Az új színháztörvénnyel demokratikus módon kezelné a kormány a színházak évtizedes problémáit, például a finanszírozás kérdését – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, a Nemzeti Színház igazgatója hétfő reggel.

A kormánypárti rendezőnek nagyon tetszik a színházak államosítása

Az elnök elmondta, minden színházzal tárgyalna a kormány, s a társulatok háromféle megoldás közül választhatnak: az önkormányzat maga finanszírozza a működést vagy minisztériumi fenntartásba kerül, esetleg közösen oldják ezt meg.

Hozzátette, jelenleg igazságtalan a rendszer, hiszen például a Fővárosi Önkormányzat átlagosan 20 százalékkal kevesebb támogatást ad a színházainak, mint a vidéki települések.

Ugyanakkor vidéken is eltér a támogatás mértéke, hiszen van olyan intézmény, amely a működési költségének körülbelül a 40 százalékát kapja, míg egy másik a 60 százalékánál is több finanszírozásban részesül – tette hozzá.

Kijelentette, nagyon örülnek a törvénytervezet tartalmának, hiszen az lehetőséget jelent az "újratervezésre", és az igazságtalanságok megszüntetésére.

Jelezte, hogy a színházak támogatásának majdnem a 80 százaléka a fenntartó minisztériumtól jön, miközben a tárcának nincs beleszólása a társulatok ügyeibe.

Kérdésre azt mondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma átlátható gazdálkodást vár a színházaktól, de "én még attól sem félnék, hogy esetleg témák kapcsán prioritásokat nevez meg".

"Miért ne? A kultúrpolitika lényege, hogy meg tudja fogalmazni azt, hogy mely értékek mellett teszi le a voksát" – fogalmazott, hozzátéve, a színházak szabadságának ettől még meg kell lennie.

(Kép: MTI/Balogh Zoltán)

