A Demokratikus Koalíció (DK) az öregségi nyugdíjminimum emelésére, valamint a nyugdíjszámítás svájci indexálásának visszaállítására szólította fel a kormányt.

A DK frakciószóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kimutatása szerint 2010 óta megduplázódott a havi 93 ezer forintot vagy annál is kevesebbet kapó, vagyis relatív szegénységben élő nyugdíjasok száma.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy több mint félmillióan kapnak 50-100 ezer forint közötti nyugdíjat.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a nyugdíjak ma átlagosan százezer forinttal maradnak el az átlagbértől.

A DK emelné és átalakítaná a nyugdíjakat

Véleménye szerint azért alakulhatott ki ez a helyzet, mert az Orbán-kormány felszámolta a Gyurcsány-kabinet nyugdíjszámítási rendszerét.

Végül azt mondta, hogy megnyugtató megoldást csak az európai minimálnyugdíj bevezetése jelenthet.

(MTI)

(Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
2010 óta duplájára emelkedett a nyugdíjasok körében a relatív jövedelmi szegények aránya. Egyre nagyobbra nyílik az olló a bérek és az időseknek fizetett állami juttatások között. De míg ez a rohadt bűnöző és politikai prostituált kormány hatalmon van, és nem a börtönben, szarik az egészre, az ország kifosztásán kívül! Úgyhogy igyekezni kell a kormányváltással, mely most már egyben rendszerváltást is jelent! ( demokrácia nem révén)
public.flourish.studio/visualisation/1041497/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041497
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Álszent az egész. Egyetlen polcrakrült politikus sem adta vissza a fizetésétnyugdíjnövelési céllal, sőt midegyik ha felkerül első dolga a saját bérnövelése.
Nessy
@Csizmás Kond: Sőt, már az egész nyugdíj kassza mint olyan megszűnt, és szocho címén a nyugdíj, tb befizetést lenyeli a költségvetés, amiből a kormány annyit ad mindegyik területre, amennyit úri kedve diktál. és miután vannak ezeknél "fontosabb dolgok", ezeken a területeken marad a mesedélután!
Eladott Ország
2010 óta duplájára emelkedett a nyugdíjasok körében a relatív jövedelmi szegények aránya. Egyre nagyobbra nyílik az olló a bérek és az időseknek fizetett állami juttatások között. De míg ez a rohadt bűnöző és politikai prostituált kormány hatalmon van, és nem a börtönben, szarik az egészre, az ország kifosztásán kívül! Úgyhogy igyekezni kell a kormányváltással, mely most már egyben rendszerváltást is jelent! ( demokrácia nem révén)
public.flourish.studio/visualisation/1041497/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041497
Csizmás Kond
@Nessy: Az úgynevezett nyugdíjrendszer addig fog működni és abban a százalékban amíg állami nyigdíjas él. A befolyt pénz pedig mindegy hova vándorol addig amíg a nyugdíjasok megkapják a részesedésüket.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...van aki ennél nagyobb marhaságokat is elhisz...
Nessy
@Csizmás Kond: Tény, hogy kapitális marhaság, de valóban így van!
És ennek következtében egy nem erre a célra alkalmas, tisztított maginflációs inflációs rátával emelve, egy jobban fog csökkenni a reál értéke! De majd a tudósok kitalálják, hogy lehet az olcsóbb műszaki cikk vásárlásával megoldani az ebéd főzést! Mondjuk egy fél 0 forintos okos telefonból töltött káposztát! Így majd nem jelent gondot a hús, és a zöldség ár emelkedés!
jesz
a DK emelné és átalakítaná a nyugdíjakat..
De mikor, picinyem? Mert hogy soha nem lesz alkalmatok még egy becsületes fingásra sem, nemhogy hatalomból politizálásra, az biztos...(ha így folytatjátok)

Ha Gréczy még hozzátenné, hogy azonnal bevezetik a vizitdíjat is, ha hatalomra kerülnek, akkor már jónéhány százezerrel több szavazót nyernek...az pedig nagyon nem mindegy.

