Jövőre elkezdődik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágának újjáépítése 2,1 milliárd forintból, a munkával a tervek szerint év végéig végeznek – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerdán, Balatonfenyvesen a kisvasút somogyszentpáli ágán befejezett pályafelújításról tartott sajtótájékoztatón.

2,1 milliárd forintból újítanak fel egy kisvasutat jövőre
Fotó: Youtube

A balatonfenyvesi gazdasági vasúton a hétvégén indult újra a forgalom a tavaly óta több szakaszban zajló felújítási munkák befejeztével.

Az átadón Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, a kisvasút pályájának rekonstrukciójára

a kormány a 2016-os keskeny-nyomközű vasutak fejlesztését előirányzó döntésével 433 millió forintot biztosított, amelyet a vasúttársaság további 41 millió forinttal saját forrásból egészített ki.

A felújítás folytatásáról elmondta, a MÁV a forrást megkapta, így jövőre megkezdődik a fenyvesi kisvasút Imremajortól Csisztafürdőig tartó, 18 éve üzemszünet alatt álló, így mára növénnyel borított 8,3 kilométeres szakaszának a teljes újjáépítése.

A MÁV elnök-vezérigazgatója szólt arról is, hogy az idei nyári főszezon két hónapjában

több mint 54 százalékkal nőtt a fenyvesi kisvasút utasforgalma tavalyhoz képest, júliusban és augusztusban mintegy 50 ezren utaztak a járatokon.

A kisvasúton december elejétől naponta 10 járattal utazhatnak a kirándulók és a térségben élők, a nyári főszezonban pedig naponta 14 vonat indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a szerelvények.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: A jó qrva anyád, és te vagy fasiszta fideszes barom. A választási törvényt meg a tróger fidesz prostituált banda alkotta meg a buzi Szájer Jocika vezetésével, mely nemzetközi jogászok ( nyugat-európai, amerikai) szerint is törvénysértő, te faszfej! Ki hozta vissza a fasiszta kultuszt Horthyval, hogy anyádba szorult volna a fejed, te barom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ki kapta a fővállalkozói megbízást? Hány alvállakozóval végezteti majd az érdemi munkát? És főként, MENNYIÉRT?
Mert ez a lényeg...
verőce21
Én örülök minden ilyen kisvasút felújításnak! Igazi nosztalgia, utazásokat tenni ilyeneken, gyerekekkel. Gazdasági haszna igaz semmi, csak pénzszórás. De ebből úgy tűnik, igazi jóléti társadalomban élünk, ahol már csak az emlékek megőrzése a legfőbb érték.:)
Ludmilla
@Shikari: ha érdemi válaszod nincs... de ki nem szarja le,hogy mi tetszik,ráadásul ennyiért..
Mary
Mi a fene kerül 2,1 milliárdba? Ebből.az összegből rendbe lehetne hozni rengeteg vonat szakaszt
Gondolom a fele összeg valakinek a zsebèbe landol
KisGenyo2
@Mary: Az egész valaki(k)nek a zsebében landol. A kérdés az, hogy vajon más zsebekkel kevesebből is meg lehetne-e oldani? Amennyiben igen (mondjuk ezt bizonyítani sajnos elég nehéz), na onnantól hűtlen kezelés.
Amúgy, ha 2,1 milliárdot terveznek, akkor legalább 3,5 mire elkészül majd. ;-)
Eladott Ország
Ami pedig a kínaiakat illeti, a kisvasút az kisvasút, Felcsút vagy Belgrád, egyre megy. Egyébként először osztrák együttműködésre gondoltunk a vasútépítés ügyében, de Ausztria csak Budapest-Graz vasútvonalat finanszírozott volna, tehát kénytelenek voltunk más befektetőt keresni. Mivel a letelepedési kötvény konstrukciója az oroszok után a kínaiak körében a legnépszerűbb, rájuk esett a választásunk. A Gundelben pedig már tanulmányozzák a Nyolc Kincs Mártás és a pekingi kacsa receptjét. Tehát, ismétlem, minden ellenkező híresztelés aljas, liberális hazugság: Magyarország jobban teljesít, punktum. Előre!” Egyébként Orbán kisvasútja az űrig meghosszabbítva.
uploads.disquscdn.com/images/e0bacb391517849114c4e77463e59aeb3b1102d1788eebed36b57294cad133d3.jpg?w=600&h=266
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Tyler/szeptember/FB_IMG_1505799309157.jpg
Eladott Ország
@Shikari: ma, 07:03; Te fideszes faszszopó barom, milyen többségről hadoválsz, hogy anyádba szorultál volna, te nagybüdös tahó!
Nézzük meg közelebbről a 2018-as országgyűlési választások végeredményét:

