Az állam nem támogathatja tovább a színházak működését úgy, hogy azok nem engednek betekintést ügyeikbe, évekig eltussolhatnak bűncselekményeket – közölte a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Facebook-oldalán.

Kocsis Máté azt írta:

a Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket

Közölte, nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést, ezért a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot.

A frakcióvezető bejegyzésével együtt megosztotta a Magyar Nemzet pénteki cikkét, miszerint a fővárosi Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát.

A napilap értesülése szerint a kormány nem fogja csökkenteni a színházak fenntartására szánt összeget, de minden egyes intézményt át fognak világítani, mert a Gothár-ügy a felszínre hozta, hogy aligha egyedi esetről van szó. A kormány a tulajdoni viszonyokat nem fogja megváltoztatni, és ha egy adott önkormányzat az állam szerepvállalása és partnersége nélkül akar színházat fenntartani, továbbra is megteheti, ha állja a költségeket – írta a lap.

Ha azonban az önkormányzatok igényt tartanak a vegyes finanszírozásra, azaz az állami forrásokra, akkor a fenntartói jogokban is osztozniuk kell, és ez esetben tudomásul kell venniük, hogy a Gothár-ügyhöz hasonló eseteknek következményei lesznek – írta a Magyar Nemzet.

A Katona József Színház november közepén felbontotta a szerződést Gothár Péter rendezővel, akit ki is tiltott az intézményből, mert többször is "erkölcsi határokat átlépő módon" viselkedett több dolgozóval szemben.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Viszont az állam működtethet bűncselekményeket elkövető kormányzatot...kéretik mellőzni azt az érvet, hogy bűncselekmény az, amit a bíróság annak ítél...ahhoz először az ügyészségnek kellene a helyzet magaslatán állnia...úgy, hogy kéretik az adó formájában lerótt" támogatásomat" részemre visszajuttatni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Érdekes hely kis hazánk! Nálunk csak és kizárólag színházi berkekben fordul elő zaklatás, és minden esetben befutott férfiak az elkövetők, mi közben a zaklatottaknak évek, évtizedek kellenek, hogy rájöjjenek, őket zaklatták.
Egy üzemben, hivatalban ilyesmi soha nem fordult/nem fordul elő!
Igaz annak nincs hírértéke. Azért nem állna lángpallossal a kezében Kocsis Máté a kamerák elé, nem lehetne pár nap alatt törvénybe iktatni a szinházi cenzúrát, államosítást! Olyan álságos, átlátszó az egész!
cikicakk55
@Nessy: december 8 14:07

nem tünsz gonosznak,csak ugyan olyan tehetetlen dühvel reagálsz te is és én is és még sok millióan,ahogy egy ilyen mocskos diktatórikus vezetés aljas húzásain a normális ember reagál. Egyszerűen ebben az országban a Fidesznek már mindent lehet.Az októberi választásoknál meglátták,hogy még sem annyira stabil a Fidesz tábor mint hitték,ezért gyorsan elő vettek pár ügyet,államosítottak még pár céget, és természetesen ész nélkül nyomják a migránsokat,Brüsszelt,Sorost. Nem veszik észre,hogy 2015 óta egyre kevesebben hiszünk a migránsok elárasztásában. Ők árasztották el az országot,érdekes módon pont a Polgármester és képviselők választása előtti hónapokban 250.000 Ukrán " vendégmunkással. Az is érdekes,hogy tavaly a választásoknál 2,8 millió ember szavazott a Fideszre,most októberben pedig csak 1,3 millióan szavaztak Fideszes Polgármesterre és Képviselőkre összesen.Fogy a Fidesz szerencsére. Ébred a nép.Haragszom mikor lebirkázzák a Magyar embereket,Magyar emberek. Tennénk mi ellene,ha lenne rá módunk.Lenne egy összefogó ellenzék,akik a legkisebb faluból is elő tudná szedni azokat,akik haragszanak a Fideszre. Tavaly a választások után több mint 100.000 ember tüntetett Budapesten.Amennyiben több ellenzéki párt fog össze,sokkal több ember utazhatott volna fel Pestre segíteni a Pesti embereket. Rengeteg a szegény nyugdíjas Ők mit tudnak tenni,mikor néha a gyógyszer kiváltása is gondot okoz? Miből utazna Pestre,hol töltené az éjszakát? Eddig minden harcnak,forradalomnak volt összefogó vezetősége. Itt is mennének az emberek,ha az ellenzék nem marakodna,hanem össze fogna.
cikicakk55
Nagyon bele jött a Fidesz az átvilágításba. Most már igazán következhetne a papság.Az összes színházba nem történik annyi nemi támadás mint a papoknál. Pedofilok,buzik,apácákat és civil nőket megrontók. Rengeteg van belőlük kis hazánkban. Arról nem beszélve,hogy nagyon sok cégnél,vállalatnál,munkahelyen van ilyen.Ahol van főnök és van beosztottja ott bizony elég gyakoriak a feltételek a nemi kapcsolat kialakulásra. Főleg mióta munkanélküliség lett az országban,azóta lett ez gyakori. A főnök csak bizonyos feltételekkel ad fizetés emelést,azért nem rúg ki, esetleg azért nevez ki valakit egy jobban fizető állásra,stb. Ezek nem nemi erőszakok,mert ugye a sértett fél is bele egyezik.Nem feltétlen akarja,de ha nem teszi,akkor repül. Szerintem a színházakban sem voltak ezek konkrét erőszakok. Inkább amolyan " szereposztó dívány" jellegű lehetett a dolog.Azért is nem szaladtak a sértett hölgyek egyből a rendőrségre,mert ott elvitték volna őket nőgyógyászati vizsgálatra,ahol egyből kiderül,hogy szó sem volt erőszakról fizikai értelemben. Ennyi erővel több száz főnököt be lehetne perelni,mert rengetegen élnek vissza a hatalmukkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.