Forrás: MTI

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: láttál te már színházat bévürü, dade? na ugye,hogy nem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Shikari: láttál te már színházat bévürü, dade? na ugye,hogy nem...
Nessy
Mondja az, akinek 150 millióval kellett egalizálni a hiányát.
csak úgy....
@Shikari: a korodhoz képest nagyon gyerekes tudsz lenni,persze ki csodálkozik ezen...
bolond likbu bolond szél fúj.
csak úgy....
@Shikari: dede-dade ,neked sosem gyün meg az eszöd...
csak úgy....
@Shikari: dede-dade ,neked sosem gyün meg az eszöd...
Csizmás Kond
Ma egyetlen színház sem tudna megélni az eladott jegyek árából...szóval azokat a mesés életszínvonalakat valaki (mi), tudtunkon kívül nagyon megfizessük...persze aki nagyon szereti az jelentkezhet szponzórnak...
csak úgy....
@Csizmás Kond: bezzeg a stadionok ,azokat nem köll szponzorálni és a 2 ballábas színészkedök sem keresnek milliókat havonta. na eriggy má cirmi...
csak úgy....
@Shikari: te miböl és kinek tudnál gázsit fizetni,hiszen reggeltöl-estig it lopod a napot!
csak úgy....
@Shikari: dede-dade ,neked sosem gyün meg az eszöd...
Nessy
Minden tiszteletem Vidnyánszki direktor úré.
De, ameddig marad a jelenlegi műsor politikánál, és nem szerez egy jó rendezőt, addig valóban a kormány fogja eltartani a Nemzetit!
Nekem már volt szerencsém "élvezni" a színházi cenzúra pár évét, meg később az árukapcsolást. Kaptál jegyet egy jó darabra, de kellett mellé venni egy másikra is. Igaz, fiatalon nem volt gond a második felvonást színházon kívül tölteni. És a jegyek is megfizethetőek voltak!
Azért tényleg nem értem magunkat! van előadás, amire egy hónappal előre megvesszük a jegyet, ahelyett, hogy egyik másik lojális színházba mennénk. Jelzem, az Új Színházba is voltak jó előadások!
nezelodo
@Csizmás Kond: Na most telibe találtál, mert így is üresek a a kormány által felügyelt színházak, pl Vidnyánszky import igazgató produkcióira csak a jegyek feléért fizet a néző. A többit az iskolákból, de még az óvodából az utolsó pillanatban odarendelt gyerekek töltik meg. Aztán ha megy a szülő a gyerekért az oviba, nem találja a gyerekét, mert elvitték a tudtán kívül színházba.
Pedig bevált a papírmasé néző pl a felcsúti stadionban, a fotón nézőnek látszanak. Alkalmazhatnák pl a Nemzetiben is, úgy mint az út szélére kirakott egykori segédrendőrök papírmasé képeit, az autósok megfékezésére. Téged is láthatlak az út szélén?
Józsipapa
Akkor most ez a szarházi vidnyánszki is
csak egy migráns ???
a disznófejű nagy úr...
a színháza meg nyeli a milliókat !!!
Csizmás Kond
@nezelodo: ...van akinek csak így ehető...kormányszínház meg felcsútistadionnal...ízlés dólga...viszont, gondolom te sem tudnál felmutatni egyetlen idei színházjegyet sem, igaz hogy én sem és a tavalyra is csak egyet amire a feleségen és a lányom vot el, viszont ha már szóbahoztad azt is elfogadnám, hogy jelölj meg egy bármilyen nemkormánypárti színházat ahol a kollegaritás jegyében zajló más színházak színészein kívül legalább negyedig tele volt hozzánk hasonló halandókkal egy előadás...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...mi... ? Mondod ezt Romániából, aki a mi adónkból osztja itt parányi eszét. Ez már tőled is sok(k).
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem kevered te véletlenül a cirkuszt a színházzal?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...tőled akár visszamenőleg tíz évre is elfogadok egy jegyet...van egy fél órád, hogy bemutasd...
nezelodo
@Csizmás Kond: Gyere el Veszprémbe, ha látni akarsz telt házas színházat, és nem a politika felügyeli... Elérhető áron még bérletet is vehetsz, és nem a vagyonosok járnak oda, hozzám hasonló kisemberek. Abban nem vagyok biztos az akcentusod alapján, hogy hozzám hasonló vagy-e. Vagy ha eljönnél a kisvárosunkba, az amatőr színház előadásaira, lehet, hogy elcsodálkoznál. A fővárosi színházaknál más lehet a helyzet, de amikor pl utolján az Örkény Színházban voltam, dugig volt a nézőtér, hónapokkal előbb váltott jeggyel.
