Két politikusnak van víziója Európa számára – az egyik Orbán Viktor címmel jelent meg interjú Varga Judit igazságügyi miniszterrel a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.

A miniszter az új Európai Bizottságról elmondta, hogy

az Ursula von der Leyen vezette testület hivatalba lépése "esély az újrakezdésre", és ugyan továbbra is várhatók konfliktusok, az új bizottsági elnök nyitott a kelet- és közép-európai országok érdekei és gondjai iránt.

A német kereszténydemokrata politikus "nem kioktat, hanem szeretné megérteni, hogy történelmileg honnan jövünk, és miért térünk el egynémely szempontból az európai fősodortól" – mondta Varga Judit.

Hozzátette: az is örömteli, hogy a testület magyar tagja, Várhelyi Olivér a bővítési ügyeket kapta meg. Ez siker a magyar kormánynak, és igazolja együttműködési készségét.

Kiemelte, hogy azért támogatták Ursula von der Leyent, mert nagymértékben különbözik elődjétől, Jean-Claude Junckertől; nő, hét gyermek anyja és közép-európai.

Első megnyilatkozásai "igen sokat ígérőek" – mondta a miniszter.

Kifejtette, hogy az érvek ütköztetése, a vita az európai demokrácia lényegi eleme, az új bizottság pedig az eddiginél jobb kiindulópontot jelent a vitához, mert nem osztják fel többé Európát jókra és rosszakra. Jean-Claude Juncker idején a bizalom nagy része megsemmisült, és ezt a bizalmat most a tisztelet alapjára építve újra meg kell teremteni. Éppen ez az, amit Ursula von der Leyen képvisel.

A migrációs válsággal kapcsolatban leszögezte, hogy Magyarország mindig is kiállt a szolidaritásért. Ennek része az uniós külső határ védelme és a gondok megoldása a származási országokban, amelyekben Magyarország számos projektet támogat pénzügyileg, így a Közel-Keleten kórházak, iskolák felépítésében, az infrastruktúra fejlesztésében, Szerbiában és Líbiában a határvédelemben segít.

A migráció olyan kihívás, amely még évtizedekig jelen lesz, és "nem jó, ha Brüsszel rövidtávú megoldásokat diktál felülről" – mondta Varga Judit, példaként említve a menekültek befogadását szabályozó kvótát, amely szavai szerint "meghívás az embercsempészeknek", hozzájárul "üzleti modelljük" fenntartásához, és nem akadályozza meg a tragédiákat a Földközi-tengeren.

"Amikor beléptünk az európai klubba, nem mondtunk le arról a jogunkról, hogy önállóan döntsük el, kivel akarunk együtt élni" – húzta alá az igazságügyi miniszter.

A magyarországi intézményrendszerrel összefüggő európai aggodalmakkal kapcsolatban elmondta, hogy a kormány folyamatos párbeszédet folytat a jogállamiságról az EU-val és az Európa Tanács Velencei Bizottságával, és át is ülteti a gyakorlatba az illetékes bíróságok döntéseit és a Velencei Bizottság tanácsait.

Rámutatott: "megvan a megfelelő európai keret a jogállamisági kérdések megvitatásához, méghozzá anélkül, hogy Magyarországot általánosító módon pellengérre állítanák". Hozzátette, hogy a jogállamiságnak nincs általános érvényű meghatározása. Példaként említette, hogy Nagy-Britanniában nincs alkotmány, Finnországban nincs alkotmánybíróság, Hollandiában pedig megszüntették a népszavazás intézményét.

A sajtó helyzetéről szólva kiemelte, hogy a médiumok túlnyomó többsége, különösen az online sajtóban "szélsőségesen kormánykritikus".

A magyar médiapiacon történt változásoknak köszönhetően a keresztény-konzervatív és liberális eszmék egyaránt megjelenítődnek a közéletben.

Hozzátette, hogy a konzervatív médiumok csupán a tájékoztatás kiegyensúlyozottságára törekednek, és "a magyar sajtópiac a piacgazdaság szabályai szerint szerveződik".

Megjegyezte: néha szinte "megszállottságnak" tűnik a magyarországi viszonyok kritikus hozzáállású boncolgatása, hiszen Magyarország viszonylag kis ország, és "vannak Európában más, jóval nagyobb problémák is, amelyekről többet kellene beszélni".

