A Pénzügyminisztérium ellenzi a költekezést.

Több mint 6 milliárd forintba kerülne a 2021-es budapesti lovas Eb megrendezése, a költségek túlnyomó részét ráadásul a kormánynak kellene állnia közpénzből. Mindez a hvg.hu birtokába került, nem nyilvános jelentésből derült ki.

A Pénzügyminisztérium ellenzi a költekezést, de a Semjén Zsolt vadászati világkiállításához kapcsolódó sporteseményt mindenképp Budapesten akarják tető alá hozni. Pedig ehhez még pályákat, mobillelátókat, akadálypályákat és egy sor létesítményt kell két helyszínen felépíteni, miközben a szilvásváradi lovasstadiont elvileg pont a nagy versenyekre hivatkozva betonozták a Bükk szívébe.

Sokallja Varga Mihály a lovas eb-re  szánt milliárdokat

A jelentést a Kásler Miklós vezette Emmi sportállamtitkársága készítette a kormány számára hivatalos tájékoztatásképpen. Az ebben szereplő költségvetés alapján a lovas Eb pontosan 6 687 125 000 forintba kerülne, és a rendező lovasszövetség szerint ebből alig több mint 1 milliárd forintot lehet a bevételből finanszírozni, számításaik szerint ennyi jönne be a szponzori, reklám, jegybevételből, illetve a nevezési díjakból.

Az egész fennmaradó részt, vagyis 5,6 milliárd forintot a kormánynak kellene hozzátenni két évre elosztva: már 2020-ban 1,8 milliárd, majd a rendezés évében 3,8 milliárd forintot.

A dokumentumot az ilyenkor szokásos módon már minden érintett minisztériumnál, illetve szervezetnél megköröztették, mielőtt a kormány elé kerül, ezek pedig – beleértve a Magyar Turisztikai Ügynökséget is – támogatták is a jelentést. Egyedül a Pénzügyminisztérium feküdt keresztbe, jelezték, hogy már „a 2020. évi forrás biztosítását sem tartják támogathatónak” – olvasható a ’vitás kérdések’ részben..

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(hvg.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fidiotizmus' bukása után a sok felesleges, fenntarthatatlan építmények rothadó elvadult romjai borítják be szerte az országot. Olyanok lesznek a települések, mint Akasztó a stadionjával. (megjegyzem, azt magánberuházásban építette egy hajdani juhász). 6 milliárdért lovas EB ! 3-5 milliós vezetői fizetések! Milliárdos gázszerelő! Meg nettó 170000-230000 átlag magyar fizetések vidéken ennyi se! A nyugati országokénál is drágább élelmiszerárak! 50-70 ezer Ft nyugdíjak amiből ha megveszed a gyógyszert nem marad kajára! Meddig lehet még ezt a lehúzást folytatni?Csak arra kellett a szilvásváradi stadion, hogy borsos számlát fizethessen ki az állam néhány haveri magáncégnek. A "lovasstadion" szóban a lovas valószínűleg a "meglovasít" rövidítése, az volt az egyedüli cél. Mint mindig. A jónép, meg a lovasszerszám' rossz végére került.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Nemhogy a milliárdokat sokallom, de akár egyetlen forintot is. Ez a ""sportesemény"" kizárólag egy jól körülhatárolható, viszont erősen barátinak mondható kör némi anyagiakhoz juttatására szolgál. A Nemzeti Vágta nevű, hasonlóan pénzosztó esemény frissítésének mondható, de ennél még a kasszaajtót is szélesebbre lehet tárni. És, hát ugyebár, de ezt Úszó VB-re már mégse lehet keresztelni, de a költségei azért lehetnek hasonlók.
Ez a cél...
tudode
Az imádkozósáska nem csak lóizében, vadászati világkiállításban is utazik, valami 50 milliárdért
.
www.google.com/search?q=Semj%C3%A9n+vad%C3%A1sz+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s&oq=Semj%C3%A9n+vad%C3%A1sz+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s&aqs=chrome..69i57.22156j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ha már a NEMZET FŐKÖNYVELŐJE is sipákol, akkor tényleg túlzásba viszik az URI MURIT a haveri Bt tagjai!
cikicakk55
Az emberek meg már sokallják a sok stadiont,a sok botlábú focista fizetését, a miniszterek fizetésének a duplájára való felemelését,a kúria tagjainak fizetésének a duplájára emelését, a nem létező Köztársaság elnökének a már alapból is 1,5 milliós fizetésének a duplájára emelését( miközben az összes politikus közül Ő csinál és tesz a legkevesebbet.Bólogat és alá ír) Mindezt mind közpénzből finanszírozzák,de a már megépült felesleges stadionokat és sport létesítményeket rátaksálják az alapból is szűkös keretek közt működő Önkormányzatokra.Vajon meddig tehetik még ezt meg? Én nem a népet hibáztatom,mert nem hinném,hogy a népnek lenne lehetősége szervezkedni,anyagi eszköze az utazgatásokhoz. Vezetőkre lenne szükség az ellenzéki pártokban és az ellenzéki pártoknak az összefogására. Sajnos nap mint nap olvasom,hogy pártokon belül,de pártokon kívül sem férnek meg egymással.Már pedig ameddig nem fog össze minden párt egy emberként a Fidesz ellen,addig a nép sem tud összefogni.Megint csak Hódmezővásárhelyt tudom felhozni mintának.Itt az emberek már nem gyűlölködnek,pedig még mindig van 10.000 Fideszes a városban.Legyőztük őket azzal,hogy összefogtunk. Így kellene országosan is.
justhpeter
Talán először arról kellene beszélni, hogy mi a fenéről van szó a kormány ülésein, ha nem tudja Varga elküldeni Semjént a térerőhiányba - hogy finom legyek - amikor ezekkel a vadászati baromságokkal áll elő.
Lepényleső
Lehet,hogy valaki már az ő bandáját sokallja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.