Azt a sok rohadt feltételes módú fogalmazást hagyják el, inkább kérjenek tanácsot egy nyelvésztől-(na nem a klubrádiós rémtől)-aki legalább tud eladhatóan fogalmazni, ha már a DK-nak nem megy.
Csizmás Kond
@Nessy: Egy rendszert csak úgy lehet lezárni ha annak a megfelelő szabályzását pontodan betartják. ...erről szólt az úgynevezett manyup lenyúlás is. Másképp nem tudták befejezni csak úgy ha bizonyos időkprig még az államkassza is részesül a levont összegekből...és így biza sokáig elhúzódik ez a rendszer.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ..ez alól sem te és a sokára nyugdijba menö a nök között nem igazán kedvelt és menö fidelikasztott @Pegero: sem kivétel...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: tegnap, 16:49; Az a valóság , hogy a fidesz uralkodása óta Magyarországból a fidesz Európa koldusházát abszolválta és duplájára nőtt a szegénység a nyugdíjasok körébe. Amíg a fidesz nevű bűnbanda nem kerül felelősségre vonva és börtönbe, nem lesz változás!
Ismételten közzéteszem: A relatív jövedelmi szegénység aránya társadalmi juttatások előtt és után a 65 évnél idősebbek körében (%)
Forrás: KSH, mfor.hu
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/78635341_2938550446156589_1949734510354497536_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=xRlJ2BZI0sMAQnPCjqhDz9KjwwfqHo9znn9Yv4T0JpMnSOCgCl200cAqg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=b41a42d5ecdf20cf1a5d115028fc6b91&oe=5E85EA38
public.flourish.studio/visualisation/1041497/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041497
A GARANTÁLT MINIMÁLNYUGDÍJ ÉRTÉKE ROMÁNIÁBAN 2018 JÚLIUS 1-TŐL 640 LEJ (44 800 FORINT)
Ezután húzzál a 3,14csába, fidesz köcsög!
vacsi
Elég lenne a nyugdíjakat tisztességesen, a törvény szerint megállapítani! Esetleg a megállapító határozatok törvényességét ellenőrizni, mint ahogy a Munkaügyi Bíróság vonatkozó ítéleteit is.
Macskaszem
@Shikari: Tökéletesen igaz, ilyen ez a fideszcsürhe.
Eriksson
Ez a Grécsi szörnyen néz ki. Mintha belülről rágná valamiféle vírus, vagy féreg.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 08:56; Csak hogy halljad és lássad, hogy mindig csak össze-vissza pofázol mit egy skizofrén elmebeteg!
A budapesti liberális világkonferencián készült riport Kövér Lászlóval és Orbán Viktrorral:
youtu.be/crRGp7aL3Ow
Eriksson
@Eladott Ország: A Grécsiről nincs egy zsánerképed?
Eladott Ország
@Eriksson: Az internet csak az arra érdemeseket örökíti meg!
Eriksson
@Eladott Ország: Grécsi érdemtelen lenne?
Macskaszem
@Eriksson: Kiről beszélsz seggfej, ki az a Grécsi?
Eriksson
@Macskaszem: Hát a Gréczy Zsolt, te nehéz felfogású.
Macskaszem
@Eriksson: Hát mégiscsak le tudod írni a nevét rendesen seggfej.
Eriksson
@Macskaszem: Le tudom, ha akarom, kicsiszívem.
Nem úgy, mint ahogy itt megszokott bizonyos személyek esetében, még véletlenül sem.
Macskaszem
@Eriksson: Szerintem amikor Gréczyt Grécsinek, meg Gyurcsányt Gyurcsányi-nak írjátok abban annyi poén sincs, mint bolha seggén pattanás. Sokkal poénosabb a Szarbángeci, a Roggyant tónyó, vagy a Lézerjankó. Még ehhez sincs eszetek.
Eriksson
@Macskaszem: Embere válogatja, hogy kinek mi a humoros.
Neked mi a véleményed ennek a Grécsinek az állapotáról? Ugye ramatyul néz ki?