A miniszter a terjedelmes interjúban szólt egyebek mellett külpolitikai kérdésekről is. Jelezte: Magyarország nem támogatja azt a javaslatot, hogy az EU-ban a tagállamok teljes egyetértése helyett többségi döntéssel határozzanak külpolitikai ügyekben. Szólt arról is, hogy a kormány a Kínával folytatott gazdasági, beruházási együttműködésben természetesen ügyel arra, hogy ne sérüljenek magyar és európai érdekek.

Varga Judit az Oroszországhoz fűződő viszonnyal és a közös európai védelmi erő kifejlesztésével kapcsolatban kifejtette, hogy stabil belpolitikai helyzetükből adódóan két politikus van Európában, akik egy víziót, jövőképet tudnak felvázolni a kontinens számára és tenni is tudnak az elképzelésük megvalósításáért.

Az egyik Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a másik Emmanuel Macron francia államfő.

Egyes részletekben ugyan eltérő nézeteik vannak, "de mindketten úgy gondolják, hogy az EU-nak egységes álláspontot kell kialakítania arról, hogy miként viszonyuljunk Kínához, Oroszországhoz vagy az Egyesült Államokhoz".

"Üdvözlendő, hogy Macron személyében egy nagy EU-tagország államfője megnevez problémákat és elindít vitákat annak érdekében, hogy Európa ne veszítsen politikai jelentőségéből és gazdasági befolyásából" – mondta Varga Judit.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
te buta liba, ami Orbánt illeti az nem vízió, hanem agyrém!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
te buta liba, ami Orbánt illeti az nem vízió, hanem agyrém!!! =))
kokopelli
@RonaGyuri: Egy okos ember azt mondta válaszul egy újságírónak:"Akinek víziói vannak,az menjen orvoshoz!"
simmering73
Víziója? Delirál az ipse? A lila egerek a falon - meg voltak már?
Nessy
@simmering73: Még csak piros sapkás fehér egerek! Időnként éjszaka az ágyvégénél Soros György egy csapat bevándorlóval!
Macskaszem
Víziója az van neki, hogy egyenesedne ki az EKG-ja..
tudode
Judit kedves!
.
Ami nem megy az az, hogy
.
"""az érvek ütköztetése, a vita az európai demokrácia lényegi eleme, az új bizottság pedig az eddiginél jobb kiindulópontot jelent a vitához, mert nem osztják fel többé Európát jókra és rosszakra."""
.
Boldog karácsonyt!
.
Ügyes! Felismerte az érvényesülés lényegét, jó gyomorral!
Rockxy
ígyvan, a vízijóhoz nemsok víz kell, elégha elolvada hó.
Eladott Ország
Orbánnak víziói vannak, de ezekkel nem orvoshoz fordul, hanem megvalósítja őket. Sorra, egytől egyig. Bármilyen áron. Bármilyen módszerrel. Orbán azt akarta, hogy Magyarországon legyen foci. Lett. Sorra épülnek a stadionok, dől a közpénz a klubokhoz. Taknyos, falábú kölkök másfél milliós fizetést kapnak, miközben azok az emberek, akik évtizedekig idős, beteg embereket ápoltak és ápolnak most is, ennek a tizedrészét sem viszik haza. A stadionok fenntartására nincs jelentkező, iszonyú drága a fenntartásuk, csak veszteséget termelnek. Ugyanis a számolatlanul öntött milliárdok ellenére nincsenek jó focistáink. Orbán azt akarta, hogy a falujában legyen kisvasút. Lett. Orbán azt akarta, hogy látványosan keresztény ország legyünk. Ezért elvette az önkormányzatoktól az iskolákat, óvodákat és szép sorban odaadja az egyháznak. Sok településen választása sincs a szülőknek, mert csak egyházi intézmény működik. Orbánnak víziói vannak. A közelében lévőknek ez tökéletesen megfelel. Önmaguktól tehetségtelen, tanulatlan, ostoba senkik lettek milliárdosokká néhány rövid év alatt. Orbán kitalálta, hogy lecseréli az ország gazdasági elitjét és így is történt. A társadalomtól elvett, a cselédeinek kiosztott. A tehetségük, szorgalmuk révén sikereseket eltaposta, a hűséges pártkatonákat a helyükre tolta. Orbán nagyon sok mindent elért eddigi uralkodása alatt. Megkezdte a polgárság átnevelését alattvalókká, a szavazók kicserélését hálás tudatlanokra, az értelmiségi réteget elüldözte – ma már Kósa Lajos, Németh Szilárd és Deutsch Tamás számít értelmiségnek -, a vallást visszahozta az államba, elterítette az országon a tudatlanság, félretájékoztatás és rettegés sötét leplét. És Orbánnak még mindig víziói vannak. Meg is fogja őket valósítani. Ha rajta múlik.
Klubtag
Ursula von der Leyen..."... szeretné megérteni, hogy történelmileg honnan jövünk, és miért térünk el egynémely szempontból az európai fősodortól". Persze számos tárgyilagos, hiteles forrás állna rendelkezésére (no nem holmi Schmidt Mária féle interpretálás), de persze ezek tanulmányozására nincs is ideje, mert akkor mi lesz "Európa megmentésével", ami igencsak sürgető feladat (mondjuk inkább vízió) Orbán szerint.
Summa summarum: Varga Judit négy nyelven is nagyon jól tudja csűrni-csavarni, mint ahogyan ez az ő szakmájában elvárás és ő aztán ezt túl is teljesíti.
Mindezek mellett ill. ellenére Ursula von der Leyen nagyon jól teszi, ha fokozott elővigyázatossággal, kritikával és kontrollal kezeli - Európa önjelölt megmentőinek szerepében tetszelgő - orbáni vízió kiötlőjét és szószólóit.
volvós
...mondta ezt Juliska a viki orális szobájából kifelé jövet, papírtörlővel a kezében...
fahrenheit451
Én még nem ütöttem meg nöt, de Varga Juditot, meg tudnám ütni. Csúnyán.

