Elég, ha még képzésre jár. A javaslatról már jövő hét kedden szavaznak.

Ahogy azt szerdán megírtuk, a mindössze 22 éves Rácz Zsófia joghallgatót nevezték ki család és ifjúságügyi helyettes államtitkárnak. Kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

Pénteki keltezéssel pedig megjelent az országgyűlés honlapján a törvényalkotási bizottság javaslata, hogy hogyan lehessen diploma nélkül helyettes államtitkár egy egyetemista

- szúrta ki a HVG.

A javaslat így szól: "a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztériumban helyettes államtitkárként kinevezhető az a büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy is, aki az (1) bekezdésben meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, feltéve, hogy a helyettes államtitkár feladatkörébe tartozik az ifiúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása.”

Határidőt nem szabnak, hogy mennyi időn belül kell elvégezni az egyetemet – teszi hozzá a HVG. Rácz jelenleg joghallgató, így megfelel a kitételnek, amit a módosításban támasztottak felé.

A javaslatról kedden szavaznak a kormányzati igazgatásról szóló törvénymódosítás részeként.

Rácz Zsófia Illés Boglárkát váltja az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári poszton. Ezt szerdán jelentette be a Facebookon Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Rácz Zsófia édesapja egyébként egy közismert zenész, Rácz Erik – művésznevén: Mr. Rick. A '90-es évek ikonja olyan slágerekkel ajándékozta meg a népet, mint például a Zárjon be a gyár, Úgy várlak, vagy a Life is live dallamára íródott Szállj, csak szállj! Lánya helyettes államtitkári kinevezéséről a 90-es évek popsztárja a Blikknek csütörtökön úgy nyilatkozott: 

Egyszerre éreztem mámoros büszkeséget és féltő szorongást, amikor Zsófi felhívott minket Washingtonból, hogy közölje a fantasztikus hírt, de benne is hasonló érzelmek kavarogtak

Hozzátette:

Nem akarok károgni, de őszintén sajnálom, hogy hazánkban a nemtelen becsmérlést nem lehet száműzni a politikai kultúrából. Ettől egyetlen szülő sem tudja megóvni a politikai pályára lépő gyermekét. Szerencsére Zsófi annyira nem görcsöl emiatt, mint én.

A büszke édesapa, és azt is elárulta,

a kinevezés a lányát is meglepte.

Forrás: HVG

Címlapkép: Facebook/Novák Katalin

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Épp most láttam egy beírást hogy két diplomás tanár panaszkodott, hogy pl egy parkettás is négyszer annyit keres mint ő... ez a csókos a takony szexrabszolga kurva diploma nélkül meg államtitkár lesz félmillióért ez a mai szarbangecisztán... de én emlékszem még Németh Lászlónéra, aki fizeSS maffia miniszter volt diploma nélkül, vagy éppen a NAV elnök 20 IQ-s kurva, aki nyelvet sem tudott (és az ő diplomáját is megnéztem volna)... a hazug hazaáruló náci rablógyilkos országromboló nemzetpusztító fizeSS maffiában teljesen mindegy ahogy mihez értesz, milyen papírod van, egy a lényeg, hogy feltétel nélkül csontig benyalj, kutyaként végrehajts minden parancsot... semmi más nem érdekes... csak ahogy ezt egy "jó" náci diktatúrában kell...
Lepényleső
Ilyen talán a ma még fiában sem létezik,hogy a keresztanya jobb kezeit vagy így,vagy úgy de kinevezik?
Bár ezek között ez a gyakorlat,személyre szabott törvényeket alkotnak,-egyébként csak rabolnak?
evacica
És még mondja valaki, hogy a Fidesz Magyarország nem a korlátlan lehetőségek hazája! Ebben a kormányba annyi senkiházi van már, hogy egyel több vagy kevesebb tök mindegy! Ahogy elnézem ezt a két némbert, sajnálom a hazámat, ezek vezetik ezt a nyomorult országot! Tényleg kész röhej!!!
kokopelli
Caligula is (i.u. 40 körül) egy szenátori helyet akart adni lovának,hogy sikerült-e arról megy a vita,de zsoldot is
kapott volna négylábú!A történelem megismétli magát!?
@evacica: nem a korlátlan lehetőségek országa,hanem a "korlátolt lehetetlenségek"-é! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.