Fidesz 48,90 %
Jobbik 19,34 %
MSZP 12,25 %
LMP 6,88 %
DK 5,54 %

Szóval a fidesz nyert, de nem kapta meg a szavazatok többségét, ahhoz hiányzott még többezer voks. De ez hogy lehet? A fideszre a választók 48,90 %-a szavazott, mégis a fidesz kétharmados - 67,34 %-os - szavazati joggal rendelkeznek a parlamentben. Ez szabályos? Igen, ez így csalás, amit törvénybe foglaltak, de az alkotmánybíróságnak a hatályköre lehetővé tenné, hogy ezen korrigáljanak. A legtöbb választó, újságíró, tévés személyiség tökhülye, nem értik igazából, hogy miről van szó és nem látják át, hogy mekkora alkotmányellenes csalás alapján számolják ki az országgyűlés összetételét a választói társadalom kinyilvánított akaratát eltorzítva. Az ellenzék egy része korrupt, más része pedig elvan a zavarosban, miért is tenne akármit, amivel magára haragítaná a hatalmon lévőket? Egyébként nyugodtan meg lehet kérdezni több alkotmányjogászt. Mivel független, objektív véleményekre voltam kíváncsi, ezért én hat német jogásznak tettem fel a kérdést a magyar választások eredményeit és az adott országgyűlés összetételét tükrözve. Mind a hatan arra az eredményre jutottak, hogy egy ilyen választási rendszer alkotmányellenes, vagy ahogy náluk mondják, a "Grundgesetz"-be ütközne.
Eladott Ország
@Shikari: A jó qrva anyád, és te vagy fasiszta fideszes barom. A választási törvényt meg a tróger fidesz prostituált banda alkotta meg a buzi Szájer Jocika vezetésével, mely nemzetközi jogászok ( nyugat-európai, amerikai) szerint is törvénysértő, te faszfej! Ki hozta vissza a fasiszta kultuszt Horthyval, hogy anyádba szorult volna a fejed, te barom!
Clavigo
@Shikari: Neked is jó reggelt,,anyagyász.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 06:15; A "libderálfasiszta" szót tán nem az Orbánjugendi Közszolgálati Janicsárképző egyetemen tanítják?!
Fejétől bűzlik a lábszag, ez már biztos. Mindig el tudok csodálkozni azon, hogy egy Európa közepén lévő, elméletileg civilizált és régebben majdnem demokratikus országban hogy a jó fenében kerülhetett hatalomra egy maroknyi útszéli tahó. Nekünk valahogy sikerült az, amit más országokban a polgárok igyekeznek elkerülni: megválasztottuk a fejünk fölé a legprimitívebb surmókat, akiket máshol a kocsmában sem tűrnének el.Ha itt egyszer végre valódi rendszerváltás lesz, akkor első körben azt kell majd ellenőrizni, hogy a kiszemelt politikusok tudnak-e enni késsel-villával, képesek-e normálisan viselni egy ruhát, kitörlik-e a seggüket és aztán megmossák-e a kezüket és nem fújják-e bele a taknyos orrukat az asztalnál a damasztszalvétába. Minden más csak ezután jöhet. De még itt is észen kell lenni, mert Lázár János például simán venné ezt az akadályt, bár ahogy belegondolok, nem sokan mennének át a jelenlegiek közül az első teszten. Soha többé nem szabad ilyen bunkókat a hatalom közelébe engedni, ha valaha is normális országot akarunk felépíteni azokból a romokból, amit ezek a kártékony férgek maguk után hagynak. Egyébként meg a te "nemzettestvéred" cigány, abból is csak a legalja.
img.index.hu/imgfrm/5/8/6/0/MED_0014145860.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.