A beteg faszarcú kurva anyád!
Klubtag
@Eladott Ország: ...ilyen hatékonyan még a megvetett kommunisták sem működtek.
fahrenheit451
Varga Judit csúnya. Mocskos zsidó. Mocskos fideszes.Varga Judit fehérneműben - leszarom.
Ha te lennél az urolsó nő, Varga judit, akkor sem kellenél.
Nem kellesz sem kontra, sem pro.
A kurva anyád !!!
Béla333
Ez a csajszi is szerelmes Orbánba, különben nem mondana ilyeneket.
De legalább ő is tud dekázni, így miniszter lehet Orbánnál...
fahrenheit451
Varga Judit átesett egy vak komondoron.
Simán pofánbasznám ezt a hülye kurvát.
fahrenheit451
Én egy geci zsidó vagyok, de...
Megfogsz lepődni a bloggomon.
Bezony, én itt reklámozom magam, mert csak.
fahrenheit451
Hülye propeller, megágyazott nekem... neked.
fahrenheit451
Eredtileg én akarm megölni mindenkit, de isten leszolt: "Hagyd. Enyém a bosszúálllás .Majd én ölök meg mindenkit. Jó.
Akkor legyen így."
Yoda69
Orbannak nem vizioja van, hanem fobiaja. Meg szerencse hogy senki sem veszi komolyan ezt a kretén, csak röhögnek a törpe diktatoron.
Sajnos csak mi szívunk...
fahrenheit451
isten öl meg mndenkit - ez törvényszerű.
Hüle kurva mirabilis, ragyogsz még mghitten?
Az a sok feljelentés...
Szeintem lesz ebből pénzem.
human
9 év alatt elvárnánk, hogy ne víziói legyenek Orbánnak, hanem kézzel fogható eredményei.
verőce21
Fényezzük a francia "gloire'-t? Enfin seul!
Végülis, jegyezzük fel, hogy nem vertek meg, nem szúrtak le egy idegent sem ezen a nyáron Bretagne-ban.
Eladott Ország
Őfelsége csatárt igazolt:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/07/orbanvarga.jpg
Nézzék meg jól ezt a két profilból ábrázolt emberi orcát! Benne van az egész ország és annak az országnak a tragédiája. Szinte ordítva mesélnek ezek a fejek, bár ha sokáig nézi őket az ember, erőteljesen elfárad. Az a perverz szatíros miniszterelnöki tekintet, amitől nekem egy köcsögnyi hideg borsóleves száguld végig a hátamon, Varga Judit számára a karrierje csúcsa.Varga Lakhatásitámogatás Judit elsősorban nem azért szolgált volna rá az ő kiemelt figyelmére a mindent beterítő fideszes tesztoszteronbűzben, mert kurva jól dekázik amellett, hogy a női princípiumát is irigylésre méltóan beteljesítette. Ő tényleg elhiszi, hogy egy olyan csapatban, aminek Orbán is része, valóban szükség van csatárokra, ettől van annyira elalélva, hogy nem győzi köszönni a bizalmat. Márpedig ahol Orbán az egyszemélyes csapat, ő legfeljebb hátvédnek vagy labdaszedőnek kell. Ahogy az összes többi is. Az utólag mindent ki- és megmagyarázó, katasztrófaelhárító, végsőkig lojális, önkritikátlan segédmunkásnak. Készült az elmúlt tíz évben pár olyan fotó, ami ezer szónál jobban megragadja ennek a focialista, félfeudális auto- és kleptokárciának a tragédiáját, de ez minden szempontból díjnyertes. Tegyük is előkelő helyre abba a szimbolikus albumba, amibe majd elkerülhetetlenül bele kell nézni, ha egyszer olyan kormánya lesz ennek az országnak, amelybe nem csatárokat, droidokat, kesztyűbábokat igazolnak, hanem tisztességet, becsületet, feddhetetlenséget, hozzáértést, gerincet és szakmaiságot.
Sámannus
Ezek nem víziók, hanem rémálmok. A többit meg inkább hagyjuk, jóra ne számítsunk amihez hozzányúlnak, abból csak rombolás van.
kokopelli
@RonaGyuri: a buta liba nem tudta,hogy a CDU-s von der Leien ellen mekkora szennykampány volt a meg-
választásakor a magyar jobboldalon? A hölgy megválasztása után hangot váltott a luvnya!?
SystemError
Hitler és Sztálin is nagy viziókkal rendelkezett. Bár ilyen kádereik, mint Juci lehet nem volt...:)
staro2
szinonimaszotar.hu › keres › vízió
"vízió" szinonimái: álom, illúzió, vágyálom, délibáb, ábránd, álomkép, képzelődés, képzelgés, káprázat, érzéki csalódás, hallucináció, tünemény, látomás, ...
RonaGyuri
@verőce21: ellenben
propeller.hu/itthon/3482498-oran-keselte-meg-tanarjat-egy-diak-egy-gyori
kokopelli
...lehet,hogy tele'vízióra gondolt a fizetett luvnya? Az lehet neki több is!
RonaGyuri
a témához tartozik, a cikket a cenzor ...