Ha a politika beleavatkozik, mint a szép emlékű Aczél György és a kisinasa a Csurka idejében, abból nem szokott jó kisülni. Szép példája a központosítás csődjének a KLIK, és a kukaholding, sok más, a demokratikus centralizmusból másolt, és ott sem működő régi új szervezet esetében.
Csizmás Kond
@nezelodo: Az olyan városokok ahol egyetemi központok vannak természetes, hogy látogatott a színház...azt is tudjuk miért...viszont ma bárhol, ha elemzed a látogatók milyenségét, minőségét látható, hogy nem a színház ami vonza őket, legalábbis régebbi értelembe véve az előadás hanem valami egyéb.
Azt is megjegyezném, hogy a színészet ma tömegsport és ezért is hígult ennyire fel. összehasonlítva egy bukfencelőtti színházstílussal ma rá sem lehet ismerni.
Málna
@nezelodo: Melyik iskolából szokták színházba rendelni a gyerekeket? Velünk még soha nem fordult ilyen elő. Sajnos.
Nessy
@Csizmás Kond: Ajaj! Már megint gond van velem, meg a társaságommal. Mi a színházba a darab, a színházi játék, a jó szereplők miatt megyünk. Néha érdekes egy régen látott darabot megnézni modern rendezésbe, fiatal színészekkel. Koncertre meg a zene és az előadók vonzanak. Hiába, tényleg nem e világra valók vagyunk. Apropó! Mi az a "valami egyéb", amit legközelebb keressünk a színházba? :-))
advocat
Alakul Észak-Korea.Vidnyánszky meg migráncs!
kissé felnőttem
persze örömmel veszik a nagy pénzen nem kell 18 másikkal osztozkodni. jellemző a hovatartozás és egyértelmüa közönség meg eszi nem eszi nem kap mást 1960-1970 tájékáról ismert már.
Nessy
@Csizmás Kond: Hogy érted? A kezdetek óta Nessy vagyok! Nincs másik nevem! A stílusomat sem váltogatom.
namihami
@Shikari: 10.20 :: Bocs, de ez az én dumám. Ragaszkodom hozzá.
10.14:: Már bocsáss meg, de miért ne rendezhetne bármelyik rendező a saját elképzelése szerint? Ha ebbe egy talpas cigány, pusztán azon azon az alapon, hogy ő hozathat olyan törvényt és akkor, amikor kiadja a cselédeknek, beleszólhat, akkor kezdődik az újorbánizmus. Egy despota megszabhat művészi ""értéket"" (lásd pl. a Nagy Előd Adolf példája), de attól az még nem nem lesz értékes. A parasztbarokk is barokk---mégis ...
Scorsese filmjei, Dante művei, stb. mind a reveláció erejével hatnak, de csak az ""orbánok"" tiltatnák be. A Jézus utolsó megkisértése a hazai tv-kben pont az ilyen orbáni kultúrpolitikusok által lett letiltott alkotás. A kultúra mégnagyobb dicsőségére.
Csizmás Kond
@Nessy: ..mert úgy álltál a témához mintha ketten vitattuk volna...amúgy nem érdekel hogy ki hány néven írogat...neki a bonyolult nem nekem és könnyen le is bukhat...:)
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: a lónak a fasza van nekik... Meg enyves kezük...az.
Nessy
@Csizmás Kond: Akkor bocsánat! Úgy látszik ez a ronda ködös idő, megviselte a pszichémet! :-))))))))
Nessy
@Shikari: Az Átrium színházban bemutatott Őrült nők ketrecére gondolsz esetleg? Akkor el kell keserítselek! Nagyon sok évvel ezelőtt az Operett színházban ment, nagy sikerrel, Haumann Péter főszereplésével. Akkor is voltak, akiknek nem tetszett, nem nézték meg. Remek volt akkor is most is.
Csizmás Kond
@Nessy: ...nincs semmi baj..nézelődhetsz tovább..:))
Csizmás Kond
...amúgy színházállamosítás...szerintem akkor nem kéne enyyi mindenféle érhetetlen alkotást végig szenvedjenek sem ők sem a nézők.
