A Párbeszéd azt javasolja, hogy a legalacsonyabb nyugdíjakat néhány év alatt emeljék a létminimum szintjére, vagyis 90 ezer forintra.

Legalább 90 ezer forintra emelné a nyugdíjakat a Párbeszéd
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy egy nemrégiben publikált felmérés szerint

a nyugdíjasok közel fele nem rendelkezik akkora tartalékkal sem, hogy kibírja, ha néhány napot késik a járandóságának a folyósítása.

A politikus hangsúlyozta, hogy olyan differenciált nyugdíjemelésre van szükség, ami a legalacsonyabb nyugdíjakat részesíti előnyben. Hozzátette, hogy a Párbeszéd ezzel párhuzamosan a legmagasabb nyugdíjakat az átlagkereset háromszorosában maximálná.

Egyúttal javasolják, hogy

a nyugdíjszámítás során az állam térjen vissza a svájci indexálásra, vagyis ne csak az inflációt, de a keresetek növekedését is vegyék figyelembe.

Kérdezték arról, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének az önkormányzat duplájára emelte a fizetését. Burány Sándor azt kérte, hogy a kérdező a konkrét fizetésemelés ügyében forduljon Gajda Péter polgármesterhez. Hozzátette, azt tudja, hogy a környékbeli polgármesteri hivatalokkal összehasonlítva a kispesti városházán elég keveset keresnek, ezért egy általános béremelés indokolt lenne.

Arról is kikérték a véleményét, hogy az – egy kiszivárgott hangfelvételen – "Mr. 40 százaléknak" nevezett Kránitz Krisztiánnak van-e még helye az önkormányzatnál. Burány Sándor azt felelte, nem akarja kommentálni ezeket a vádakat, amiket az érintett visszautasított.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Reszkessetek nyugdíjasok! Pártunk és kormányunk tudatosítja velünk, hogy nem a zsemle kicsi, hanem a pofánk nagy. Amíg ez a rohadt tolvajbanda van hatalmon és nem a börtönben rohad, addig itt a büdös életben változás nem lesz! Előbb ezt a trógerbandát kell elzavarni!
Eladott Ország
Reszkessetek nyugdíjasok! Pártunk és kormányunk tudatosítja velünk, hogy nem a zsemle kicsi, hanem a pofánk nagy. Amíg ez a rohadt tolvajbanda van hatalmon és nem a börtönben rohad, addig itt a büdös életben változás nem lesz! Előbb ezt a trógerbandát kell elzavarni!
Sámannus
Természetesen igérhetne még a fidesz által leamortizált mai nyugdíj helyett is 13,14,15, 16 havi nyuigdíjat is amit a fidesz ellopott, mert az éves 30-os vásárlóerőromlás ezzel egyenértékű, ugyanis az ellenzéki pártokat az elvont tizenharmadik havi nyugdíjjal alázza, az ő éves 30-os csökkentésével. Ez durván már a tizenhatodik havi járandóságot jelenti.
cikicakk55
Úgy őszintén! Ki az a marha,aki Áder Jánosnak ajándékot küld és miért? Könnyedén megvehet magának bár mit,főleg most,hogy duplája lett a fizetése.Olvastam Eladott Ország által felrakott cikket a " Manadai Magyarok Hírlapban. Itthon ilyen nem jelenik meg,de tökéletesen el tudom képzelni,hogy ez a véleményük a Magyar emberek 3/4 részéről. Most az ajándék küldő vagy valami elszeretne érni Ádernál,amire semmi esélye sincs,hisz a nem létező köztársaság elnöke,csak egy bólogató gép.Bár mit is kérnek tőle,azt Orbánnak kell jóvá hagyni és Jánosunk csak utána bólinthat,vagy írhat alá. A másik lehetőség,hogy azt küldték neki ajándékba,amit én is küldenék,de sajnálom rá a csomag feladási díjat,ami a csomag értékétől független számomra sok forint. Szóval valami Fidesz nyalonc kaphatott valamit amire nem számított és ettől most hírtelen roppant hálásnak érzi magát,pedig bólogató Jánosnak fogalma sincs,hogy a Fidesz mikor mit csinál. Kidobott pénz az ablakon,mert nem csak Ádert fizetik a Magyar adófizetők,hanem azt a cirka 2000 embert is(akik szintén nem minimál bérért csinálnak semmit) akik kiszolgálják Ádert és tulajdonképpen mindent megcsinálnak helyette. Pld. Bevásárolnak karácsonyra helyette.
cikicakk55
@Eladott Ország: Na erre nem gondoltam volna.Azt sejtettem,hogy Áder mindent közpénzen kap( autó sofőrrel, I osztályú jegy repülőre,vonatra,hajóra,) na de hogy a felesége és a gyerekei is közpénzből nyaralgatnak,I osztályon utazgatva, és még a szuveníreket is közpénzből vásárolják,ezt nem gondoltam volna. Mennyit kaphatnak azok a Fideszesek akik csinálnak is valamit( legalább is papíron) mennyi milliárd mehet el havonta csak a Fideszesekre és családjaikra? A nyugdíjasoknál nagy kegyesen emeltek pár száz forintot,ami az áremelkedések mitt észre sem vehető. Ettől független nem győzi Orbán döngetni a mellét,hogy mióta Ők vannak kormányon azóta a nyugdíjasok kapnak is,nem csak elvesznek tőlük. Részemről teljesen észre vehetetlen a rezsi csökkentés is. Nem,hogy csökkent volna a rezsink,hanem emelkedett.Főleg a gázszámlán és a vízszámlán látszik ez.Mivel mi átalány díjat fizetünk és tavaly karácsony előtt kaptuk meg a leolvasási összeg utáni számlát,nagyon rosszkor jött az a 38.000 ft amivel kikellet fizetni a gáz többlet fogyasztásunkat,pedig tudom,hogy nem fogyasztottunk többet,csak a gáz fűtőértéke lett sokkal szarabb. 9.800-ról felemeltettük a gáz havi díját 13.500 ft-ra.Leolvasásnál láttam,hogy kevesebbet fogyasztottunk mint tavaly,még is kaptunk egy 3.800 ft-os záró számlát. Hol a rezsi csökkentés.Még ezután jön a para,mert a víz leolvasási számlát még nem kaptuk meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.