Magyarországnak, a népnek szüksége van egy erős, ütőképes honvédségre, amely biztosítani tudja az ország biztonságát – mondta a honvédelmi miniszter hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadásában.

A népnek erős honvédség kell – már a honvédelmi miniszter szerint

Benkő Tibor az Adassék tisztelet a katonaeszménynek elnevezésű sorozat keretében Honvédelem és haderőfejlesztés címmel tartott előadást. A miniszter hangsúlyozta: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program arról szólt, hogy "van mit óvjunk, védenünk, és a honvédség ezt megteszi, ez a dolga, a kötelessége".

Ez azonban nemcsak a honvédség kötelessége, hanem valamennyiünké, a haza védelme össztársadalmi ügy – jelentette ki.

A hazát közösen kell óvni és védeni, annak ellenére, hogy az emberek úgy érzik, békében és biztonságban élünk. Ahhoz, hogy békében élhessünk, mindig készen kell állni, hiszen minden nap hallani háborúról; a béke, amely körülvesz bennünket "rendkívül törékeny", ezért kulcsfontosságú, hogy Magyarország legyen kész és képes határai és állampolgárai védelmére, a béke megőrzésére, fenntartására – emelte ki Benkő Tibor.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Tiszteletem Benkő úr, de ide inkább 50 év béke kéne !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@kokopelli: Szerintem még Benkő is megjárta - annak idején Moszkvát - ott képezték "tovább" akadémiailag, bár kora miatt határeset. Egy biztos, nem a korona másolat előtt tett tiszti esküt.
kereső
Nem igazán csipem, ha a kormány a népre hivatkozva indokol.Magyarország népének nem erős hadseregre van szüksége- hanem békére, erős szociális hálóra, 21.századi oktatásra,21.századi egészségügyre. Nincs viszont szüksége az állandó "háborús" állapot fenntartására, az uszitásra, a kormánytagok részéről a gyűlöletkeltésre. Nincs szüksége orosz bankokra, török dzsihadista iskolára, paks2-re, kinai vasútra, trieszti kikötőre. Van/lenne szüksége egy kormányzó kormányra-és nem propagandára. Minimum program!
kokopelli
@kereső: A '30-as években Németországban is építkeztek,mint a gyengeőrültek!A plebs meg lenyelte a
kamut!Igaz nem tudták,hogy az ő zsebeikre megy a játék,de akkor legalább nem lopták el a zsét! Máig is állnak
sok helyen az építmények...de minek is? Senki nem tudja!
lusta
˝Magyarországnak, a népnek szüksége van egy erős, ütőképes honvédségre, amely biztosítani tudja az ország biztonságát˝ Az a nay igazság, hogy mindezzel tökéletesen azonosulni tudok. Igaza van. Ellenben a mondatban benne van egy súlyos állítás. 10 éve van hatalmon a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk és nincs egy erős, ütőképes honvédségünk. Ne jöjjenek megint azzal, hogy Gyurcsány a hibás, meg Soros..
kokopelli
..és mi van ha árvíz lesz?A főnök a felemás gumicsizmájával nem lesz kevés a hosszú Dunaszakaszon?
A pocakos generálisokat rühelli,de akkor is...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.