Valamikor a főiskolán volt egy olyan időszak amikor az operákba szerettem bele, nagyon tetszettek a minden hangot tisztán kiéneklő operaénekesek, és az volt a legérdekesebb, hogy a darabhoz adtak műsorfűzetet, ugyanis a szerepeket csak úgy lehetett felismenie egy nem mindennapos látogatónak...szóval ma is sokhelyen vissza lehetne vezetni ezt a szokást ugyanis bár a néző ismeri a darabot a modern előadásban mégsen tud eligazodni.
csak úgy....
@Csizmás Kond: 12:11 sajnos a (használt ;) ) jegyeket elajándékoztam sznobéknak...
nezelodo
@Málna: Főváros környéki óvodából az unokám csoportjával történt meg, mentek a gyerekekért a szülők, és színházba vitték, anélkül, hogy a szülők tudtak volna róla. De ha pedagógusokkal beszélsz, talán többet tudnak róla, miként zajlik a szervezett színház látogatás.
csak úgy....
@Shikari: te idióta! a müvészet nem kaptafa!
Nessy
@Csizmás Kond: Tudod mi a poén? Eljutottam oda a gázóra leolvasó, és az asztalos között, hogy mit írtál! :-))))))
nezelodo
@Csizmás Kond: Hát ezt benézted, ha azt hiszed, hogy a színházaknak az egyetemek a célközönség. Max. a bölcsészek jöhetnek számottevően számításba, de erre sem mernék megesküdni.
nezelodo
@Nessy: Azért kever velem a kanmacska, mert a minap megemlítettem a színes szókincsét, amikor sokféle, egymástól eltérő fogalmat egy varázsszóval illet, helyettesít, hogy "izé".
Csizmás Kond
@nezelodo: ...én is jártam iskolába és tudom...sőt lehet hihetetlen de színházba is igen...szóval nem kötelező de van amikor soféle szempontból ajánlott.
csak úgy....
@Csizmás Kond: tudtam,hogy tudod! te mindent tudsz...
Nessy
@Shikari: nem csak hallottam róla, láttam is. Edzett vagyok. Anno a Don Juan Operaházbeli modern rendezése is tetszett. A szöveg, illetve a zene mindkét esetben az eredeti volt, és ez a lényeg. A Tragédiát legalább hatféle szereposztásban, rendezésben láttam. Más - más Luciferrel.
Nemrég éppen egy modern színpadon ( két kanapé, pár takaróval.) játszódó ,Verdi Traviata c. operáját néztem a Tv-ben, világhírű énekesekkel! Kosztüm sem sok volt. Érdekes volt, és remek előadás.
Csizmás Kond
@Nessy: ..hozzád egyszerre jár a gázóraolvasó és az asztalos ?
kereső
@Nessy: Én nagyon hiányolom a "közszolgálati" tv-ből a szinházi előadásokat.Valamikor, több mint harminc évvel ezelőtt divat volt- hogy vagy egyenes élőben közvetitették a fővárosi , ill.és vidéki szinházak előadásait. Vagy éppen felvételről. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy könnyen el tud jutni Pestre, vagy akár egy-egy jobb vidéki szinházba.Szóval hiányzik!
Nessy
@Csizmás Kond: Tudod, halmozom az élvezeteket! :-))))))
Félóra szünetet hagytam a kettő közt! :-)))))
Mikor az ifjúság dolgozik, nekem kell bonyolítani az ő dolgait is, hogy megtudja keresni a nyugdíjjárulékot, amiből az inflációt magasan meghaladó nyugdíjat és egyéb juttatásokat kapom! ( Ilyenkor vágom hozzá a papucsomat). Szembe lakik velem.
Csizmás Kond
@Nessy: ...neked akkor szerencséd van...az én nyugdíjam csak az infláció nyomában tud haladni, de soha nem előzi meg.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...akkor ahhoz tartsd magad.
nezelodo
@Csizmás Kond: Látod, így utólag, ahogy egymással polemizálunk nem is csodálkozok, hogy 1986-87 körül behívatott a munkahelyi párttitkár, mert csupa kisbetűvel leírtam azt, hogy a "nagy októberi forradalom". Aztán mondtam neki, csupa kisbetűvel, kell írni úgy mint "nemecsek ernő". Szegény, szerintem évekig törhette a fejét, ki is volt az a Nemecsek Ernő.
Mentségére legyen mondva többet nem oktatott ki sem nyelvismeretből, sem helyesírásból. Pár év múlva aztán láttam az új vállalkozásában, csupa feszület, és szentkép között ülve az íróasztalánál, akkorra már eltemette a KISZ és párttitkárságát és a múltat is. Mondta is a Tibi változik a világ, és változnak az emberek.
Nessy
@kereső: Meg akkor volt a zenés Tv színház is! Remek opera, operett, musical előadásokkal. Volt ami színházi előadás, volt ami tv adaptáció.
