A NATO először mondta ki, hogy a délről érkező tömeges migráció biztonsági kihívást jelent, és a szövetségnek foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel – mondta miniszterelnök a szerdai londoni NATO-csúcs után a közmédiának.

Orbán: a NATO végre kimondta, hogy a tömeges migráció biztonsági kihívást jelent

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a londoni NATO-csúcson 2019. december 4-én. Mellette Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Boris Johnson brit miniszterelnök . MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Orbán Viktor elmondta: Magyarország számára mindig is fontos volt, a hogy nyugati katonai szövetséghez tartozzon, ezért 1999-ben csatlakozott. Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a csatlakozási dokumentumot ő írhatta alá.

Kiemelte: a NATO-tagság fontos identitási elem politikai közösségének is, hiszen a keresztény nemzeti erők voltak, amelyek bevitték az országot a NATO-ba első kormányuk idején.

Az azóta eltelt időben új kihívások is megjelentek a világban. Az egyik a tömeges migráció, és az annak nyomán fellépő biztonsági kockázatok, mint a terrorizmus – tette hozzá a miniszterelnök. Kifejtette: a NATO korábban elfogadta, hogy van egy ilyen fenyegetés, de nem sorolta a legfontosabb kihívások közé.

Ez most megváltozott

- emelte ki.

Orbán Viktor nagy fejlődésnek, komoly előrelépésnek nevezte, hogy a szövetség elismerte, a délről érkező tömeges migrációval a NATO-nak is foglalkoznia kell.

Ebben sokévnyi komoly munkája van Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és a magyar külügynek is

- közölte.

Azt mondta: közép-európai sikernek is tekinthető, hiszen "mi szorgalmaztuk", hogy a NATO fordítsa figyelmét a migráció és azzal összefüggő terrorizmus felé. Ennek nyomán a szövetség több eszközt, több pénzt fog mozgósítani a migráció és az annak nyomán fellépő terrorizmussal szemben – mondta a magyar kormányfő.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Bővűl őfélesége fényképalbuma, helyettesítve a pártkatonát, mivel a hadsereg, akármilyen lerongyolódott az államfő a hadsereg főparancsnoka!
.
---- Benkő Tibor: A hon védelmére mindenkinek késznek kell lennie
.
www.magyarhirlap.hu/belfold/20191029-benko-tibor-a-hon-vedelmere-mindenkinek-kesznek-kell-lennie
.
Részletek:
.
""" A miniszter kitért arra is, nagyon fontos, hogy ne a politika mondja meg a haderőfejlesztés irányait.
.
Itt megjegyezte, nem kerülne a haderőfejlesztés olyan sokba, ha a haderő eszközeit korábban nem herdálták volna el.
.
Most a nulláról kell építkezni, és ez sokba kerül - fogalmazott a miniszter, kiemelve: „ahol nincs béke és biztonság, ott nincs élet és boldogság”."""""
.
???
F_Viktor
Véeletlenül nem a 2050-re, a klímaváltozás miatt várható, menekülthullámról "beszélt a NATO"?
Amikor Magyarországról is migráncsok 100 ezrei indulnak majd el északra...
nevemnick
Nevetséges, hogy orbán ordibál, miközben ő hozza be számtalanul az országra az idegeneket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.