A magyarok átlagosan 38 ezer forintot terveznek költeni az idén karácsonykor a Cofidis hitelmonitor legfrissebb kutatása szerint.

Közleményben azt írják, az idén is

a 18-69 éves lakosság nyolctizede fog ajándékot vagy ahhoz szükséges alapanyagokat vásárolni.

Saját kezűleg továbbra is a magyarok ötöde tervez ajándékot készíteni.

Az ajándékok beszerzésének elsődleges helyszíne idén is a pláza, ezt követi a hiper- és szupermarket.

A karácsonyi vásárlási trendekben fordulat, hogy

az idén körülbelül 10 százalékkal kevesebben terveznek webshopból vagy szaküzletből ajándékot venni, mint tavaly.

A felmérés szerint a legnépszerűbb ajándék még mindig a kozmetikum, a ruha, a könyv, az élelmiszer és a játék. Drágább ajándékokat, mint például ékszereket vagy wellness-, utazás- vagy belépőjegyeket a válaszadók kevesebb, mint ötöde tervez vásárolni – írták.

A felmérés szerint a karácsony kapcsán felmerülő terhek a nők vállát jobban nyomják, és túlhajszoltabbnak is érzik magukat, mint a férfiak.

Mégis összességében a nőkre jellemzőbb, hogy az ünnepeket örömnek és nem tehernek élik meg. De a mérleg összességében pozitív:

a magyarok hattizede szereti a karácsonyt, és csak 16 százaléka nem.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Úgy látszik én nem vagyok Magyar,mert nekem egy fillérem sincs ajándékra. valami nagyon okos kitalálta,hogy az átalány díjt fizetőknek novemberben olvassák le a gáz,villany és vízóra állást.Ennek a számlája decemberben jön ki,amit december 17-ig ki kell fizetni+ az alapdíj. Nos az én karácsonyi ajándékomra valót elviszi a közmű szolgáltató,mert bár mennyit is emeltetek az átalány díjon,főleg a gáz és a villany számla mindig deficites. Arról nem is beszélve,hogy még a szolgáltató sem tudja elmagyarázni miként számolják ki a gáz árát. Szóval a Magyar átlag még 3.400 ft-ot sem költ ajándékra. Ajándék az,ha túlélik a karácsonyt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.