Meg a szilveszteri műsorok, amit napokig szapultunk, majd megnéztük az ismétlést is. :-))))
csak úgy....
@Csizmás Kond: mihez és miért? te csak egy tudálékos a sok közül..
nezelodo
@csak úgy...: 14:01. Még mindig a szocialista brigádnaplóba ragasztják? Miért nem szólsz nekik, hogy ez már egy másik néphatalom, a dakoták, és kipcsákok hatalma.
Nessy
@Csizmás Kond: Mit gondolsz, miért repül a papucs?? Ráadásul még a számok nyelvén is értek nem úgy mint a győzelmi jelentéseket előadó álomtikárok és szócséplők! Viszont a tv-t két okból nem bántom.
1. nem tehet róla, kik szerepelnek benne
2. az MNB szerinti átlag 10 millás megtakarításomat nem találom sem a számlámon, sem a sublót fiókban, így nem tudnék újat venni.
nezelodo
@Shikari: ma 13:25. Miért ne rendezhetne egy "buzi" ahogy nevezed, ha alkotmányozhat is?
Csizmás Kond
@Nessy: ..a papucs dolgában másra gondoltam...:)..gondoltam azért dobod át hogy hozza vissza...:)
Nessy
@Shikari: Őszintén megvallva, ritkán nézek háborús filmet. Talán, mert szenvedő alanya voltam.
Nessy
@Csizmás Kond: ha töltött káposzta van ebédre, biztos visszahozza! :-)))))
Csizmás Kond
@Nessy: ...azt én is nagyon imádom...és így Karácsony táján szokott is lenni...remélem most is lesz.
nezelodo
@Shikari: Ki mondta, azt, hogy az alkotmány az? Érted te, csak adod a hülyét, nehogy baj legyen a gázsival. Vagy csak simán szövegértési gondjaid vannak?
Csizmás Kond
@nezelodo: ...azért nem pont így volt...:)
nezelodo
@Csizmás Kond: Mi nem volt így? Kifejtenéd?
nezelodo
@Shikari: Nem is te lennél ha nem beszélnél mellé, és nem mószerolnál mindenkit, aki rávilágít a hamis világotokra. Na nem a vejkó pislákoló led lámpáival...
Csizmás Kond
@nezelodo: ...á, semmi...csak hangosan gondolkodtam...:)...és onnan tudom, hogy én is szoktam füllenteni...
Nessy
@Csizmás Kond: Nálunk biztos! :-)))
nezelodo
@Csizmás Kond: Azért nem kell azt hinni, mert te "füllentesz", hogy más is hazudozik. És ha tudnád, hogy egy másik vezető kolléga bement hozzá, és javasolta, mert temetkezési vállalkozása volt a volt elvtársnak, hogy "temessük el a múltat".
bencemacska
@Shikari: ma, 15:01
Én meg azt mondom, ha az államnak kell az én általam befizetett adó, vegye utasításnak a kultúráról alkotott véleményemet!
Nessy
@Shikari: Érdekes, ha olvasom, kevésbé visel meg. Pl. Merle : mesterségem a halál c. könyvét elolvastam, de filmen nem tudnám megnézni. A Halál ötven órája viszont nagyon megfogott.
Magyar filmen a Napfény íze volt remek. Életempárja szerette a világháborús témát. Nagyon sok könyvet is vett eben a témakörben.
Nessy
@Shikari: Égszakadás, földindulás! van amiben közös nevezőn vagyunk? :-)))))))))
Csizmás Kond
@nezelodo: ..jó akkor nem hiszem...és hogy is volt amikor lefüleltél valakit ?
nezelodo
@Csizmás Kond: Mesélj, mit álmodtál!? Vagy átmentél rejtvényfeladásba?
bencemacska
@Shikari: Ugye ezt te írtad: "mert a kulturpolitika állami hatáskör"!
De azt a törvényt még nem léptette életbe I. Orbán : „Az állam én vagyok (L'état c'est Moi”).
/Bár a fiatalabbak még megérhetik!/
Nessy
@Shikari: Én inkább sütni szeretek, a hús ételek életempárjához tartoztak, most a fia "örökölte": Jól főz egyébként. Imádok olvasni, és a jelenlegi tv műsorok ebben nem igazán jelentenek riválist. Mellékesen egyes számú közellenség vagyok. Életempárja halála napján rágyújtottam, nem kellett volna. Inni én sem iszom, csak alkohol mentes Zitromos radebergert.
fahrenheit451
pufidzsekisek...
káderek...
nyilasok (mi hazánkshit)
Undorító, ahogy ujra rabosítják a szabadságot, Orbán és a tettestársai.
Csizmás Kond
@nezelodo: ...lehet hogy tényleg álmodoztam...
csak úgy....
@Shikari: ...,hogy te mennyire aranyos gyerek tudsz lenni ! :) ember esze megáll! :)
ha esetleg elrontod a kocsonyát,majd megeszik a macskák mint múltkor a paradicsomos spagettit. :)
