Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtalan bírálatokat megfogalmazóktól – mondta kedden Londonban Orbán Viktor miniszterelnök, aki kitüntetést adott át a brit író-filozófusnak.

Orbán kitüntette a professzort, aki szerinte megvédte Magyarországot

Sir Rogert – a Brit Akadémia és a Királyi Irodalmi Társaság tagját, a Buckingham Egyetem és az Oxfordi Egyetem vendégprofesszorát – a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök.

A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök adta át kedden a londoni magyar nagykövetségen.

A kormányfő, aki a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozóra érkezett Londonba, a kitüntetéshez fűzött méltatásában kiemelte: eddig Sir Roger tüntette ki Magyarországot barátságával, ám most Magyarország tüntetheti ki őt a magyar nép nevében.

"Szeretett professzorunktól megtanulhattuk: a konzervativizmus minden, csak nem ideológia, sőt valójában az ideológia ellentettje" – fogalmazott a miniszterelnök.

A konzervativizmus alapvetően egy elmélet, de éppen arra tanít, hogy a világot nem lehet elméletekkel megmagyarázni, és arra, hogy a gyakorlat sokkal fontosabb az elvont ideáknál – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint Sir Roger Scruton is a gyakorlat embere. Azokban az időkben, amikor a Szovjetunió még létezett, ő nem csupán filozófiai alapon állt szemben a kommunizmussal, hanem az antikommunista erők lelkes és aktív szövetségese volt Közép- és Kelet-Európában, és olyan sok módon segített bennünket, hogy fel sem tudjuk sorolni – mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: Scruton professzor mindig is a realitás és az igazság oldalán állt, és már akkor is segítette a kommunizmus elleni küzdelmet, amikor a szovjetek még megszállás alatt tartották Közép- és Kelet-Európát.

Ugyanakkor nem támogatta elvakult módon a nyílt társadalmak ideáját sem, mivel látta ennek hibáit és felhívta a figyelmet veszélyeire. Emellett előre meglátta az illegális migráció jelentette fenyegetést és Magyarország védelmére kelt igazságtalan bírálóval szemben – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: Sir Roger a szabadságszerető magyarok hű barátja volt és ma is az, és tudja, hogy a szabadság a nemzetállamokra és a keresztény civilizációra épül.

Válaszában Scruton professzor kiemelte: Magyarország példát mutatott azzal, hogy olyan időkben is megőrizte értékes önazonosságát, amikor mindenhol máshol a globális egyformaság elfogadására, a nemzeti különbözőségek felszámolására irányuló nyomás érzékelhető.

Hozzátette: amennyiben a kitüntetés annak a közösen vallott felfogásnak az elismerése, hogy az európai politika építőköve és alapja a nemzetállam, akkor számára ez nagyon értékes elismerés.

(Kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezt a félnótás,európa gyülölö bandát ,akik a türk tanácsban azzal legénykednek,hogy a magyarok között vannak "kipcsakok" ,akik türkök,mohamedánok és közben milliárdokat áldoznak templomokra,kül és belföldön...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
Sir Roger Scruton ösei,föltételezhetöleg afrikából hurcolták be a rabszolgákat az európai kontinensre és amerikába ,persze mióta nem biznisz a rabszolga kereskedelem és a behurcoltakon nem tudnak túl tenni mert ...,mikor szerintük használhatatlanok lesznek és meg még feketék is a tetelyibe?
csak úgy....
@Clavigo: na neee? csak azért mondod mert útálod? ennyire nem lehet hülye,persze ha a külügyi 1/2nótást nézem...,itt már minden szerepel a pakliban.
namihami
Ha belebotlik végre valakibe, aki még képes egyáltalán találni egy-két őt nem elitélő szót, arra egyből rátűz egy plecsnit.
És több nap (plecsni), mint kolbász (olyan, aki dicsérni tudja). Nem az ordói fognak előbb elfogyni.
tudode
A Soros ösztöndíjas csupán feltűnési viszketegségben is szenvedhet, egy széken adva át a kereszjét annak, aki a közelébe sen jöhet akármilyen életművével!
.
hu.wikipedia.org/wiki/Roger_Scruton
.
valamint őfélesége
.
hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
.
Hát!!!
Clavigo
@csak úgy...: XDXD...videoval...érdemes ránézni..:):)XDXD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. November 26., 06:09
Folytatódik a pocsék ködös, nyirkos idő
Szórakozás - 2020. November 25., 22:04
Gyászol Ganxsta Zolee
Sport - 2020. November 25., 21:10
Nyilasi Tibor is búcsúzik Maradonától