Orbán az álmodozó

mikor egy jelentés pontosítás pontatlan

Pontosabban a kitétel elővezetője pontatlanul értelmezi a fogalmat. „BEKIÁLTÁS: Orbán, a kártékony álmodozó
Kabai Domokos Lajos” bejegyzésről van szó.
A derék szerző nehezményezi, hogy „egymás mellé került Greta Thunberg 16 éves svéd környezetvédő aktivista és Orbán Viktor miniszterelnök az Európa idei legbefolyásosabb személyiségeiként az álmodozók (dreamers) kategóriában”. Pontosabban a dolog visszhangján rágódik. Nem ide tartozik, de azon nem rágódik, hogy „Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában megjelent interjúban azt mondta, hogy: Két politikusnak van víziója Európa számára – az egyik Orbán Viktor”??? =))
Kifejti, hogy: „A magyar „álmodozó” kifejezéshez bennünk társuló gondolatok és érzelmek nem egészen azonosak az angol felfogással. Míg a Magyar értelmező kéziszótár az ábrándos képzelődésbe merülést társítja hozzá, de nem szól ennek következményéről, a Cambridge Dictionary rámutat a dolog hiábavalóságára is. Álmodozónak, ábrándozónak nevezi az olyan személyt, aki sok időt tölt el olyan örömteli eseményekről való gondolkodással és tervezgetéssel, amelyből vélhetően nem lesz semmi.”! =))
Nos a cambrige szerint „a person who spends a lot of time thinking about or planning enjoyable events that are not likely to happen”, amihez hozzáfűzi, hogy „Synonym idealist”. A szövegből kivettem a hypelinkeket, csak kettőt hagytam meg:
enjoyable = An enjoyable event or experience gives you pleasure:
illetve
idealist = someone who believes that very good things can be achieved, often when this does not seem likely to others !!! =))
fahrenheit451
80 evvel ezelott ket politikusnak volt vizioja Europa szamara, az egyik Hitler

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.