SystemError
Csak kiderült, hogy ez is egy féreg. A színházi élet, a művészetek világában, főleg egy rendező esetében, aki számtalan darabot rendezett hatalmi elnyomásról már, ez különösen ocsmány tett a kollégiával és a szakmával szemben. Ez nem egy megszorítás csak, intézmények, társulatok, munkahelyek lesznek oda az ócska bujtatott propaganda színdarabok miatt. Egy normális bemondót nem tudnak a maffia TV-be szerezni. Amúgy hol vannak a tehetséges kormányszopó rendezők. Ja hogy olyan nincs, mert minden jó érzésű ember se ilyen, se olyan oldalon ebben nem vesz részt, aki ad a szakmájára...
namihami
@Shikari: Csakhogy ennek a kormánynak ( de írjunk csak Orbánt, hisz az az igaz) nem kultúrpolitikája van, hanem ""én osztom a pénzt, csaj nekem van igazam"" mentalitása. Egy olyan ember, akinek a művészetet még mindig a hímzett falvédő és a mézeskalácshuszár jelenti.
Te (TE) milyen alapon, kiknek a megkérdezésével mered kijelenteni, hogy az emberek még mindig orbáni kulturális elvekkel akarnak és szeretnének élni? Én még abban a többségben sem vagyok biztos. Ma is van olyan, aki Istenben hisz és 6 nap kellett a világhoz. Az is egy vélemény és néhány milliárd ember vallja. De nem biztos, hogy igaz.
Ha a Füstös dönt, akkor a többség (???)miatt a kisebbség köteles parírozni? Nem emlékszem, hogy a szocik szinházakat, médiumokat, újságokat szüntettek volna meg egyetlen hatalmi szóval. Ez olyan ( és sokadszor írom) ""adolfos"".
Nessy
@Shikari: Írd meg az eredményt! Én már egymagamnak nem főzök, a bolti meg nem az én világom.
De azért a liberálbolsiért még egyszer tengelyt akasztunk.
Ha gondolod, hasonló szóösszetételben: üdvözölnek a szűzqrvák!:-))
Nessy
@Shikari: A levelezőtagozatosok és voksturisták segedelmével elért 49%-ra gondolsz, mint többségre? Ez csak a fidesz matekban igaz! A gyerek a dolgozatába ne írjon ilyen kapitális szamárságot, mert akkora szekundát kap, hogy kilóg az ellenőrzőből!
namihami
@Shikari: Ahogy Nessy is leírta, még a fizetett bérszavazókkal sincs többség. Fideszmatek van, törvénycsavargatás van, de attól még ez nem többség. A 49% csak fideszül 2/3-os szám. És ezért nem veszik európai ember-számba kultúrkörben. Rohangál a keleti részen, hogy a hazai hívek előtt minél több ""világvezető politikussal"" tudjon dicsekedni. De a nyugati országok látják, hogy ezek csak putyinok és társaik. Ezért kell a hazai határokon belül kompenzálni a folytonosan csökkenő nemzetközi renomét. A 90 milliárdos média is csak arról számol be, amit a Vezér jóváhagy és a fényezésére szolgál. A mázlija az, hogy itt nem lőnek. És amíg nem lőnek, addig a befektetéseik biztonságban vannak. (Audi, Opel, Suzuki és társaik) És ha egyszer lőni fognak, akkor a Füstös fog a fal előtt állni.
A feltett kérdéseimet még mindig a levegőben hagytad. Nem válaszoltál arra, hogy ezekre a döntésekre ki hatalmazta fel? Mert (és ezt éppen ti mondtátok anno), hogy a szocik által megnyert választások utáni kérdések és határozatok nem lettek a választás előtt feltéve. Nem emlékszem, hogy ezekről és hasonlókról beszélt-e a Füstös a tavalyi választás előtt. Egy szó nem esett a mérhetetlen sportberuházásokról, a határontúli potyások állandó pénzeléséről, a Liget feldarabolásásról, és még nincs vége). És furcsa mód, de ezeket a pénzeket, persze véletlenül, de mindig egy jól körülhatárolható kör zsebeli be.
A kultúrpénzekkel is az a baj, hogy amíg ezek a szinházak teltházakkal mennek, addig a Nemzeti (Vidnyányszkyval az élen), az Újszinház kong A vidékiek csak azért vannak némileg jobb helyzetben, mert ott messzetávol egy teátrum van, nincs a nézőnek túl sok választása (megy-nemmegy)..
csak úgy....
egy kis realitás,különösen @Shikari: figyelmébe ajálva,aki nem meri megnézni mert fél,hogy meggyün az esze..