Jozefina
Tökéletesen igaza van a DK-nak!!! Ez a maffia kormány a nyugdíjasok életének csak a megnehezítésére és el lehetetlenítésére törekszik, kivéve a kiemelkedően és indokolatlanul magas nyugdíjat kapókkal szemben!!!
Eladott Ország
@Macskaszem: Eirksson olyan nagy tudású ( polihisztor), hogy összetévesztette Grétsy László magyar nyelvésszel, a nyelvművelés kiemelkedő alakjával. Igazi csútikettő' a falu végéről.
img.index.hu/imgfrm/5/8/6/0/MED_0014145860.jpg
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 10:02; Már n-edszer mondom, hogy Gréczy és nem Grécsi. Az internet mindenkit megörökít és nem felejt, arra pedig különösen jó, hogy a politikai prostituáltakat emlékeztessük a múltjukra!
Eriksson
@Eladott Ország: " Neked mi a véleményed ennek a Grécsinek az állapotáról? Ugye ramatyul néz ki? "
verőce21
DK? - Hazudtunk éjjel-nappal, meg este!
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap, 17:14;Úgy látom már megint a seggeden veszed a levegőt, mert a nyelved a csuti gazdád ánuszrózsáján van.
cs5.pikabu.ru/images/previews_comm/2015-02_6/14250342021418.jpg
Eriksson
@Eladott Ország: 07:48 Mit mondjak... Jól nézel ki.
Lepényleső
...miután megszüntetné az ukrajnai,a romániai s a délvidéki kifizetéseket olyanoknak akik soha egy fillért az alapba
be nem fizettek,s most fel átlag nyugdíjakat vehetnek? Havi szinten cirka 50 000 000 000 Forintot vesz el a honiaktól,
ami jelenti azt pl.,hogy mindenki 58 évesen megszabadulhatna a napi munkától?
Eladott Ország
@Pegero: Valójában nem más ez a rezsim, mint egy kibaszottul nagy kupleráj. De nem egy normális kupleráj, hanem egy olyan, ahol a kurvák örök hűséget és szerelmet hazudnak a főmadámnak, a striciknek és egymásnak, élnek a saját mocskukban, szaporodnak egymás között és időnként kiordítanak a csukott ablakon és ettől úgy érzik, ők irányítják a világot. Közben ádázul, engesztelhetetlenül gyűlölik azokat, akik a kupin kívül, az utcákon, tereken szabadon sétálnak. Ezeken nem lehet segíteni. Rájuk kell zárni az ajtót, be is kell szögelni, ki ne másszanak a küszöb alatt, aztán hagyni kell, hadd falják fel egymást. Ha meggyengül a hatalom aktuális birtokosa, akkor máris keresnek egy nagyobb, erősebb segget maguknak, mert csak a legnagyobb valag szarszagú melegében érzik biztonságban magukat. Ezzel még nem is lenne semmi baj, bélféregnek is kell lenni, ha már ezt a leosztást kapta valaki. A gond abból van, amikor a bélféreg megpróbál az ő puha, gerinc nélküli kis féregtestével úgy tenni, mintha erkölcsi mérföldkő lenne, mintha a tisztaság, emberség, szellem és bölcsesség fénye lobogna az áttetsző, puha kis szervezetében. Holott nem lobog.
Eladott Ország
@Pegero: "A csillagokat lehozták, az összes tüzet ellopták
Rettenetes sötét, sötét van
Elfáradt a napsugár, szegény szentjánosbogár
Rettenetes sötét, sötét van
Te vagy a fény az éjszakában, gyere dolgozz a lámpagyárban"
P. Mobil - Lámpagyár
www.youtube.com/watch?v=EjTyKtOpHYs&feature=youtu.be
Eladott Ország
@Pegero: ma, 14:25; A tárgy témája. "A DK emelné és átalakítaná a nyugdíjakat" Javaslom, hogy takarod a jókurva anyádba, vagy a fidesz faszszopó közé! Eszetlen fidesz barom. Velük szórakozzál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.