Családi segítséggel felépített nyaraló összesen 97 millió forintba került.

Azért nem tulajdonosa az ingatlannak, mert azt a felesége a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Kétszáz négyzetméteres, úszómedencés nyaralója van Révfülöpön Kocsis Máté feleségének – tudta meg a 24.hu. A tulajdoni lapon szereplő adatokra hivatkozva azt írja az oldal, hogy Kocsisné Márkus Szilvia 2014-ben vásárolta meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött, 1100 négyzetméteres területet, ahol 2017-ben építették fel a házat.

A lap megjegyzi, hogy

az ingatlan – értelemszerűen – nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában. És bár a képviselő házastársának is nyilatkoznia kell a vagyonáról, az Országgyűlésnek leadott dokumentum nem nyilvános.

A lap megkereste a Fidesz frakcióvezetőjeként dolgozó Kocsist, aki a írásban és szóban az közölte az ingatlanszerzésről, hogy a nyaraló szerepel a felesége vagyonnyilatkozatában, a megvásárlásához pedig nem vettek fel hitelt. Kocsisné Márkus Szilvia egy, a II. kerületben örökölt lakás értékesítése után vette meg a révfülöpi telket 13,5 millió forintért. Azt is elárulta Kocsis, hogy

a 200 négyzetméteres nyaraló építését a felesége szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi házért kapott pénzből fedezték. Az építkezés költsége 77,5 millió forint volt, ami mellett további körülbelül 6 millióf forint egyéb költségük volt. A balatoni ingatlan így összesen 97 millió forintba került.

A politikus azt mondta a lapnak, hogy azért nem tulajdonosa a révfülopi ingatlannak, mert azt a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta a felesége.

Közel százmilliós nyaralója van Kocsis Máté feleségének

A 24.hu megjegyezte: Kocsisné Márkus Szilvia két állami vállalattól is fizetést vesz fel tavaly ősz óta: a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagja, amely a majdani Dél-budai Centrumkórház megvalósítását végzi, emellett a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagja.

Nemrég írtunk arról, hogy Kocsis Máténak – a kerület korábbi polgármesterének – százmilliós háza van Józsefvárosban, amelyhez különös körülmények között jutott hozzá. Ráadásul az UNESCO világörökségi tanácsadó szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága is aggódva szemlélte az átépítését.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(24.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudnám, minek ezeknek nyaraló, hiszen nem nyaralnak soha! Mikor megbuknak, mind előáll az öt éve ki nem vett szabadságával! Másik: milyen jól tudnak nősülni is, az asszonyka mindenhez ért, azonnal felügyelőbizottsági tag lesz bárhol és bármikor egyszerre két helyen is ...az anyósok üzleti tehetségéről már nem is beszélve. Ebből is látszik, hogy ez a polihisztorok országa és Nobel díjasok országa. Azért a szülőket sajnálom: eladtak egy 300 m2-es házat, a pénzt a leánykának rögtön odaadták, épített belőle - egyedül! - egy bazi nagy nyaralót. De vajon hol laknak a szülők? Ezek még ahhoz is tehetségtelenek, hogy hantázzanak. Igaz, nagy szükségük nincs is rá, a legkezdetlegesebb kamut is azonnal magáévá teszi a talpassereg és úgy ismételgeti - némi "deazokisloptak" - bővítéssel. De értsétek már meg, hogy nyáron a Karácsony a Balatonon fagylaltozott a családjával! Meg van egy saját biciklije is! MIBŰ? Összeállt a sztori Máté szülők feleség ugyanúgy mint Rogánnál vagy Kósánál vagy bárkinél a fideszben. Egyedül a Lázár ismerte el idáig hogy mialatt miniszter volt milliárdos is lett. Köpedelem senkik a grazi elmebetegtől az utolsó talpas narancsparasztig mindegyik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Közel százmilliós nyaralója van, távolabb meg félmilliárdos...
kereső
Érdekes, hogy mennyi jó módú szülője van a fidess ifjú titánjainak. Mind mind- milliomos család- bizonyára keményen megdolgoztak érte az átkosban, és a rendszerváltás első éveiben.
evacica
Igen a fideszes vezető bandának hirtelen milliomos felmenői lettek!Én azét megnéznem az adó bevallásukat ezeknek a kedves szülőknek!! Pofátlanul hazudik mind! Ennek a Kocsis Máté gyereknek meg egyébként is fene tenyérbe mászó képe van!!!
Qqberci
Rendesek ezek a szülők: Kocsisékat is támogatják, Szíjrágót is támogatják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.