www.youtube.com/watch?v=uWZkUdiThNc
Lepényleső
...egy a sok százezer betelepített ukrajnai közül,ki a bánság trombitáját fújja,- na és a közpénzt rendületlenül?
moareka
Betolakodo, mióta itt van seggnyalasbol élt, nagyon jól... Kellenek nekünk az ilyen kettős állampolgárságu megmondo hazafyak...
RonaGyuri
mindeközben:
Egyáltalán nem ritka Árpa

s még jópofának tartja, sőt vihorászva dicsekedik vele

Más országokban – értsd más kultúra, más mentalitás és más szokások – az ilyen csínyekért komoly erkölcsi, sőt néhány helyen jogi ejnyebejnye jár.
A derék sztár Árpa Attila büszkélkedik vele, hogy sikerült egy rabbit tele nadrágra kényszerítenie. Vicces esetként számol be róla, hogy a Klauzál téren forgattak és ő egy II.VH-us német egyenruhát viselt:
Elsőbb: „Kiugrok a Király utcába egy cigiért” – nos ez már csak így megy a szegény művész uraknak kell cigiért talpalniuk. Noch dazu a Király utcáig kellett mennie!
Majd: „Szembe jött velem egy rabbi. Egy igazi!” – honnan tudtad b+, hogy rabbi, főleg hogy egy igazi?
Na és a cserkó: „Nem tudom melyikünk volt jobban meglepődve!” – mi van azon meglepő, hogy a Klauzál tér környékén egy rabbi sétál???
evacica
Vidnyánszki maradt volna Kárpátalján és ott osztogatná az észt! Abból él, nem rosszul, hogy behódol a fideszes bandának!
Nessy
Azért érdekes, hogy vannak kisebb színházak is, ahova hetekkel előbb nem lehet jegyet kapni! Borzalmas ez a "degenerált szarra" kiváncsi elfajzott közönség! Csak úgy mellékesen jegyzem meg hogy a darabok jó része nem politikai darab, hanem a mai problémákat járja körbe, gondolatokat ébreszt. Van amelyik a rákos beteg dillemáját, hogy vállalja e a kezelést, amikor már nem sok értelme van, hogy viszonyulnak a betegséghez a különböző családok. (Centrál színház)
Volt ahol egy transzplantációs bizottságnak kellett döntést hoznia, hogy a négy megfelelő várakozó közül ki kapja a rendelkezésre álló szívet.
( Rózsavölgyi szalon)
Könnyű szórakoztató darabok, remek helyzetkomikummal, a szerepüket élvező színészekkel.
És igen, vannak darabok, amelyek görbe tükröt tartanak a jelenlegi rendszer elé. Na, ezt pártunk és kormányunk nem tűri, nem érti,ez nem az ő kulturális szintjük. Tisztelet a kivételnek.
Aki Én
@RonaGyuri: 06:10 ...hát az, hogy azon a környéken világháborús német tisztek laknak, és meglepő, hogy arra rabbi merészkedik.
RonaGyuri
@Aki Én: @Aki Én: ha csak úgy nem!!! =))
RonaGyuri
@evacica: Csak a rend kedvéért

Na jó csak kedvet kaptam a kormánypárti fiuktól

Adalék a folyó kulturális adok-kapokhoz:
Szilárd Demeter Born: July 1, 1976 (age 43 years), Odorheiu Secuiesc, Romania
Attila Vidnyánszky Born: March 8, 1964 (age 55 years), Muzhijevo, Ukraine
Kásler Miklós Édesapja, Kásler István (Déva, 1918) Erdélyből származó jogász volt
RonaGyuri
@RonaGyuri: @RonaGyuri: és természetesen:
A Felvidékről kivándorolt szülők gyermekeként Münchenben született Árpa Attila
Aki Én
@RonaGyuri: 10:22 Érdekes. De nem meglepő.
namihami
@Shikari: 05.19:: Te elolvasod, amit leírsz vagy csak copyzol?
1. "" A sajtó nagyrésze liberális kézben van."" Akkor kik álltak össze KESMA néven? Kinek a kezében van a teljes vidéki sajtó? Miért jelenik meg szinte szószerint ugyanaz minden vidéki újságban? És az valahogy full MTI szöveg. M1, M2, Tv2, maholnap a teljes ATV és a vidéki tévék kontra egyetlen RTL. (sorold a többit---várom".
2. ""A kultúrára szánt pénzzel..."" Az nem elszámolható, hogy ""baráti szinházak kereszténymentalitású előadásokkal"" szerepelve kongó nézőterek előtt produkált remekekkel kedveznek a Vezérnek. (Nemzeti/Vidnyánszky; Újszinház/Dörner) Ezejk a házikedvencek akármit csinálhatnak és kerül, amibe kerül-- haverok
3. ""Az állam nevezze ki..."" Helyes, Aczél elvtárs ül a felhő szélén és hangos kacagások közepette integet.
4. ""Az a degenált szar..."" hát igen. Borzasztó, hogy 10 éves Fidesz-uralom után még mindig vannak renegátok, akiknek más tetszene, mint amit a Fidesz Aczél (Orbán) elvtársa előír neki. (lásd megint a szokott ""adolfizmus"") Már rég kellett volna egy ""Falvédő- és Mézeskalácsgyárat"" alapítani. Ha a Vezér igénye és értelme eddig terjed, a nép se lógjon ki.
4. ""...komolyan rendet tenni a lázongó csürhe..."" A világtól viszonylag elzártabb helyeken átnevelőtáborokat kell nyitni, ahol a Vezér megmutathatja nekik a dolgokhoz való helyes hozzáállást. Aki nem képes a ritmusra beállni? Hááááát, hulljon a férgese, nemigaz? Nevezzük mondjuk Koncentrált Tábornak...
""NERtársak, az ajtók csukódnak, időutazás indul!""
namihami
A másik észrevételem az lenne:: Lehet, hogy fóbiám kezd lenni, de nézzétek meg a fenti fotót. (Szerintem) ez a Vidnyászky egyre jobban hasonlít a Csurkára. Aki, lassan és már nem is titkoltan, a Fidesz egyik szellemi ideológusa kezd lenni. Változnak az idők, változnak az erkölcsök...
csak úgy....
@Shikari: az agresszív kismalac sétál az utcán.
- Rohadt nap, rohadt meleg, rohadt autók, rohadt emberek... bárcsak minden köddé válna! ... Rohadt köd!
SystemError
Meghallgattam ma ennek a patkánynak az interjúját. Azt gondolom, hogy valóban tapasztalt és nagy rendezőként olyan érveket hozni, hogy "mi itt a baj, ha ennyi pénz folyik a színházakhoz" gusztustalan és tematizáló fidesz retorika.

