovics-laszlo-onkormanyzati-lakas-budai-var/
ISTEN, HAZA, CSALÁD mondják ők. Az ISTEN b... meg, hogy kirabolják a HAZA minden értékét, hogy a szűkebb és tágabb CSALÁD kellőképpen gazdagodjon, ezt meg én mondom.
RonaGyuri
Az a gond, hogy a Palkovics ezt így mondja, gondolja?, az a véleménye? vagy csak hirdeti???
Már az is komoly gond, hogy ez persze nagyon távol áll a valóságtól, majdnem annyira mint a Puskás + a magyar foci a világraszólóságtól, azonban ennél sokkal nagyobb gond, hogy az illetékes NER-társ ilyet ki mer ejteni a száján! =))
Kookas
@Qqberci: a méjszáros művek az nem az?
Qqberci
@Kookas: A melyszaros most épp harci gázt gyárt Visontán...
Jozefina
Ebben az irdatlan hablatyolásban, amit előadott, egyetlen konkrét magyar gyár, üzem, intézmény, stb nincs megemlítve!!! Ettől kezdve nekem hazugság az egész!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.