Recesszióról nem beszélhetünk, de lassul a világgazdaság növekedési üteme. Legfőbb partnerünk, Németország ipari teljesítménye visszaesett, ezért a kormány a jövő év elején újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a Gránit Bank karácsonyi ünnepségén. A pénzügyminiszter kiemelte: a jól működő gazdaság fejlődését mindig is segíti a bankrendszer. A hazai bankok teljesítménye igen kedvező. Az idei első félévben 322 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el a magyar bankszektor. Varga Mihály kiemelte: az újabb gazdaságvédelmi lépésekre azért van szükség, hogy megőrizzük a magyar gazdaság lendületes növekedését. A hazai gazdaság évek óta jól teljesít. A növekedés üteme számottevően meghaladja az európai uniós átlagot. Idén, a harmadik negyedévében, öt százalékot ért el a magyar GDP emelkedése. Ezzel az uniós rangsor élén állunk.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@RonaGyuri: Tőlük már csak a Jó Isten véd!
simmering73
No fene. Európa büszkesége, a szárnyaló magyar gazdaság belassul. Ugyan mitől? Csak nem a német autóipar rogyassza össze ezt az ótvar budit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.