Nem ez a baj te kultúr hóhér! Az hogy művelt emberként játszod ezt takonyos "te nem is tudod mi a baj" játékot elég beszédes.. Gondolom ennél mélyebb érzelmi darabokat is rendezett, ahol érdekes mód érti a kultúr hóhér, hogy mi a baj és mit kell megjeleníteni a színpadon.

Így kell egy élet kiérdemelt munkáját lehúzni a wc-n pár fidesz év miatt eldobni. Olyan szaros lettél, mint amilyen szaros kéz etet!
SystemError
@csak úgy...: Szerintem megtaláltad kultúr témában a legélesebb kést a fiókban a fidesz részéről...:)
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: kis geci...te a vikiki seggébe fogsz visszasorakozni, ahonnan kifolytál,,,, igaz, inkvi? Kiengedtek?
namihami
@Shikari: Akiket Te magyaroknak nevezel azok csak a honi adófizetők pénzére ácsingózó erdélyi, szlováliai és kárpátaljai ""műmagyarok"". Akik elvárják, hogy a bólogatásukért és a megfelelő időben leadott x-eikért mi, hazai adózók tömjük meg a zsebüket. Olyan becsületes, igazi magyarok is lehetnének, ha nem állandóan előrenyújtott, nyitott marokkal közelítenének, miközben a magyarságukat hangoztatják fennen.
Ez a mentalitásuk, számomra, az aluljáróban és hasonló helyeken ülő társaikat juttatja állandóan eszembe. Csak azok még becsületesek is, mert nem a ""magyarságukkal"" kérkednek, hivalkodnak és arra hivatkozva követelőznek. És az összeg nagysága is megkülönbözteti őket egymástól.
csak úgy....
@Shikari: mert neked csak a "durbi" jön be! :) oszt nem ám teherbe esö, dade
tudode
A puding próbája a kajálás
.
---- A magánnyugdíjpénzek nyomában - Feloszt, kiró, elvesz
.
magyarnarancs.hu/belpol/feloszt-kiro-elvesz-97070
.
"""" A 2011-ben államosított 3000 milliárd forintnyi nyugdíjvagyon utolsó részleteit a múlt héten verte el az állam. A GDP tíz százalékát kitevő összeg a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaphoz került, ám az elmúlt négy évben az alap kiürült, az adósság alig csökkent, nyugdíjreformról pedig már nem is beszél senki. """ (...)
.
A vak is azt mondja: MAJD MEGLÁTJUK!!!
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: télleg, a sügér bejön neked??? Milyen ferde halszemű kipcsak kis paptetűket fogtok nemzeni??? :)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.